راه ترقی
چرخ تولید با مهار سوداگری در بازار سرمایه رونق می یابد
یکشنبه 29 اردیبهشت 1398 - 10:32:00 AM
ایرنا
راه ترقی- حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در ابتدای این نشست دو ساعته، «اقتصاد» را مساله محوری امروز کشور ذکر کرد و گفت: در شرایط کنونی نقش کارآفرینان نقشی قابل توجه است و همه مسئولان موظفند از هر نوع کارآفرینی حمایت کنند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: دولت باید نقش تصدی گری خود را کاهش و نقش نظارت گری خود را افزایش دهد و علاوه بر این، بر نقش توانمندسازی خود بیافزاید.
پس از سخنرانی ابتدایی رئیس دستگاه قضا، نوبت به فعالان اقتصادی رسید که هر کدام در فرصتی پنج دقیقه ای، نکات مورد نظر خود را مطرح کردند.
علیرضا نبی دبیر انجمن دارندگان نشان استاندارد کشور که دو مجموعه کارآفرینی را در استان های خراسان رضوی و گلستان مدیریت می کند، نخستین سخنران این بخش از دیدار رئیس دستگاه قضا با فعالان اقتصادی بود.

* نگاه متفاوت استان ها به اشتغال زایی زنان سرپرست خانوار
وی گفت: مجموعه تحت مدیریتش، برای افرادی همچون زنان سرپرست خانوار که شوهرانشان اعدام شده اند و همچنین معتادان بهبود یافته را مشغول به کار کرده است.
نبی از نگاه مختلف مسئولان در استان های مختلف در این زمینه گلایه کرد و افزود: در استان خراسان رضوی تاکنون هزار اشتغال برای این افراد ایجاد شده اما در استان گلستان این عدد از پنج شغل فراتر نرفته است.
دبیر انجمن دارندگان نشان استاندارد کشور از رئیس دستگاه قضا خواست قضاتی را که منشا خیر هستند، تشویق کند.
وی در این زمینه گفت: در شرایطی که شرکت شهرک های صنعتی یک شهرک را به دلیل اختلاف بر سر مالکیت تعطیل کرده است، آن شهرک با حکم یک قاضی فعالیت خود را به طور مجدد شروع کرد.

* در جنگ اقتصادی مانند یک سرباز بجنگیم
محمدرضا دیانی رئیس مجمع کارآفرینان ایران و مدیر عامل گروه صنعتی انتخاب، دومین نفری بود که حجت الله عبدالملکی معاون خودکفایی و اشتغال کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان مجری نشست اسمش را برای سخنرانی پنج دقیقه ای خواند اما دیانی در جلسه حضور نداشت.
پس از آن، نوبت به اکبر اخوان مقدم کارآفرین اجتماعی رسید؛ وی مدعی شد طرحی دارد که با اجرای آن می توان 10 میلیون شغل در کشور ایجاد کرد.
وی بدون اینکه طرح خود را تشریح کند، تصریح کرد: هم اکنون در یک جنگ اقتصادی قرار گرفته ایم و باید مانند یک سرباز تلاش کنیم و بجنگیم.

* با اختلاس گران کارآفرین نما برخورد شود
مجید حسینی مدیر حقوقی کمپین ضد ربا، سخنران بعدی بود؛ وی از سود تسهیلات نظام بانکی انتقاد کرد و گفت: شاکله تولید از درون پاشیده است؛ در این ارتباط باید هر چه فریاد داریم بر سر بانک ها بزنیم؛ چرا کسی زورش به بانک ها نمی رسد؟ علما می گویند بانک ها ربوی هستند؛ رهبری می گویند بانک ها غلط می کنند که بنگاه داری می کنند؛ با این حال آیا در گام دوم انقلاب هم باید این روند ادامه پیدا کند؟
وی ادامه داد: زمانی تولیدکنندگان جایگاه قابل احترام خود را داشتند اما عده ای اختلاس گر کارآفرین نما سوءاستفاده کردند و این نظم را به هم زدند.

* پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای ارتباط بین کارآفرینان و قوه قضاییه
پس از وی، محمد مروّج حسینی دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران پنج پیشنهاد به رئیس دستگاه قضا ارائه کرد؛ نخست اینکه کارگروهی ثابت برای ارتباط کارآفرینان با قوه قضائیه شکل بگیرد؛ دوم اینکه رئیس قوه قضائیه برای خود مشاور اقتصادی انتخاب کند؛ سوم اینکه تفاهم نامه ای برای بررسی عملکرد دستگاه های توسعه ای از جمله سازمان توسعه تجارت و سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران میان کانون و قوه قضائیه امضا شود.
حسینی بر نظارت تشکلی تاکید کرد و افزود: با توجه به محدودیت ها، سازمان های نظارتی نمی توانند به طور کامل بر عملکرد دستگاه ها نظارت داشته باشند؛ به همین سبب تشکل ها می توانند به کمک سازمان های نظارتی بیایند و حتی می توان استارتاپ های نظارتی طراحی کرد.
پررنگ شدن فعالیت های رسانه ای قوه قضائیه آخرین پیشنهاد حسینی به رئیس دستگاه قضا بود؛ وی در این زمینه گفت: حوزه رسانه قوه قضائیه ضعیف عمل می کند، به نوعی که هیچ سریال یا فیلمی مرتبط با قوه قضائیه در صدا و سیما مشاهده نمی شود.
سید یاسر جبرائیلی که از وی به عنوان تحلیلگر اقتصادی یاد شد، دیگر سخنران نشست رئیسی با فعالان اقتصادی بود؛ وی گفت: قوه قضائیه هم با تعرض به حقوق و هم استنکاف از ادای تکلیف باید برخورد کند.

