راه ترقی
زهرا رهایی: اهتمام معاونت امور زنان و خانواده به موضوع اشتغال و کارآفرینی
دوشنبه 10 آذر 1399 - 06:42:50
راه ترقی - معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده جهت توسعه و ارتقاء جایگاه زنان توجه و اهتمام ویژه ای به موضوع اشتغال وکارآفرینی، معیشت پایدار و بسترسازی در این خصوص دارد.

معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده جهت توسعه و ارتقاء جایگاه زنان توجه و اهتمام ویژه ای به موضوع اشتغال وکارآفرینی، معیشت پایدار و بسترسازی در این خصوص دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده؛ زهرا رهایی دبیر کارگروه اشتغال و کارآفرینی این معاونت در گفت و گویی که به مناسبت هفته جهانی کارآفرینی انجام شد، به تشریح عملکرد معاونت در این حوزه پرداخت.
وی با بیان اینکه معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده جهت توسعه و ارتقاء جایگاه زنان توجه و اهتمام ویژه ای به موضوع اشتغال وکارآفرینی، معیشت پایدار و بسترسازی در این خصوص دارد، افزود: تلاش برای توجه دادن دستگاههای اجرایی به اهمیت موضوع کارآفرینی و ایجاد کسب و کار زنان درکنار توسعه کمی و کیفی نهادهای مردمی فعال در این زمینه و رصد و پایش آمارهای موجود در این خصوص، از جمله دغدغه های جدی معاونت طی سالهای اخیر بوده و برنامه های معاونت به گونه ای طراحی شده تا گروه های مختلف زنان کارآفرین و صاحب کسب وکار، دختران دانشجو و فارغ التحصیل دانشگاهی آماده ورود به بازار کار و بانوان علاقمند به ایجاد کسب و کار را دربرداشته باشد.
زهرا رهایی که خود از کارآفرینان و مدرس این رشته در دانشگاه است، افزود: از جمله فعالیت های انجام شده برای دختران دانشجو و فارغ التحصیل دانشگاهی می‌توان به برگزاری سلسله وبینارهای آموزشی انتقال تجارب و معرفی الگوهای موفق زنان کارآفرین اشاره کرد که این پروژه با حمایت معاونت و همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مشارکت نهادهای مدنی در 8 استان منتخب ویژه دختران دانشجو و فارغ التحصیل دانشگاهی برگزار شد ضمن اینکه امکان توسعه شبکه ارتباطی با کارآفرینان زن استانی نیز برای آنها فراهم شد.
به گفته دبیر کارگروه اشتغال و کارآفرینی معاونت، طرح ملی کسب و کار من طرح دیگری بود که با هدف شناسایی جوانان مستعد ، صاحب ایده و یا دارای کسب و کارهای نوپا و ترویج فرهنگ کسب وکار و کارآفرینی طی دو مرحله و در 31 استان انجام شد و تکمیل و بازنگری و ارزیابی طرح کسب وکار، تقویت مهارت های مدیریتی و ایجاد شبکه کسب و کار در بین گروههای مختلف شغلی جهت تعامل بیشتر و هم افزایی از جمله دستاوردهای این پروژه بود.
رهایی تصریح کرد: دستاوردهای پروژه فوق این امکان را فراهم کرد تا معاونت بتواند تیم های مشورتی در زمینه ارائه مشاوره به کسب وکارهای کوچک و خرد زنان در شرایط بحران کرونا تشکیل دهد و با افزایش تاب آوری اقتصادی موجبات استمرار کسب و کارهای این افراد را فراهم آورد.
وی همچنین با اشاره به تصویب سند ارتقاء وضعیت زنان در تمامی استان های کشور گفت: در بخش هایی از این سند بر ایجاد فرصت های برابر برای زنان در زمینه اشتغال و ایجاد کسب و کار تاکید شده و با توجه به اینکه یکی از موانع مهم برای اشتغال زنان، مباحث فرهنگی است با تصویب این اسناد می توان امیدوار بود با افزایش تعامل مسئولان استانی با زنان صاحب کسب و کار و کارآفرین، شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
تصویب شاخص‌های عدالت جنسیتی موضوع دیگری بود که رهایی به آن پرداخت و اظهار داشت: این شاخص ها به رصد و پایش وضعیت معیشتی زنان کمک قابل توجهی کرده و امکان برنامه ریزی دقیق تر در خصوص توان افزایی اقتصادی زنان را فراهم کرده است.
دبیر کارگروه اشتغال و کارآفرینی در ادامه با اشاره به اهمیت تقویت ارتباط زنان کارآفرین شهری و روستایی و تعامل و همکاری بین آنها، کمپین انتخاب زنان کارآفرین برتر با رای مردمی را اقدامی مهم در این زمینه دانست و افزود: در حال حاضر بسیاری از این افراد توانسته اند پروژه های مشترک اقتصادی با هم تعریف کنند و در زمینه بازاریابی و فروش همکاری های خوبی داشته باشند.
رهایی درباره دو پروژه انجام شده در زمینه توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار و زنان ساکن در سکونتگاه های غیررسمی گفت: در سایه تعامل و همکاری نهادهای مدنی، معاونت و دستگاههای اجرایی گروه دیگری از زنان در 24 استان تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و ساماندهی مشاغل خانگی، ایجاد بازار فروش و تقویت مهارت های لازم برای کارآفرینی از دستاوردهای مهم این پروژه است که در حال حاضر نیز در جریان است و این امکان را فراهم کرده تا در شرایط بحران کووید 19 تعدادی از این کسب و کارها به صحنه آمده و با تولید ماسک و گان بهداشتی بخشی از کمبودهای بازار در این زمینه را جبران کنند .
وی ادامه داد : تلاش های معاونت در تسهیل روابط کسب و کار زنان نیز از موضوعات مهمی بود که باعث شد تا استاندارد مشاغل خانگی که دغدغه بخش قابل توجهی از زنان کارآفرین و صاحب کسب و کار بود به طوری جدی پیگیری شود و در نهایت دستورالعمل اجرایی استانداردهای مربوط به مشاغل خانگی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان ملی استاندارد نهایی شود تا به بهبود فضای کسب و کار برای زنان کارآفرین بیانجامد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/199211/زهرا-رهایی--اهتمام-معاونت-امور-زنان-و-خانواده-به-موضوع-اشتغال-و-کارآفرینی
بستن   چاپ