راه ترقی
ظریف، سنگ محک مدعیان دلواپس
سه شنبه 8 مرداد 1398 - 2:40:25 PM
ایرنا
راه ترقی- 6 سال پیش در چنین روزهایی محمدجوادظریف به عنوان وزیر امورخارجه دولت یازدهم، از مجلس نهم رای اعتماد گرفت و هجمه‌ها علیه او از همان صحن علنی مجلس آغاز شد و ظاهرا این هجمه ها تمامی ندارد. ظریف جز معدود شخصیت های سیاسی و دیپلماتیک در جهان است که هم در داخل مرزهای کشورش و هم خارج از آن مورد انتقادها و حتی هجمه‌های متنوع قرار گرفته است. با این حال ظریف نیز مانند دیگر اعضای هیات دولت طی 6 سال گذشته کوشیده است از کنار این هجمه های ناصواب بدون واکنشی خاص عبور کند اما در برهه‌هایی هم شدت حمله ها او را به واکنش وادار کرده است. نامه اخیر او به رهبر انقلاب درباره محتوای یک سریال تلویزیونی در مجموعه این واکنش‌ها دسته‌بندی می شود.

روز دوشنبه ششم مردادماه «محمد مهاجری» فعال سیاسی و رسانه ای از نامه ای خبر داد که ظریف به رهبری نوشته و در آن از موج توهین‌ها و تهمت‌ها گلایه کرده و نوشته است حتی اگر بخشی از این حجم تخریب درست باشد، ادامه خدمت وی در سمت وزارت امور خارجه شرعا جایز نیست. نامه ای که سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته نگارش آن را تایید کرد.  ظریف هم امروز در گفت و گویی هم افتراهای مطرح شده در سریال گاندو را دلیل نوشتن این نامه دانسته و گفته است: «انتقاد با تخریب، توهین و افترا فرق بسیار دارد و امیدوارم این بلیه از جامعه ما برداشته شود و به دنبال توهین و تخریب شخصیت افراد نباشیم.»

مدعیان مخالف ظریف

پخش شیرینی به مناسبت استعفای ظریف، افترای دوتابعیتی به او فتوشاپ‌های غیراخلاقی از زندگی شخصی وزیر امور خارجه تنها نمونه ای از حمله های زرد و غیرحرفه ای علیه رییس دستگاه دیپلماسی است. بخش دیگر این مخالفت ها و هجمه ها در نشست های دلواپسانه به ویژه در ایام مذاکرات هسته ای بود. احضارهای گاه و بیگاه به مجلس، تلاش برای ناکارآمدسازی وزارت خارجه از طریق اقدامات موازی، مخالفت با مذاکره در حالی که ظریف مجری تصمیمات نظام است و نمونه هایی از این قبیل که طی 6 سال گذشته کم نبوده‌اند نشان می‌دهد که دو طیف داخلی و خارجی در آشکار و نهان با یکدیگر و علیه وزیر امورخارجه ائتلاف تشکیل داده و او را مورد هجمه قرار می دهند. طیف نخست ناکامان دولت پیشین هستند که محبوبیت ظریف در داخل و خارج از ایران را برنمی‌تابند و مذاکره با دولت‌های خارجی را اگر با همفکران خود باشد پیروزی و اگر با ظریف انجام گیرد نابودی منافع ملی توصیف می‌کنند! هجمه دوم خارج از مرزهاست و البته قابل درک برای ظریف. سرحلقه پروپاگاندا علیه وزیر امورخارجه ایران؛ تیم B است. «جان بولتون»، «بنیامین نتانیاهو»، «محمد بن سلمان» و «بن زاید» به ترتیب مشاور جنگ طلب کاخ سفید، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، ولیعهد عربستان و در نهایت حاکم امارات، اعضای این تیم هستند که تا مرز تحریم ظریف هم پیش رفته اند. این گروه به قدرت دیپلماسی ظریف به خوبی واقف هستند و این مهمترین دلیل مخالفت آن ها با وزیرامورخارجه ایران است.

