راه ترقی
استفاده از حیوانات اصلاح ژنتیکی‌شده برای کاهش فقر در آفریقا
دوشنبه 29 بهمن 1397 - 19:45:54
راه ترقی - مؤسسه‌ای تحت حمایت بنیاد گیتس در تلاش است با پرورش حیوانات اصلاح‌ژنتیکی‌شده، به ریشه‌کن کردن فقر در آفریقا کمک کند.

یک گروه پژوهشی در ادینبورگ در تلاش است تا حیوانات اصلاح‌شده‌ی ژنتیکی را برای مزرعه‌داران فقیر در آفریقا پروش دهد. پروفسور آپولینر دیکنگ در حال پرورش گاو، خوک و مرغ‌هایی مقاوم در مقابل بیماری‌ها و همچنین مولدتر است. درمیان آن‌ها، گله‌‌گاوی وجود دارد که با اصلاح ژنتیکی در مقابل گرما مقاوم هستند. جزییات این پروژه در نشست انجمن پیشرفت علمی آمریکا در واشنگتن‌دی‌سی ارائه شد. پروفسور دیکنگ مدیر مرکز ژنتیک و سلامت حیوانات گرمسیری است. او باور دارد که اصلاح ژنتیکی همراه‌با تولیدمثل هدفمند سنتی منجر به دامداری مولد و سالم خواهد شد که زندگی برخی از فقیرترین مردم جهان را نجات خواهد داد. او در گفت‌وگویی در اخبار BBC گفت: ما می‌توانیم فقر را در برخی از جوامع آسیب‌پذیر از بین ببریم. ما درباره‌ی مزرعه‌داران کوچک که تنها یک، دو یا سه حیوان دارند، صحبت می‌کنیم. اگر حیوانات بمیرند یا به‌اندازه توان خود بارور نباشند، این به‌معنای عدم درآمد برای خانواده این مزرعه‌داران و خطر سقوط به فقر مطلق است.
گله‌های گاو در آفریقا تولیدات کمتری نسبت به نژادهای غربی خود دارند پروفسور دیکنگ درباره‌ی تجربه‌ی شخصی خود سخن گفت. پدر او یک کشاورز بود که در یک مزرعه کوچک در کامرون غربی، خوک پرورش می‌داد. او به خبرنگار بی‌بی‌سی گفت که چگونه در ماه اوت هر سال پدرش یک خوک را به‌منظور فروش برای تأمین هزینه‌های مدرسه او که در سپتامبر باز می‌شد، آماده می‌کرد. ولی یک سال در اوسط دهه 80 میلادی که یک اپیدمی تب خوک آفریقایی فراگیر شده بود، پدر پروفسور دیکنگ هیچ خوکی برای فروش نداشت. مأموریت شخصی
خوشبختانه، مادر او مرغ‌هایی را برای روز مبادا نگه می‌داشت و پروفسور دیکنگ توانست تحصیلات خود را ادامه دهد و به یک دانشمند مشهور تبدیل شود. اما او در ادامه به خبرنگار بی‌بی‌سی گفت که این اتفاق به وی آموخت که چگونه چشم‌انداز آینده کودکان در آفریقا به دام‌ها وابسته است و چگونه تنها با شیوع یک بیماری آن‌ها به‌سادگی از آینده خود دور می‌شوند. با بزرگ‌تر شدن فهمیدم که اگر شما کشاورزی می‌کنید و آسیب‌پذیر هستید، حتما باید چیزی وجود داشته باشد که به این موضوع کمک کند. شاید حیوانات انعطاف‌پذیر، حیوانات مقاوم دربرابر بیماری‌ها و توسعه‌ی بهترین روش‌ها راه‌حل‌های مناسبی باشند. در آن زمان، علم برای ایجاد تفاوت، به‌اندازه کافی پیشرفته نبود. این تعهد من بود که این موضوع را تغییر دهم. این یک مأموریت شخصی بود.
این بچه‌خوک‌های اصلاح ژنتیکی شده به بیماری‌های کشنده ریه مقاوم هستند مرکز علمی پروفسور دیکنگ توسط بنیاد گیتس حمایت مالی می‌شود. بیل گیتس از برخی از مؤسسه‌های پژوهش دامی مشهور جهانی در سال 2014 در ادینبورگ دیدن کرد. او فهمید که کلید دادن امنیت بیشتر به کشاورزانی مانند پدر پروفسور دیکنگ، تحت کنترل درآوردن پژوهش‌ها به‌منظور ایجاد دام‌هایی با انعطاف‌پذیری بیشتر است. پروفسور دیکنگ و گروه‌اش با مؤسسه‌های پژوهشی آفریقایی به‌منظور تعیین مشکلات محلی و پیدا کردن راه‌حل برای آن‌ها، همکاری نزدیکی دارند. او بیش از هرچیزی آگاه است که یک رویکرد استعمارگونه از بالا به پایین نتیجه‌ای به‌دنبال نخواهد داشت. مقاله‌های مرتبط:
اصلاح ژنتیکی و محصولات تراریخته: گردش در یک گلخانه‌ مدرن هر آنچه باید درمورد محصولات تراریخته بدانید
گروه او در حال حاضر روی توسعه‌ی مرغ‌هایی که به بیماری نیوکستل مقاوم هستند و گاوهای شیری مقاوم به تب ساحل شرقی تمرکز کرده است. یک رویکرد این است که گاوهایی را ایجاد کرد که پوست آن‌ها کنه‌هایی که این بیماری را گسترش می‌دهند، دفع کند. این گروه همچنین با یک شرکت آمریکایی به‌نام اکسیلیگن برای تولید گاوهایی که قادر به مقابله بهتر با گرما هستند، همکاری می‎‌کند. این شرکت ژنی را که در نژادی از گاوها در جزایر ویرجین در ایلات متحده یافت می‌شود و آن‌ها را به‌طور طبیعی دربرابر گرما مقاوم می‌کند، کشف کرده است.
