راه ترقی
طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و حمایت از کالای ایرانی تایید شد
شنبه 25 خرداد 1398 - 2:15:53 PM
ایرنا

راه ترقی- عباسعلی کدخدایی امروز شنبه در نشست خبری با خبرنگاران به آخرین مصوبات شورای نگهبان اشاره کرد و گفت طرح اصلاح جز 1 بند «پ» ماده 60 قانون برنامه ششم توسعه در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و در همان مرحله اول بررسی، عدم مغایرت آن با موازین شرع و قانون اساسی اعلام شد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: لایحه معافیت وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی از پرداخت هزینه‌های ثبتی از دیگر مصوباتی بود که مورد بررسی قرار گرفت که عدم مغایرت آن با موازین شرع و قانون اساسی شناخته شد.

کدخدایی در ادامه به بررسی لایحه حفاظت از خاک در شورای نگهبان اشاره کرد و افزود: این لایحه چند نوبت بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بود که با توجه به اصلاحات به عمل آمده عدم مغایرت آن با شرع و موازین قانون اساسی اعلام شد.

وی به بررسی لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان در این شورا اشاره کرد و گفت: این لایحه یک بار دیگر برای شورای نگهبان ارسال شده بود چرا که ایراداتی داشت و مجدداً ایرادات آن در برخی از موارد باقی مانده است.

کدخدایی افزود: در تبصره 9 لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان اشاره شده است که هرگاه بی توجهی یا سهل انگاری والدین منجر به نتایج موضوع این ماده شود، حسب مورد به مجازات مندرج در این قانون متهم می‌شوند و بحث این بود که اگر در جایی که والدین مکلف هستند و وظیفه قانونی و شرعی دارند اما تکالیف خود را عامداً انجام ندهند، وضعیت به چه صورت می‌شود؟ که فقهای شورای نگهبان اعلام کردند در این صورت خلاف شرع است و والدین مکلف هستند که وظایف خود را به درستی انجام دهند.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: ایراد دیگری هم در بند 5 این لایحه وجود داشت مبنی بر اینکه در ماده 17 مطرح شده بود که اگر کودک یا نوجوان در معرض خطر قرار گرفته است و والدین می‌توانند او را نجات دهند، دراین وضعیت چه اتفاقی می‌افتد؟ که مجلس اصلاحی را به عمل آورد که این اصلاح همچنان ایراد را باقی گذاشته است.

وی یادآور شد: این دو ایرادی که شورای نگهبان به لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان گرفته، برای حمایت از کودکان و نوجوانان و به نفع آنان است.

کدخدایی در ادامه به بررسی لایحه اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی اشاره کرد و گفت: این لایحه اصولاً مورد قبول هر فرد دلسوزی است و کلیت قانونی هم که فعلاً داریم، با این لایحه تفاوتی نمی‌کند.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: البته تشریفاتی در قانون فعلی وجود دارد که مجلس آن تشریفات را حذف کرد و اعضای شورای نگهبان معتقد بودند که در ماده واحده این لایحه مباحث کیفری و مسائل امنیتی به طور مطلق از متن مصوبه حذف شده است و این مسئله را خلاف موازین شرع تشخیص دادند.

وی با اشاره به اینکه تبصره‌ای به این لایحه در مجلس اضافه شده بود که آن هم خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته شد، ادامه داد: اطلاق اعطای تابعیت نسبت به مواردی که خوف بروز مشکلات و مسائل امنیت وجود داشته باشد خلاف موازین شرعی و قانون اساسی اعلام شد.

کدخدایی اضافه کرد: در یکی از تبصره‌های این لایحه، اطلاق اعطای پروانه اقامت به پدر مطرح شده است که در این مورد هم نسبت به مواردی که خوف بروز مشکلات و مسائل امنیتی وجود داشته باشد خلاف موازین شرع و مغایر بند 5 اصل 3 قانون اساسی شناخته شد.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه به بررسی لایحه مدیریت بحران کشور اشاره کرد و گفت: این لایحه قبلاً هم به شورای نگهبان ارسال شده بود اما شورای نگهبان ایراداتی را به این لایحه وارد دانست.