 حامیان ظریف 

در برابر طیف های مخالف ظریف اما موافقان او اثرگذارتر و مهمتر هستند. مردم و رهبر انقلاب در این طیف قرار دارند. جابه جایی در شاخص بورس، ایجاد کارزارهای مجازی و دعوت های حقیقی برای ماندن ظریف پس از استعفای نمونه‌هایی از واکنش جامعه ایران به خبر استعفای ظریف است که از محبوبیت او میان مردم حکایت دارد.  در عرصه سیاسی هم رهبر انقلاب اسلامی از مهمترین حامیان ظریف هستند. موضوعی که وزیر امورخارجه مکررا بر آن تاکید کرده است و روز گذشته هم با اشاره به پاسخ رهبری به نامه گلایه آمیز گفت: «رهبری همیشه به من محبت داشتند و من وامدار محبت ایشان هستم؛ این محبت همچنان ادامه دارد و اگر محبت‌های ایشان نبود، برخی اتفاقاتی که در بعضی جاها می‌افتد، امکان تحمل را از بین می‌برد.»

رهبر معظم انقلاب در مقاطع گوناگون و با روش های مختلف، حمایت و اعتماد خود را نسبت به ظریف اعلام کرده اند. ایشان در آبان ماه سال 92 و در بحبوحه مذاکرات هسته ای، ظریف را فرزند انقلاب خواندند و تصریح کردند: «هیچ‌کس نباید این مجموعه‌ مذاکره‌کنندگان ما را با مجموعه‌ شامل آمریکا - همان شش دولت، به‌اصطلاح پنج بعلاوه‌ یک - سازش‌کار بداند؛ این غلط است؛ اینها مأموران دولت جمهوری اسلامی ایران هستند، اینها بچه‌های خودمان هستند، بچه‌های انقلابند؛ یک مأموریتی را دارند انجام می‌دهند. کار سختی هم هست [که] بر عهده‌ اینهاست؛ دارند با تلاش فراوان آن کاری را که بر عهده‌ آنهاست انجام می‌دهند. بنابراین نباید مأموری را که مشغول یک کاری است و مسئول یک فرایندی است مورد تضعیف یا توهین یا بعضی از تعبیراتی که گاهی شنیده می‌شود - که اینها سازش‌کارند و مانند اینها - قرار داد؛ نه، این حرف‌ها نیست.»

امین، غیور، شجاع و متدین؛ این کلمات توصیفات رهبر انقلاب در تیرماه سال 94 از تیم دیلماسی ایران است. ایشان در دیدار با مسئولین نظام فرمودند: «بنده هیئت مذاکره‌کننده را - همین دوستانی که این مدّت این زحمات را بر دوش گرفته‌اند - هم امین می‌دانم، هم غیور می‌دانم، هم شجاع می‌دانم، هم متدین می‌دانم. انصافاً در مقابل آنها با شجاعت کامل، با دقت کامل مواضع خودشان را بیان می‌کنند، دنبال می‌کنند و تعقیب می‌کنند.»

دی ماه همان سال و همزمان با توافق هسته ای ایران، رهبر انقلاب در پاسخ به نامه رییس جمهوری درباره این توافق؛ تاکید کردند: «خرسندی خود را از اینکه مقاومت ملت بزرگ ایران در برابر تحریم‌های ظالمانه و تلاش دانشمندان هسته‌ ای در پیشبرد این صنعت مهم و کوشش خستگی‌ناپذیر مذاکره‌کنندگان، سرانجام طرف‌های مقابل را که برخی از آنان به دشمنی با ملت ایران شهره‌اند، وادار به عقب‌نشینی و رفع بخشی از آن تحریم‌های زورگویانه کرد، ابراز می‌دارم.»

رهبری خردادماه سال 96 هم در دیدار با مسوولان نظام به نامه اعتراضی ظریف به اروپا به دلیل نقض برجام اشاره کرده و می گویند: «خود وزیر محترم خارجه، چون انسان متدینی است، انسان باوجدانی است و انسان صاحب احساس مسئولیت است، خود ایشان هم این اعتراض را دارد می‌کند.» در تازه ترین این حمایت ها هم رهبرانقلاب در پاسخ به نامه گلایه آمیز ظریف از محتوای تخریبی سریال گاندو فرمودند: «من مطلقا راضی نیستم که به شما کمترین اهانتی بشود.»

مجموع حمایت های رهبری از تیم دیپلماسی دولت و شخص ظریف نشان می دهد که قربانی کردن وزیرامور خارجه ایران به پای رقابت ها و حسادت های سیاسی هیچ نسبت و قرابتی با ادعاهای وطن دوستانه تخریب کنندگان ظریف ندارد. وزیری که «هنری کیسنجر» او را دشمن قابل احترام می داند و در قلب نیویورک پشت پرده جنگ‌طلبی های آمریکا را افشا می کند و بدون توجه و اعتنا به نامهربانی‌ها از منافع ملت ایران دفاع می‌کند.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/72737/ظریف،-سنگ-محک-مدعیان-دلواپس
بستن   چاپ