گوساله مقاوم دربرابر گرما و با شیردهی بالا در ایالات متحده این ژن به حیوانات مقداری موی اضافه می‌دهد و آن‌ها بیشتر عرق می‌کنند. این ژن به آن‌ها یک پوشش یک‌دست و صاف می‎دهد و در نتیجه دمای بدن آن‌ها را حداقل به‌میزان 0/5 درجه سانتی‌گراد در مقایسه با یک گاو بدون این ژن کاهش می‌دهد. این شرکت این ژن را که با نام «ژن صاف» (Slick gene) شناخته می‌شود، به یک جنین آنگوس قرمز که یک نژاد شیرده در ایالات متحده است، پیوند زده است. با این پیوند، یک گوساله که جنسل نامیده می‌شد، در مینه‌سوتا به‌دنیا آمد و به مزرعه‌ای در برزیل که دما می‌تواند به 45 درجه سانتی‌گراد برسد، منتقل شد. این شرکت آزمایش‌های علمی خود را با استفاده از جنسل و دو گوساله آنگوس قرمز که اصلاح ژنتیکی نشده‌اند، به‌منظور کشف تأثیر این تغییر آغاز خواهد کرد. اما نماینده ارشد علمی این شرکت، دکتر تاد سانستگارد در این‌باره به BBC گفت که نشانه‌های اولیه حاکی از آن است که جنسل به‌خوبی در محیط جدیدش ساکن شده است. او مانند یک حیوان معمولی بدون هیچ نشانه‌ای از فشار گرمای وسط تابستان برزیل رفتار می‌کند. و این خیلی غیرطبیعی است. این شرکت از اصلاح ژن به‌جای تولید مثل سنتی استفاده کرده است زیرا سیناپول‌ها در تولید شیر بسیار ضعیف هستند. بنابراین احتمالاً دهه‌ها طول خواهد کشید تا بتوان یک گاو با تولید شیر زیاد و مقاوم به گرما را با استفاده از تولید مثل سنتی، ایجاد کرد. گروه تبلیغاتی دلسوزی در کشاورزی جهانی (CIWF)، شواهدی را برای بررسی این فناوری توسط «شورای نفیلد برای اخلاق زیست» ارائه کرده است. این شورا با استفاده از این فناوری برای افزایش تولید دام‌های صنعتی در کشورهای پیشرفته اقتصادی مخالفت می‌کند. زیرا این فرایند نیازمند جنین‌های اصلاح‌شده است تا با جراحی در یک حیوان جایگزین برای ایجاد یک گونه جدید از حیوانات اصلاح ژنتیکی‌شده، کاشته شوند. CIWF معتقد است که تلاش برای ایجاد مقاومت دربرابر بیماری می‌تواند با نگه‌داری حیوانات مزرعه در شرایط بهتر، حفظ شود. این سازمان همچنین می‌گوید که استفاده از حیوانات اصلاح‌ژنتیکی‌شده برای افزایش تولید مواد غذایی نیز به‌درستی درک نشده است، چرا که این سازمان معتقد است تغذیه‌ی حیوانات با غلات بی‌فایده بوده و تولید دام انبوه باعث افزایش تولید کربن‌دی‌اکسید شده است. فناوری تهاجمی
فیل بروک، مدیر پژوهشی این سازمان، به BBC گفت که این خیلی مهم است که از مزرعه‌داران کوچک در آفریقا که تلاش می‌کنند درآمد حاصل از حیوانات خود را حفظ کنند، حمایت شود. بااین‌حال، ما اصلاح ژن را به‌عنوان یک فناوری تهاجمی می‌بینیم که هرجا که لازم باشد باید به نفع تولیدمثل سنتی از آن اجتناب شود. هرچیزی که این فناوری برای آن استفاده می‌شود، باید آن را به‌گونه‌ای اعمال کنیم که برای حیوانات زیان‌آور نیست. این بسیار خوب است که حیواناتی را بسازیم که با محیطشان سازگار باشند، اما برای مثال، تحمل گرما نباید به شیوه‌ای مورد استفاده قرار گیرد که جوجه‌های زیادی را در یک کلبه نگه دارد. به همین ترتیب، مقاومت دربرابر بیماری نباید طوری مورد استفاده قرار گیرد که حیوانات را در شرایط بیش از حد پر سروصدا نگه دارند که در آن بیماری احتمالا در معرض گسترش قرار می گیرد. بررسی دقیق‌تر
پروفسور بوروس وایتلا، از مؤسسه رزلین در نزدیکی ادینبورگ، که همکاری نزدیکی با پروفسور دیکینگ دارد گفت که هردوی آن‌ها به این نگرانی‌ها پایبند هستند. او گفت: در آفریقا، بررسی دقیق حیوانات توسط کشاورز بسیار بیشتر از دنیای غرب است. اگر شما پنج حیوان داشته باشید، آن‌ها برای شما بسیار مهم هستند و اگر سه حیوان از پنج حیوان شما بمیرد، این برای شما یک فاجعه است. این پروژه برای بهبود ژنتیک حیوانات ازطریق تولیدمثل سنتی است و اگر موفقیت‌آمیز نبود، ما از اصلاح ژنتیکی استفاده خواهیم کرد. این موضوع باید برای حیوانات خوب باشد و به‌نوبه‌ی خود برای کشاورز نیز خوب باشد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/60313/استفاده-از-حیوانات-اصلاح-ژنتیکی‌شده-برای-کاهش-فقر-در-آفریقا
بستن   چاپ