* پیشنهاد تشکیل معاونت اقتصادی در قوه قضاییه
جبرائیلی پیشنهاد ایجاد معاونت اقتصادی در قوه قضائیه را پیشنهاد کرد و افزود: سازمان بازرسی کشور چشم قوه قضائیه و محاکم قضایی دست قوه قضائیه هستند؛ در این شرایط، قوه قضائیه در کنار چشم و دست، به یک مغز اقتصادی نیز نیاز دارد.
وی بر فرایند رهگیری، پیشگیری و پیگیری در قوه قضائیه تاکید کرد و گفت: هر فساد اقتصادی تعدادی تراکنش مالی به همراه دارد که اگر قوه قضائیه در جریان این تراکنش ها باشد، می تواند زودتر نسبت به برخورد با این فسادها عمل کند.
پس از جبرائیلی، سیدعلی بهشتیان عضو هیات مدیره شرکت انرژی سپهر به طرح نظرات خود در مورد مباحث مبتلابه اقتصاد کشور پرداخت.
وی گفت: ایران با یک درصد جمعیت جهان، 17 درصد منابع انرژی دنیا را در اختیار دارد و در صنعت پتروشیمی دارای مزیت اقتصادی است.
بهشتیان ادامه داد: بر اساس سند چشم انداز، باید تا سال 1404 رتبه اول منطقه در زمینه پتروشیمی را داشته باشیم اما با اینکه فقط 6 سال تا زمان چشم انداز مانده است، فاصله ای زیاد با این هدفگذاری داریم.

* چرخ تولید با مهار سوداگری در بازار سرمایه رونق می یابد
محسن مقصودی تهیه کننده و مجری برنامه ثریا از دیگر مهمانان ضیافت رئیس دستگاه قضا بود؛ وی خطاب به رئیسی گفت: مردم منتظر بهبود نیستند، مردم انتظار تحول دارند.
وی با بیان اینکه چرخ تولید فقط با مهار سوداگری راه می افتد، افزود: تا زمانی که بازاری سود صددرصدی را در 6 ماه تضمین می کند، سرمایه به سمت فعالیت های مولد با سود 10 و 20 درصد هم نمی رود.
مقصودی تاکید کرد: مهار این سوداگری با وضع مالیات قابل کنترل است.
پس از وی، ناصر ترکش دوز مدیرعامل شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس وارد فرصت پنج دقیقه ای نشست فعالان اقتصادی با رئیس دستگاه قضا شد؛ البته وی بخش عمده زمان خود را به جای طرح چالش های عمومی اقتصادی، به معرفی شرکت مهاب قدس اختصاص داد.
ترکش دوز با انتقاد از ورود غیرمتخصص ها به حوزه های تخصصی و طرح این سوال که «تا زمانی که سود در بخش های سوداگری است، چه انتظاری است پول به بخش تولید بیاید؟» سخنان خود را خاتمه داد.

* چرایی گرانی گوشت و مرغ به رغم وجود ظرفیت ها
مجید موافق قدیری رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران یکی از فعالان اقتصادی حاضر در این نشست بود که در سخنان خود به ظرفیت های تولیدی قابل توجه کشور در بخش های گوشت، مرغ، تخم مرغ و خوراک دام اشاره کرد و گفت: چرا با وجود این ظرفیت ها وضعیت قیمت گوشت، مرغ و تخم مرغ اینگونه است؟
این فعال بخش خصوصی در ادامه سخنان خود از تلف شدن وقت فعالان اقتصادی در سازمان هایی همچون سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و سازمان تعزیرات گلایه کرد و گفت: 80 درصد وقت ما در این سازمان ها گرفته می شود.
وی به مشکل دیگر فعالان اقتصادی پرداخت و گفت: هم اکنون مساله ای در حوزه حمل و نقل رخ داده که همه نسبت به آن اطلاع دارند اما هیچ کس اقدامی نمی کند؛ این مساله در بین فعالان اقتصادی و کامیون داران، «پشت بارنامه» نامگذاری شده و موضوع آن این است که برای حمل یک کالا، اگر 500 هزار تومان کرایه در بارنامه ذکر شده است، باید 500 هزار تومان به صورت غیرقانونی به کامیون دار پرداخت کنیم تا بار جابجا شود.
زمان سخنرانی فعالان اقتصادی به پایان رسید اما برخی از فعالان اقتصادی نسبت به اتمام وقت برای ارائه نظرات اعتراض کردند؛ تا جایی که برخی بدون هماهنگی با مجری نشست، میکروفون های خود را روشن و نظرات خود را ارائه می کردند؛ البته رئیس دستگاه قضا به این افراد فرصت داد تا مسائل خود را مطرح کنند.
محمدرضا انصاری نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و رئیس هیات مدیره شرکت کیسون که فرصت سخنرانی در موعد برنامه ریزی شده پیدا نکرده بود، در وقت اضافه گفت: همانقدر که دستگاه های نظارتی تخلف را پیگیری می کنند، باید به آنهایی که کار نمی کنند هم رسیدگی کند.
وی که ریاست انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران را به عهده دارد، صادرکنندگان را سربازار رونق تولید توصیف کرد و گفت: به صادرکنندگان باید رسیدگی شود و گره بخشنامه های دست و پاگیر باید از پای فعالان اقتصادی باز شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/65106/چرخ-تولید-با-مهار-سوداگری-در-بازار-سرمایه-رونق-می-یابد
بستن   چاپ