راه ترقی
نقش سمن ها در کاهش چالش های محیط زیستی انکار ناپذیر است
چهارشنبه 23 مهر 1399 - 12:47:30
راه ترقی - روش های نوین تسهیل گری و توانمند سازی مجموعه های مردم نهاد در حوزه محیط زیست نقش بسزایی در حفاظت و حمایت از محیط زیست کشور و استان دارد.

به گزارش اداره روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین، حسن عباس نژاد مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین اظهار کرد: توسعه فرهنگ محیط زیستی با استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد رویکردی کم هزینه، فراگیر و با مقبولیت اجتماعی بالاست و به دلیل اینکه آنها ارتباط بدون واسطه با مردم دارند بسیار مؤثر و کارآمد هستند.
حسن عباس نژاد با اشاره به اینکه ساختارهای متمرکز و دولتی، کارآمدی لازم را برای تأمین همه نیازهای فعلی و آتی بشر ندارند، افزود: برای حفظ محیط زیست علاوه بر دولت ها لازم است همه افراد برای بهبود سبک زندگی تلاش کنند و مردم در صورتی که ضرورت و اهمیت حفاظت محیط زیست را درک کنند، خود را ملزم به حفظ آن می کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین تأکید کرد: مشارکت اجتماعی مردم در حوزه محیط زیست زمانی نمایان می شود که مردم بدانند چه مخاطراتی محیط زیست آنها را تهدید می کند. دانستن حق مردم است و اطلاع رسانی و آموزش به مردم کمک می کند تا خود بخشی از راهکار و راه حل باشند.
عباس نژاد تصریح کرد: سازمان های مردم نهاد محیط زیستی سازمان های غیر دولتی، غیر سیاسی و غیر انتفاعی هستند که افراد داوطلبانه در آن حضور دارند و به دلیل ارتباط بدون واسطه با مردم بسیار مؤثر و کارامد هستند. این سازمان ها اعتبار خود را در جامعه از نقش مسئولانه و سازنده خود کسب می کنند. 
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین اذعان کرد: نقش مهم و مؤثر سازمان های مردم نهاد در کاهش چالش های محیط زیستی انکار ناپذیر است و امروزه حضور سمن های محیط زیستی بیش از پیش احساس می شود چرا که گسترش مشارکت مردمی در زمینه محیط زیست مستلزم، ایجاد زیرساختهای مناسب جهت حضور حداکثری سمن هاست.
عباس نژاد نقش سازمان های مردم نهاد در ارائه راهکار و راه حل و کمک فکری به سازمان های دولتی مهم دانست و افزود: سمن ها می بایست نظارت لازم را بر فعالیت های دولتی و بخش خصوصی در فعالیت های توسعه ای داشته باشند و برای انجام این وظیفه خطیر نیازمند کسب دانش و مهارت های لازم هستند.
این مقام مسئول در ادامه گفت: آشنایی با قوانین و مقررات محیط زیست یکی از دانش ها و مهارت های لازم برای سمن هاست و برگزاری نشست با سمن های محیط زیست باعث هم افزایی، ارتباط تشکل ها با یکدیگر و فعالیت های همدیگر، آشنایی با فعالیت های دستگاههای دولتی، آشنایی با مقررات محیط زیست و حقوق محیط زیست می شود.
وی گفت: آموزش حقوق محیط زیست توسط سمن ها به مردم و حساس سازی آنها منجر به همکاری و مشارکت مردم در حل بحران های محیط زیستی، حقوق محیط زیست و توسعه پایدار می گردد.
عباس نژاد در ادامه بیان کرد: وجود سمن ها موجب بازدارندگی در سیاستگذاری های منفی تاثیر گذار در محیط زیست می شود و آنها می توانند دیده بانی و رصد مداوم وضعیت محیط زیست، کمبودها و چالشهای محیط زیست را که ممکن است به دلیل هم پوشانی وظایف نهادها یا بی توجهی از دیدگاه ها مغفول مانده باشد نمایان سازند و نقشه راه لازم را برای دستیابی به محیط زیست پایدار و سالم در اختیار دستگاهها و مردم قرار دهند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قزوین تشریح کرد: خوشبختانه حوزه های فعالیت سازمانهای مردم نهاد محیط زیست در استان قزوین بسیار گسترده است و در زمینه های مختلف از جمله حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی، حمایت از حیوانات آسیب دیده و بهینه سازی مصرف انرزی، ساماندهی امور شکارچیان، حفاظت از زیستگاه ها، جلب حمایت گروه های ورزشی در جهت حفاظت از محیط زیست، حفاظت از محیط زیست شهری،حفظ حقوق حیوانات، جلوگیری از آلاینده های صنعتی، سازه های سبز، توسعه پایدار با محوریت دانشجویان، سلامت و بهداشت و حفظ باغات سنتی فعالیت می کنند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/181781/نقش-سمن-ها-در-کاهش-چالش-های-محیط-زیستی-انکار-ناپذیر-است
بستن   چاپ