راه ترقی
طرح توقف در برابر توقف به ضرر ایران و غیرمتوازن است
شنبه 22 تیر 1398 - 9:20:08 AM
ایرنا

راه ترقی- «دیاکو حسینی» درباره ناکامی آمریکا در نشست اخیر شورای حکام گفت: آمریکا از آنجایی که بدون هیچ دلیل منطقی از توافق هسته‌ای خارج شده بود و بدون پشتوانه سیاسی و مشروعیت حقوقی و تنها به دلیل نفوذش در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توانست نشست فوق‌العاده را برگزار کند، قابل پیش‌بینی بود که نتواند موفق به محکوم کردن ایران شود.

وی اضافه کرد: ادعای آمریکا درباره بحران فعالیت‌های هسته‌ای ایران در حالی است که خود مسبب بروز بحران و افزایش تنش‌ها است، این کشور در این جلسه نه تنها نتوانست موفق به همراهی کشورها در محکوم کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران و ارسال پرونده ایران به شورای امنیت شود بلکه حتی نتوانست کشورها را متقاعد کند که شرایط ایران در حالت ویژه و قابل توجهی است.

آمریکا می‌خواهد ایران در سرتیتر اخبار جهان نگه دارد

کارشناس مسائل استراتژیک با تشریح اهداف آمریکا از تشکیل نشست ویژه شورای حکام علیه ایران تصریح کرد: آمریکا در این نشست به دنبال ایجاد فضایی برای ادامه فشار به ایران بود. در واقع، آمریکایی‌ها با تشکیل این جلسه درصدد بودند تا مشاهده کنند چه اندازه می‌توانند از این طریق موضوع فعالیت‌های هسته‌ای ایران را در سر تیتر اخبار جهان نگه دارند.

حسینی ادامه داد: آمریکا می‌داند امکان ایجاد اجماع جهانی برای اعمال فشار عملی به ایران وجود ندارد اما با تشکیل جلسات متعدد و تکرار اتهام‌زنی می‌خواهد شرایط را برای فضاسازی علیه فعالیت‌های هسته‌ای در افکار عمومی دنیا مهیا کند. آنها قبلاً هم در شورای امنیت سازمان ملل متحد، موضوع فعالیت‌های هسته‌ای ایران را مطرح کرده اما ناموفق بودند اما در نگه داشتن فعالیت‌های هسته‌ای ایران در سرتیتر اخبار جهان و مورد توجه قرار گرفتن ادعاهایشان موفق بودند.

اروپا با در پیش گرفتن ابتکارات دیپلماتیک می‌خواهد مانع از بین رفتن برجام شود

وی درباره عدم همراهی تروئیکای اروپایی با آمریکا در نشست ویژه شورای حکام علیرغم ابراز نگرانی آنها نسبت به کاهش تعهدات برجامی ایران خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا متوجه است که آمریکا هیچ مشروعیت و اعتباری برای اظهارنظر درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران ندارد و ایران در این مجادله به لحاظ اخلاقی دست بالا دارد. آنها می‌دانند که آمریکا از توافق هسته‌ای خارج شده و با اعمال تحریم‌های خود و تشدید فشارها، شرایط و تنش کنونی در ایجاد کرده است.

این کارشناس ارشد مسائل راهبردی با تاکید بر اینکه آمریکا با تشدید فشارها بر ایران و اروپا و بهانه‌گیری می‌خواهد همین برجام باقی مانده را هم از بین ببرد، ابراز داشت: اتحادیه اروپا نمی‌خواهد وارد مجادله میان ایران و آمریکا شود بلکه با در پیش گرفتن راه‌حل‌های سیاسی و ابتکارات دیپلماتیک می‌خواهد مانع از بین رفتن توافق هسته‌ای شود و تلاش‌های اخیر رئیس‌جمهور فرانسه نیز در این چارچوب قابل تفسیر است.

