راه ترقی
جریان‌سازی رادیو در حوزه تئاتر نیازمند برنامه‌ریزی مستمر مدیران است
پنجشنبه 6 دی 1397 - 9:34:09 AM
ایرنا
راه ترقی- «فریندخت زاهدی»  با اشاره به آنکه برنامه‌ریزی و تحقق نتیجه در حوزه فرهنگ و هنر نیازمند نگاهی کلان و بلندمدت است، یادآور شد: معاونت صدا در سازمان صدا و سیما و مدیران شبکه‌های رادیویی برای تحقق اهداف کلان رسانه‌ای خود در حوزه هنرهای نمایشی نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و استمرار اجرای آن برنامه‌ها هستند.
نویسنده کتاب «آیین از صحن تا صحنه» با بیان آنکه حوزه فرهنگ و هنر، زمین حاصلخیز و وسیعی است که از مرحله کاشتن بذر تا درو کردن محصول نیازمند بازه زمانی میان‌مدت و بلند مدت است و نمی‌توان از آن انتظار محصول‌دهی در مدت زمان اندک داشت، تصریح کرد: در نگاه کلان فرهنگی، مهمترین اصل رویدادها و اتفاقات هنری بر جریان‌سازی فرهنگی آنها در جامعه استوار است.
وی ادامه داد: برای تحقق این امر نیازمند استمرار و برنامه‌ریزی مدون برای حصول نتیجه هستیم، وقتی نگاه ما در تولید برنامه‌های رادیویی در حوزه هنرهای نمایشی بر چند قسمت برنامه، محدود باشد و در ادامه شاهد تغییر و جایگزینی برنامه‌های دیگر باشیم، نمی‌توانیم انتظار تاثیرگذاری رسانه‌ای مانند رادیو در حوزه ارتقای فرهنگ تئاتر را در میان هنرمندان و عموم مخاطبان این هنر داشته باشیم.
این مدرس پیشکسوت تئاتر ضمن قدردانی از درایت، حمایت و همراهی مسئولان و مدیران شبکه‌های رادیویی در همراهی با هنرمندان تئاتر که یکی از مهجورترین گونه‌های هنری در میان محصولات فرهنگی در کشورمان به شمار می رود، یادآور شد: برنامه‌سازی در رادیو با مختصات خاص خود پیگیری می‌شود و بر همین اساس است که وقتی درباره حوزه فرهنگ و هنر و برنامه‌های رادیویی در این حوزه فکر می‌کنیم نیازمند تغییر نگرش مدیران و دست اندرکاران در تولید، ارائه و پخش این برنامه‌ها هستیم.
به گفته زاهدی، حوزه فرهنگ و هنر برای فراگیری و جریان‌سازی در میان عموم مردم نیازمند صبر، شکیبایی و مدت زمانی بیشتر برای رسیدن به حصول نتیجه در قیاس با دیگر بخش‌های کلان نظام جمهوری اسلامی به شمار می‌رود.
نویسنده کتاب کتاب «تئاتر خیابانی»، برنامه‌ریزی سالانه در حوزه تولیدات رادیویی با محور تئاتر را نیازمند درایت مدیران در شناسایی مهمترین مولفه‌های تاثیرگذار هنر نمایش بر خانواده تئاتر و عموم مردم استوار دانست و یادآور شد: مدیران شبکه‌های رادیویی و برنامه‌سازان این رسانه در مواجهه با تولیدات حوزه مختلف هنر از جمله هنر نمایش باید افق دید و نگاه خود را در قیاس با دیگر بخش‌های برنامه‌های رادیویی تغییر دهند.
وی تصریح کرد: نباید فراموش کنیم جریان‌سازی در حوزه فرهنگ و هنر نیازمند حساسیت‌ها و ویژگی‌های خاص خود است که باید با آرامش، دقت و البته بهره بردن از علم روز صورت گیرد، این مساله محقق نخواهد شد مگر آنکه افق برنامه‌ریزی در نگاه مدیران، افقی مستمر و در بازه زمانی طولانی‌تری نسبت به برنامه‌های دیگر در شبکه‌های رادیویی تعریف شده باشد.
نویسنده کتاب «هنریک ایبسن و نمایش معاصر ایرانی»، رادیو را یکی از مهمترین و اثربخش‌ترین رسانه‌ها در تمام جهان دانست و تأکید کرد: وقتی درباره اعتبار و اطمینان برای حصول نگرش‌های مدیریتی در حوزه‌ای مانند رادیو مداقه می‌کنیم، نیازمند طراحی سیستمی برای استمرار و اجرای نگرش‌ها و شیوه‌های مدیریتی هستیم.
زاهدی یادآور شد: در این میان مدیران شبکه‌های رادیویی برای برنامه‌های تئاتری نیازمند نظر و گذری متفاوت نسبت به دیگر حوزه‌ها هستند؛ چرا که ترکیب و اجزای انتخاب شده برای تولید یک برنامه تئاتری با برنامه‌ای در حوزه مسائل اجتماعی، اقتصادی و یا سیاسی از اساس متفاوت است.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: این مساله نیازمند درایت، هوش و ذکاوت مدیرانی است که خوشبختانه در صدا و سیمای ما نسبت به وجود چنین مدیرانی اطمینان کامل وجود دارد؛ اما تمام زحمات این مدیران زمانی به ثمر خواهد نشست که شاهد همراهی آنها با برنامه‌سازان رادیو در افق رسانه‌ای مستمر، طولانی مدت و هدفمند باشیم.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/52940/جریان‌سازی-رادیو-در-حوزه-تئاتر-نیازمند-برنامه‌ریزی-مستمر-مدیران-است
بستن   چاپ