راه ترقی
و دوباره کرونا
چهارشنبه 26 شهریور 1399 - 10:06:48 AM
آفتاب یزد

راه ترقی- روزنامه آفتاب یزد چهارشنبه 26 شهریور، یادداشتی را به قلم روح الله مهرجو کارشناس ارتباطات و پژوهشگر حوزه اجتماعی، منتشر کرده است که در ادامه متن آن را می‌خوانیم: در سال گذشته موج سرما گذشته بود که کرونا پا به ایران گذاشت و نخستین موارد مثبت شناسایی شد، اما در سال جاری این نگرانی بیشتر است چرا که با پایان تابستان و دست نیافتن به واکسن این ویروس عجیب، سرما و آنفلوآنزا از راه می‌رسد و کرونا بستری جذاب برای رشد و نمو پیدا می‌کند، به ویژه آنکه مدارس هم باز است و دانش‌آموزان ابتدایی و متوسطه به دنبال تحصیل علم و البته بازیگوشی در مدارس هستند، دانش‌آموزانی که گاهاً هنوز به درک کاملی از این بیماری نرسیدند و شاید نتوانند بسیاری از رفتارهای پیشگیری را پیشه کنند.

در حال حاضر تنها راه مقابله با این ویروس عجیب، دوری است و دوستی. حداقل فاصله‌ای که انسان‌ها باید رعایت کنند، 2 متر است و رعایت این مسئله در مراکز عمومی بسیار دشوار است. دستگاه‌های مختلف از جمله شهرداری‌ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی، رسانه‌ها، فعالان سازمان‌های مردم نهاد و به ویژه روحانیون و ائمه جمعه بسیار کوشیدند که مردم را نسبت به استفاده از ماسک هوشیار کنند که هنوز هم به طور کاملاً صددرصدی این اتفاق روی نداده است و برخی از افراد نسبت به گردن نهادن به ماسک هنوز توجیه نشدند. با این وجود قسمت اعظم مردم در سراسر کشور نسبت به استفاده از ماسک حساس هستند و این اتفاق مثبتی محسوب می‌شود.

از سوی دیگر به درازا کشیدن شیوع این بیماری باعث خواهد شد که عده‌ای از روند جدید زندگی خسته شده و به زودی رفتارهای عادی را در پیش می‌گیرند که همین مسئله باعث آسیب رساندن به دیگران خواهد شد و ویروس را بیشتر پخش می‌کنند. سرعت بالای انتشار ویروس و انتقال آن از انسان به انسان، فرصتی برای آدمی نمی‌دهد که بتواند حق انتخاب چندانی داشته باشد. از یاد هم نباید برد که بیمارهایی چون سرما خوردگی و آنفلوآنزا که علائم مشترکی با کرونا دارند باعث خواهد شد، مردم در فشار روانی و ذهنی هم قرار بگیرند و همه این مسائل منجر به این می‌شود که این بیماری خطرناک‌تر شده و جان افراد بیشتری را به خطر اندازد. از همین رو ممکن است مجدداً شاهد تعطیلی‌های گسترده توسط دولت باشیم تا کادر درمان هم بتواند تجدید قوا کند و ضمن فراموش کردن همکاران از دست رفته‎شان به خانواده هم بتوانند رسیدگی کنند. چرا که اگر کادر درمان بیمار و یا رنجور شود، قطعا بیماری هم شیوع بیشتری خواهد داشت و ممکن است شاهد پیک چندم این بیماری باشیم که بازه زمانی آن هم چندان کوتاه نباشد. بنابراین عادی انگاشته شدن شرایط توسط مردم و مسئولان، فشار روانی و ذهنی شرایط پیش آمده برای مردم و البته ورود به فصل سرما می‌تواند دلایلی باشد که کرونا را جان بیشتر ببخشد و در این زمستان جان افراد بیشتری را بستاند.

در همین جا لازم است که مسئولان و متولیان امر نسبت به بیدار نگه داشتن مردم درباره این بیماری غفلت نکرده و آن‌ها را به حال خود رها نکنند، همچین امیدوار نگه داشتن کادر درمان و رسیدگی به آنها نیز می‌تواند بر تقویت بنیه درمانی کشور تاثیرگذار باشد، نباید اینگونه احساس شود که مردم نسبت به بیماری بی‌تفاوت بوده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند.

حفظ روحیه مردم در شرایطی که هم مسائل اقتصادی و مشکلات معیشتی وجود دارد و هم برهه‌های حساسی از حیات سیاسی کشور را پشت سر می‌گذاریم، بسیار حائز اهمیت است و باید اعتماد مردم به خوبی جلب شود تا از فشار ذهنی و روانی که بر جامعه وارد می‌شود نیز کاسته شود. جامعه تنها با امید است که می‌تواند با بیماری مبارزه کند و آن را پشت

http://www.RaheNou.ir/fa/News/168829/و-دوباره-کرونا
بستن   چاپ