راه ترقی
جوان گرایی در تریبون‌های نماز جمعه
دوشنبه 24 تیر 1398 - 2:16:35 PM
ایرنا
راه ترقی- تغییرات جدید در ائمه جماعات و نمایندگان ولی فقیه نشان از جوانگرایی در سمت‌های انتصابی و ضرورت آن است. امری که نشان از عزم جدی در اجرای بیانیه گام دوم انقلاب دارد.

قانون عدم بکارگیری بازنشستگان، گام اول در جوان گرایی

با وجود آنکه در طی سال‌های اخیر بحث بر سر نیاز کشور به جوان‌گرایی داغ بوده است؛ اما امکان بکارگیری بازنشستگان مانعی بزرگ بر سر راه بکارگیری جوانان به ویژه در مشاغل مدیریتی بوده است. همین مسئله عاملی بود تا دایره بسته‌ای از مدیران شکل بگیرد که مانع از جوانگرایی و تغییر و تحول در پست‌های مدیریتی شود.

براساس همین ضرورت بود که «قانون منع به کارگیری بازنشستگان» تدوین و به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد. هرچند که گهگاه سخن از عدم اجرای صحیح این قانون به میان می‌آید و شنیده می شود که برخی مدیران تلاش دارند تا با دور زدن این قانون به روش‌های مختلف، دوباره به کار در دستگاه‌های دولتی ادامه دهند.

با این همه حال و با وجود موانعی که در برابر این قانون دیده می شود؛ اما به نظر می‌رسد این قانون توانسته است تا حدی موجب جوان تر شدن مدیریت دولتی کشور شود. هرچند همچنان جای خالی جوانان در میان مدیران رده بالای دولتی به صورتی جدی احساس می‌شود و جوانان در بهترین حالت توانسته‌اند به تعداد محدودی از پست‌های میانی دولتی دست یابند.

بیانیه «گام دوم انقلاب»: طلیعه جوان گرایی در مسوولان انتصابی کشور

مدتی پس از اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان بود که بیانیه گام دوم انقلاب، حجت را بر همگان تمام کرد. رهبر معظم انقلاب در بخشی از این بیانیه، ضمن توصیف و تشریح مسیری که انقلاب اسلامی ایران تا امروز در آن پیش رفته است، فرمودند: «دنباله‌ی این مسیر که به گمان زیاد، به دشواریِ گذشته‌ها نیست، باید با همّت و هشیاری و سرعت عمل و ابتکار شما جوانان طی شود. مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همه‌ی میدان‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بین‌المللی و نیز در عرصه‌های دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، باید شانه‌های خود را به زیر بار مسئولیّت دهند، از تجربه‌ها و عبرتهای گذشته بهره گیرند، نگاه انقلابی و روحیه‌ی انقلابی و عمل جهادی را به کار بندند و ایران عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفته‌ی اسلامی بسازند».

این بیانیه به صورت دقیق نشان می‌دهد که رهبر انقلاب نیز با همین رویکرد به مسوولیت‌های انتصابی می‌نگرد. استعفاء برخی از ائمه جماعات و جایگزینی آنان با ائمه جمعه جوان یکی از نشانه‌های همین رویکرد است.

تاکنون چندین امام جمعه در شهرهای بزرگ کشور تغییر کرده‌اند و آخرین تغییر نیز استعفای «آیت‌الله غلامعلی نعیم آبادی»، امام جمعه بندرعباس بوده است که در آخرین خطبه نماز جمعه خود گفته است: «هیچ دلیلی جز تصمیم مقام معظم رهبری برای این تغییر نیست. امام‌جمعه اهواز، همدان، زاهدان و جاهای دیگر نیز تغییر می‌کنند؛ این موضوع دلیل خاصی ندارد و تغییرات امری عادی است و با نظر مقام معظم رهبری انجام می‌شود. نظر مقام معظم رهبری بر قراردادن سنگرها به دست نیروهای جوان است».

جوان گرایی در نهادهای انتصابی و قوه قضاییه: به جوانان فرصت دهیم

جابجایی مسوولان انتصابی در ماه‌های اخیر نشان دهنده آن است که نیروهای جوان در حال جایگزینی با نیروهای قدیمی هستند. در عین حال در قوه قضاییه نیز تغییراتی در حال وقوع است که خود می‌تواند نشانه‌ای باشد برای جوان‌گرایی در این قوه. تغییراتی که ضرورت آن‌ها از مدت‌ها پیش حس می‌شد و در صورتی که دامنه آن گسترش یابد، می‌توان انتظار داشت تحولاتی جدی در رویکردهای مدیریتی در کشور دیده شود.

فرصت دادن به جوانان و مدیریت آنان، امر غریبی در کشور نیست. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به دلیل نبود مدیران انقلابی و کارآمد، بخش بزرگی از پست‌های مدیریتی کشور به دست جوانانی سپرده شد که هنوز 30 سال هم نداشتند و از اتفاق همین جوانان بودند که توانستند با مدیریت انقلابی خود مسیر پیروزی در هشت سال دفاع مقدس را هموار نمایند و بسیاری از فرماندهان در دوران دفاع مقدس، در اوج جوانی به شهادت رسیدند.

جوان‌گرایی ضرورتی است که با توجه به جمعیت جوان، فعال، مومن، انقلابی، آموزش دیده و تحصیل کرده امروز می‌توان امید داشت موجب تغییر و تحولاتی جدی در دستگاه‌های اداری و اجرایی کشور شوند و مسیر کشور را در افق روشن پیش رو، به پیش ببرند.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/70035/جوان-گرایی-در-تریبون‌های-نماز-جمعه
بستن   چاپ