راه ترقی
خدمات و محتوا؛ حلقه‌های مفقوده شبکه ملی اطلاعات
یکشنبه 29 اردیبهشت 1398 - 11:42:19 AM
ایرنا
راه ترقی- مراسم گرامیداشت روز جهانی ارتباطات و افتتاح پروژه های ارتباطی، صبح امروز یکشنبه با حضور آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاونان وزیر ارتباطات و در سالن همایش‌های شهید قندی برگزار شد.
سعید رضا عاملی در این مراسم گفت: در سه دهه اخیر دو تحول بزرگ اتفاق افتاده و روندهای ما را تغییر داده که اولین آن، ظهور دانش یکپارچه بعد از دهه 50 بود.
وی افزود: به این واسطه عوامل جدیدی در بازار به وجود آمد که نظام ارتباطی یکپارچه کالایی را به وجود آورد، این نظام تاکید می کرد که باید با پدیده ارتباط داشت و با آن تعامل برقرار کرد.
عاملی ادامه داد: اتفاق دومی که در عرصه علم افتاد و روند جدیدی را به وجود آورد ظهور دانشی به نام شبیه‌سازی هستی است. فعالان این عرصه به این اصل رسیدند که اگر ما قانون اصل پدیده‌ها را به دست بیاوریم، می توانیم چیزی طراحی کنیم که ابطالی در آن اتفاق نمی‌افتد، مانند طراحی بدن هواپیما با شبیه سازی بدن دلفین.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما در فضای متفاوتی با فضای جدید مواجه می شویم، اگر به جای درک کردن نق بزنیم، دوستی خاله خرسه را رقم می زنیم و دقیقا همان اتفاق برای ما رخ می دهد و دلسوزی‌هایی از جنس خاله خرسه نمی‌تواند در این مسیر ما را همراهی کند.
وی تصریح کرد: باید برای استقرار جامعه اسلامی از ظرفیت عقلانیت استفاده کنیم و یکی از کارهایی که این سال‌ها در همین راستا تدبیر شد شبکه ملی اطلاعات بود و کارکرد اول این شبکه حفاظت از داده های ملی جمهوری اسلامی ایران و تسهیل امر زندگی مردم است.
عاملی در ادامه گفت: ارتباطات، رکن مهمی در شبکه ملی اطلاعات است. این شبکه خوشبختانه با توان وزیر ارتباطات 80 درصد پیشرفت کار داشته، 12 هزار و 500 میلیارد تومان بودجه داشته و هفت هزار و 500 میلیارد تومان از بخش خصوصی تامین اعتبار کرده است.
وی مشارکت قابل توجه بخش خصوصی را از نقاط قوت پروژه شبکه ملی اطلاعات برشمرد و گفت: گرهی در این شبکه داریم که نشان می دهد با دانش یکپارچه به آن نگاه نکرده‌ایم، وزارت ارتباطات می گوید من زیرساخت را آماده کرده ام چه کسی باید محتوا و خدمات را فراهم کند؟ و این حلقه مفقوده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: واقعیت این است که شبکه ملی اطلاعات جایگزین دولت می شود، دولت الکترونیک قرار است دولت فیزیکی را روز به روز کوچکتر کند و باید تمام خدمات را به صورت هوشمند ارائه دهد.
او خاطرنشان کرد: اگر مدیریت یکپارچه متمرکز در شبکه ملی اطلاعات وجود نداشته نباشد، دچار مشکل خواهیم شد. نباید وزارت ارتباطات متولی تمام بخشهای مربوط به شبکه ملی اطلاعات باشد.
وی در پایان بیان کرد: بحث دو تکه شدن اینترنت دیگر یک فرضیه نیست، اتفاقی است که رخ داده است. اگر امکان اینترنت 2 وجود دارد آیا امکان اینترنت 3 وجود ندارد؟ امروز میزان استفاده از گوگل در چین خیلی زیاد نیست و آنها از شبکه بومی خودشان استفاده می کنند.
عاملی تاکید کرد: ما هم ظرفیت طراحی اینترنت با قابلیت های کشور خودمان را داریم، اگر امیدوارانه شبکه ملی اطلاعات را پیش ببریم و حلقه های مفقوده آن را به سامان برسانیم، باید به اینترنت 3 فکر کنیم. باید جغرافیای کشور خود را به دو بخش مجازی و واقعی تقسیم کنیم و فضایی را بسازیم که داده های ما را تضمین کند.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/65113/خدمات-و-محتوا؛-حلقه‌های-مفقوده-شبکه-ملی-اطلاعات
بستن   چاپ