راه ترقی
تشخیص بی گناهی افراد را برعهده دادگاه بگذارید
شنبه 22 تیر 1398 - 3:16:55 PM
ایرنا

راه ترقی- حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی روز شنبه در نشست هم اندیشی با فعالان محیط زیست با موضوع احقاق حقوق عامه در حوزه محیط زیست با تبریک و تهنیت ولادت امام رضا (ع) و گرامیداشت دهه کرامت افزود:

زمانی که به قوه قضائیه آمدم این پرونده مطرح بود. در این زمینه نکات و ابهاماتی وجود داشت و گروه های کارشناسی ساعت های بسیاری به طور دقیق موضوع را بررسی کردند.
وی ادامه داد: دادگاه درحال رسیدگی به پرونده است؛ من هم در این رابطه نظری ندارم. باید منتظر باشیم تا دادگاه نظر بدهد.
رئیسی اضافه کرد: اینکه می گویید این افراد را در دانشگاه یا محل کار می شناختید، شناخت شما در همین حوزه است و ممکن است لایه دیگری در زندگی افراد باشد اما داوری را باید قاضی انجام دهد.

توسعه در پرتو حفظ محیط زیست باشد

رئیس قوه قضائیه گفت: ضرورت توسعه یافتگی را همه در کشور احساس می کنند اما هرگونه توسعه، فرع بر حفظ محیط زیست است و باید در پرتو حفظ محیط زیست باشد.

رئیسی افزود: اگر مشخص شود که بر اثر احداث سد، کارخانه موسسه تولیدی یا کارگاه، محیط زیست به مخاطره می افتد باید متوقف شود و در این رابطه دولت و ملت همه وظیفه دارند.
وی ادامه داد: پیش از دلیل و ضرورت نقلی، دلیل کامل عقلی برای حفظ محیط زیست وجود دارد و لازمه زندگی بشریت و زنده بودن طبیعت، محافظت از محیط زیست است.
رئیسی یادآور شد: در آیات نورانی قرآن، سخنان پیشوایان دین، تحقیقات حوزه و دانشگاه و همچنین در اسناد بالادستی (در اصل پنجاهم قانون اساسی) بر حفظ محیط زیست تاکید شده است.
رئیس قوه قضائیه حفظ محیط زیست را یکی از جلوه های امر به معروف و نهی از منکر دانست و افزود: از مهمترین معروف ها حفظ محیط زیست است.

رئیسی اظهار داشت: همه مردم و مسئولان و به ویژه مطلعان و متخصصان، افراد فرهیخته و نخبه و دغدغه مند، مسائل محیط زیست را دنبال می کنند و می دانند که آب، خاک، گونه های گیاهی و جانوری، جنگل و محیط زیست سرمایه الهی است و اگر کسانی به وابسته قدرت یا ثروت در صدد تخریب برمی آیند، نه تنها پسندیده نیست بلکه باید مقابل آن بایستند.
وی اضافه کرد: آمار و ارقام تخریب جنگل ها، لایروبی، رسوب زدایی، مسیل هایی که می تواند آب را در مسیر اصلی هدایت کند، نزولات آسمانی که همه جا مایه برکت است همه حاکی از آن است که زیرساخت ها درست نیست و سوداگران، فرصت طلبان و زیاده خواهان محیط زیست را تهدید می کنند.
رئیس قوه قضائیه با تاکید بر لزوم توجه به نگاه کارشناسی در زمینه حفظ محیط زیست، خاطرنشان کرد: تغییر کاربری باید ساز و کار پیچیده قانونی داشته باشد و با یک مصوبه یا تصمیم یک کمیسیون به راحتی به محیط زیست دست اندازی نشود.
وی اضافه کرد: تصمیم گیری بر اثر ضرورت برای تغییرات در محیط زیست یا راه اندازی یک پروژه اقتصادی در یک منطقه که موجب تهدید آب، خاک یا جنگل می شود و خسارات جبران ناپذیری به کشور وارد می کند، باید برعهده یک جمع تخصصی و کارشناسی مسئولیت پذیر گذاشته شود. یک شهردار یا شورا نمی توانند در این خصوص نظر دهند و در واقع جایگاه و حق چنین تجویزی ندارند که برای اینگونه تغییرات مجوز دهند. اگر استثناهایی برای تغییر محیط زیست باشد، قانون گذار باید تعیین کند.
رئیسی با تقدیر از محیط بانان گفت: کشور ما دارای اقلیم متنوع است و این افراد به واسطه مسئولیت سازمانی مخلصانه برای حفظ ثروت محیط زیست فعالیت می کنند اما حفظ محیط زیست وظیفه همگانی است ضمن اینکه باید از همه دغدغه مندان بی نام و نشان که در سازمان های مردم نهاد فعالیت می کنند، نه تنها تشکر بلکه حمایت کرد.
وی افزود: باید از این افراد حمایت قانونی و قضایی صورت گیرد و به گزارش های آنها ترتیب اثر داده شود.
رئیس قوه قضائیه در بخشی از سخنان خود با اشاره به تخریب تالاب انزلی اظهار داشت: مسئولان و دست اندرکاران اجازه ندهند هیچیک از منابع طبیعی آسیب ببینند.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/69905/تشخیص-بی-گناهی-افراد-را-برعهده-دادگاه-بگذارید
بستن   چاپ