راه ترقی
زنده‌یاد دکتر احمدی اهتمام جدی به تدوین متون علوم انسانی داشت
چهارشنبه 22 خرداد 1398 - 4:05:33 PM
ایرنا

راه ترقی- ساختمان شماره 2 سازمان «سمت» (سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی) عصر امروز (چهارشنبه) میزبان شماری از نخبگان حوزه و دانشگاه بود که برای گرامیداشت اولین سالگرد درگذشت زنده یاد دکتر احمد احمدی گردهم آمده بودند.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی، حسام الدین آشنا رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، آیت الله سیدمصطفی محقق داماد، رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، آیت الله سیدمصطفی محقق داماد، حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری معاون فناوری اطلاعات قوه قضائیه، حجت الاسلام والمسلمین محسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، حجت الاسلام والمسلمین سیدمسعود خامنه ای فرزند مقام معظم رهبری، همسر آیت الله هاشمی رفسنجانی و شماری از نخبگان و دولتمردان و مقامات حاضر در این نشست بودند.

زنده یاد احمدی همه کتاب‌های سمت را قبل از چاپ می‌خواند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت شخصیت علمی دکتر احمدی اظهار داشت: من در دانشگاه شاگرد دکتر احمدی بودم و خود را مکلف به شرکت در این مراسم دانستم.
منصور غلامی افزود: دکتر احمدی علاقه وافر و مستمری به تدوین متون علوم انسانی داشت و بعد از 40 سال از تأسیس سازمان سمت هنوز شور و علاقه زیادی به این کار داشت و همیشه دغدغه داشت که سازمان سمت بتواند مسئولیت خود را به نحو کامل انجام دهد.
وی گفت: حوزه علوم انسانی حوزه پرتنش و سنگینی است و مأموریت اندیشه ورزان در این حیطه همگام با اهداف حضرت امام (ره) همچنین توصیه‌های مقام معظم رهبری بسیار دقیق و دشوار است.
غلامی با ذکر خاطره‌ای از دکتر احمدی گفت: وی همه کتاب‌های سازمان سمت را قبل از چاپ می‌خواند که کار سختی است.

وزیر علوم در مورد مأموریت سازمان سمت در آینده گفت: ما در شرایط کنونی در مراکز علمی و پژوهشی با بحث علوم انسانی و اسلامی به عنوان بحث چالشی روبرو هستیم.

سازمان سمت یافته‌ها و تالیفات را به سطح دانشگاه‌ها منتقل کند
غلامی خاطر نشان کرد: سازمان سمت در حوزه تدوین منابع وظیفه دارد و در شرایط فعلی سازمانی، باید وظیفه نشر و انتقال یافته‌ها و تالیفات را به سطح دانشگاه‌ها برعهده داشته باشد و سازمان سمت این کار را به خوبی می‌تواند انجام دهد.
وی تاکید کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید مجموعه‌های فعال علوم انسانی را در فرایند هم افزایی به وصول نتایج مورد نظر در کلان برنامه‌های علوم انسانی نزدیک تر کند تا این مجموعه‌ها بهتر وظایف خود را انجام دهند.

روزی 3 عنوان کتاب چاپ می‌کنیم

رئیس سازمان سمت نیز در این مراسم گزارشی از فعالیت‌های این سازمان ارائه داد و گفت: «سمت» با تلاش دکتر احمدی به سازمانی بلندآوازه و امروز به برند بزرگ علوم انسانی تبدیل شده است‌.
حجت الاسلام و المسلمین محمد ذبیحی اضافه کرد: دو هزار و 500 عنوان کتاب مبنایی و درسی در این سازمان منتشر شده و به طور متوسط روزی 3 عنوان کتاب چاپ اول و چاپ مجدد در سازمان منتشر می‌شود. در حوزه زبان‌های خارجی و حقوق تلاش‌های گسترده‌ای شده است؛ البته اشکالاتی در کار ما هست ولی علم ذاتاً کاشف است و مسیر آن در اختیار ما نیست باید تلاش کنیم قوای علوم انسانی را تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: دست یاری خود را به سوی همه نخبگان و صاحب نظران دراز کرده ایم تا این برند ملی را به برند بین المللی تبدیل کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد احمدی (1312 تا 1397) مؤسس و بنیانگذار و رئیس سازمان سمت، عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه تهران بود. وی که از چهره‌های شاخص در زمینه توسعه علوم انسانی به شمار می‌آمد، در تأسیس دانشگاه تربیت مدرس نقش جدی داشت و سال‌ها ریاست دانشکده علوم انسانی این دانشگاه را برعهده گرفت. این استاد حوزه و دانشگاه مسئولیت‌های اجرایی و تدریس، تحریر و تدقیق در علوم به ویژه فلسفه غرب و حکمت، عضویت در هیأت تحریریه نشریات مختلف و تأسیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برای استفاده از توان حوزه‌ها را در کارنامه کاری خود داشت.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/68298/زنده‌یاد-دکتر-احمدی-اهتمام-جدی-به-تدوین-متون-علوم-انسانی-داشت
بستن   چاپ