طرح فریز در برابر فریز نمی‌تواند مورد قبول ایران واقع شود

حسینی با بیان اینکه اتحادیه می‌خواهد مانع از بروز هرگونه تنشی که موجب عکس‌العمل قاطع طرفین و از بین رفتن برجام شود، جلوگیری کند، عنوان کرد: آنها تلاش می‌کنند که با راضی کردن ایران مانع از کاهش تعهداتش در برجام شوند. در عین حال، این تلاش به روابط میان اروپا و آمریکا آسیبی وارد نکند، تنش‌ها میان تهران و واشنگتن به گونه‌ای که غیرقابل جبران شود، نگردد و رئیس‌جمهور به سمت و سوی روش‌های غیردیپلماتیک نسبت به ایران گرایش پیدا نکند.

وی درباره گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای مبنی بر پیشنهاد امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه درباره فریز شدن اقدامات ایران در برابر فریز شدن افزایش تحریم‌ها توسط آمریکا و آغاز مذاکرات طرفین یادآور شد: ما هنوز از پیشنهاد رئیس‌جمهور فرانسه آگاه نیستیم ولی آنچه بر اساس گمانه‌زنی‌ها منتشر شده، این پیشنهاد اساساً نمی‌تواند مورد قبول ایران واقع شود زیرا هرچند این پیشنهاد، ظاهری تنش‌زدا و دیپلماتیک دارد ولی اساس این معادله، به ضرر ایران و غیر متوازن است.

آمریکا به زمان خروج از برجام برگردد

این تحلیلگر ارشد مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری افزود: براساس طرح فریز در برابر فریز، از ایران خواسته می‌شود تا اقداماتش را در این گام متوقف کند و آمریکا هم از افزایش تحریم‌ها خودداری کند در حالی که تحریم چندانی برای آمریکا باقی نمانده و این کشور حداکثر فشار خود را نسبت به ایران وارد کرده است در صورتی که ایران اقدامات چندانی انجام نداده و تنها به افزایش سطح غنی‌سازی و افزایش میزان ذخایر خود در اورانیوم غنی‌سازی شده و آب سنگین تولید شده اقدام کرده است.

حسینی با یادآوری اینکه با فریز شدن اقدامات شرایط برای آمریکایی‌ها تغییر نمی‌کند و فشار تحریم‌ها همچان برای ایران سنگینی خواهد کرد، بیان کرد: تنها راه عاقلانه این است که آمریکا به روز خروج از برجام برگردد یعنی زمانی که توافق هسته‌ای خارج شد اما تحریم‌هایش را اعمال نکرده بود. در چنین شرایطی که آمریکا تحریم‌هایش را متوقف کرده باشد ایران حاضر است به شرایط نخست بازگشته و طرح فریز در چنین شرایطی معنا پیدا می‌کند.

آشفتگی آمریکا به خاطر وجود حلقه‌های متعدد در کاخ سفید است

وی درباره ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر آمادگی‌شان برای کاهش تنش با ایران گفت: سیاست خارجی آمریکا دچار چنددستگی و آشفتگی به ویژه در موضوع ایران است. آنها نمی‌دانند که درباره ایران چه می‌خواهند، چه گزینه‌هایی دارند و چگونه می‌خواهند از این گزینه‌ها استفاده کنند. تا این سردرگمی درباره ایران وجود دارد، نمی‌توان از اراده و تصمیم آنها برای گفت‌وگو با ایران سخن گفت.

این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی اضافه کرد: آمریکا در شرایط کنونی هم برای مذاکره با ایران اعلام‌آمادگی می‌کند و هم برای افزایش تحریم با ایران آماده است، هم نشانه‌های افزایش تنش از او دیده می‌شود و هم برای کاهش تنش با ایران ابراز آمادگی می‌کند.

حسینی با بیان اینکه دلیل سرگیجگی و آشفتگی آمریکا به خاطر وجود حلقه‌های متعدد در کاخ سفید است، اظهار داشت: هر کدام از این حلقه‌ها ترامپ به سمت و سوی خاصی می‌کشد و این در حالی است که ترامپ مستقل از احساسات مقطعی، هیچ ایده و تجربه‌ای از خود نداشته و در عرصه سیاست خارجی ابتکاری را نشان نداده است بنابراین احتمال کشیده شدن او به هر شرایطی حتی جنگ متحمل است.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/69870/طرح-توقف-در-برابر-توقف-به-ضرر-ایران-و-غیرمتوازن-است
بستن   چاپ