راه ترقی
حباب‌های انسانی؛ راهکاری خلاقانه برای برگزاری کنسرت در روزگار کرونا
دوشنبه 28 مهر 1399 - 1:55:04 PM
ایرنا
راه ترقی- گروه راک فلیمینگ لیپس (The Flaming Lips) هفته گذشته در شهر اکلاهمای آمریکا یک کنسرت موسیقی برگزار کرد که با کنسرت‌های معمولی یک فرق عمده داشت. در این کنسرت نوازندگان و تماشاگران همگی در داخل حباب‌های پلاستیکی بزرگ در سالن حضور پیدا کردند تا از شیوع ویروس کرونا جلوگیری شود.

ایده چنین اجرایی اولین بار توسط وین کوین (Wayne Coyne) یکی از نوازندگان گروه فلیمینگ لیپس مطرح شد. وی در یک گفت‌وگوی تلفنی با شبکه سی‌ان‌ان درباره این طرح گفت: اول یک نقاشی از اجرای گروه در سال 2019 کشیدم که در آن از بین جمعیت فقط من داخل یک حباب پلاستیکی بودم. سپس یک نقاشی دیگر از اجرای گروه در سال 2020 کشیدم که دقیقا همان سناریو را داشت با این تفاوت که این بار علاوه بر من دیگران نیز داخل حباب هستند.

به گفته کوین، ایده استفاده از حباب‌های پلاستیکی آن زمان کم‌وبیش تنها یک تفسیر اجتماعی درباره شیوع کرونا بود و کسی تصورش را هم نمیکرد این ویروس آنقدر ادامه پیدا کند که کار به عملی کردن این ایده برسد. اما سرانجام اعضای گروه با سفارش 100 حباب مخصوص از چین این طرح را به بوته آزمایش گذاشتند. 

آنطور که این نوازنده آمریکایی می‌گوید، از این اجرا استقبال خوبی هم شد:

همانطور که می‌دانید از ماه مه (اردیبهشت-خرداد 99) تاکنون، میل به تماشای موسیقی زنده بیشتر و بیشتر شده است. از تماشاگرانی که تمایل به تماشای این اجرای آزمایشی داشتند خواسته شده بود از ساعت 6 و نیم تا 7 در سالن حضور یابند. اما کمی پس از ساعت 6 به اندازه کافی تماشاچی در سالن جمع شده بود.  

ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (24 آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی ماه 98) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

این بیماری که به تدریج به کشورهای مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همه‌گیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر  29 میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیش از 925 هزار نفر جان باخته‌اند.

شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنواره‌ها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشی‌ها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.

از آنجایی که هنوز واکسن این بیماری کشف نشده است آیا می‌توان استفاده از حباب‌های پلاستیکی محافظ را آینده اجراهای زنده موسیقی دانست؟ باید منتظر ماند و دید.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/183257/حباب‌های-انسانی؛-راهکاری-خلاقانه-برای-برگزاری-کنسرت-در-روزگار-کرونا
بستن   چاپ