وی افزود: در بند الف ماده 4 این لایحه اعضای شورای نگهبان اعلام کردند که در این بخش لفظ سند به کار برده شده است و از آنجایی که ما در قوانین مان تعریفی برای سند نداریم، باید وضعیت آن مشخص شود.

کدخدایی ادامه داد: در ماده 8 این لایحه علیرغم اصلاحات به عمل آمده، ایراد بند 4-1 سابق این شورا با عنایت به عزل رئیس سازمان مدیریت بحران توسط وزیر کشور کماکان به قوت خود باقی است.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه به طرح حمایت از مرمت و احیای بافت‌های تاریخی، فرهنگی در شورای نگهبان اشاره کرد و گفت: در بند الف این طرح اطلاق تکمیل و تعیین محدوده بافت تاریخی، فرهنگی، توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور مغایر اصل 85 قانون اساسی شناخته شد.

وی افزود: در بند پ این طرح اطلاق تهیه چارچوب طرح‌های ویژه حفاظت و احیای بافت‌های تاریخی، فرهنگی توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور مغایر اصل 85 قانون اساسی شناخته شد و در ماده 3 این طرح هم ایراداتی به مبحث حقوق مالکانه گرفته شد و یکی دیگر از ابهامات در ماده 4 این طرح مبنی بر روشن نبودن اساسنامه سازمان فنی و حرفه‌ای بود.

کدخدایی به بررسی طرح اصلاح بند 5 ماده 6 قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی اشاره کرد و گفت: در تبصره 4 این طرح علیرغم اصلاحات به عمل آمده ابهام سابق این شورا کماکان به قوت خود باقی است.

سخنگوی شورای نگهبان به بررسی طرح اصلاح مواد 1 و 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی اشاره کرد و افزود: در ماده یک موضوع الحاق بند 17، از آنجا که روشن نیست که آیا مقصود از این طرح، توسعه احکام قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی به انجمن، جمعیت، اتحادیه و کانون صنفی و خانه‌ها است یا خیر، ابهام دارد که پس از رفع ابهام، اظهار نظر خواهد شد.

وی ادامه داد: در ماده 2 این طرح از آنجا که مشخص نیست آیا انجمن، جمعیت، اتحادیه و کانون صنفی و انجمن اسلامی باید از کمیسیون ماده 10 مجوز پروانه فعالیت اخذ نماید یا خیر. ابهام دارد که پس از رفع ابهام، اظهارنظر خواهد شد.

کدخدایی در ادامه یادآور شد: اساسنامه صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته، اصلاحیه اساسنامه شرکت‌های برق منطقه‌ای و شرکت سهامی مدیریت شبکه برق ایران در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که عدم مغایرت این دو اساسنامه با موازین شرع و قانون اساسی اعلام شد.

سخنگوی شورای نگهبان به بررسی اساسنامه شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در این شورا اشاره کرد و گفت: در ماده 3 این اساسنامه، واژه «لجستیک» مغایر اصل 15 قانون اساسی شناخته شد و در ماده 17 و ماده 25 آن شرط اسلام و ایمان باید ذکر گردد والا اشکال دارد و همچنین در بند «ث» ماده 31 مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی نسبت به مواردی که مشکلات و مسائل امنیتی ایجاد گردد، واجد اشکال است.

وی افزود: اساسنامه صندوق توسعه حمل و نقل کشور هم در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که بند «ژ» ماده 8 این اساسنامه برخلاف موازین شرع شناخته شد و در تبصره 2 ماده 10 این اساسنامه، شرط وثاقت و امانت باید ذکر گردد و الا اشکال دارد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/68423/طرح-حداکثر-استفاده-از-توان-تولیدی-و-حمایت-از-کالای-ایرانی-تایید-شد
بستن   چاپ