راه ترقی
سرطان‌های شایع در ایران کدامند؟
دوشنبه 14 مرداد 1398 - 10:58:02 AM
ایرنا

راه ترقی- دکتر رضا ملک‌زاده روز دوشنبه در گفت‌وگویی افزود: اکنون شایع‌ترین سرطان در مردان، معده و در زنان هم شایع‌ترین سرطان، سینه است.

وی با اعلام اینکه سالانه حدود 110 هزار ایرانی مبتلا به سرطان می‌شوند، اظهار داشت: برای اولین بار توانستیم در 30 استان کشور نظام ثبت سرطان را فعال کنیم و با این کار آمار دقیقی از مبتلایان به سرطان به دست آمده است.

ملک‌زاده افزود: با این اقدام، مشخص شده که در هر شهر و استان چه تعداد مبتلا به انواع سرطان داریم، این افراد به چه نوعی از سرطان دچار شده‌اند و در چه گروه سنی قرار دارند، آمار سرطان در سال 93 در قالب یک مجموعه منتشر شده و آمار مربوط به سال 94 هم به‌زودی منتشر خواهد شد و در تلاش هستیم این آمار را به روز کنیم.

50 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند

وی بر لزوم تشخیص زودهنگام بیماری سرطان تاکید کرد و گفت: 50 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و برای پیشگیری نیازمند آمار دقیق هستیم که بدانیم چه سرطانی در کدام مناطق کشور شایع است تا برنامه‌ریزی دقیق برای پیشگیری آن انجام گیرد که خوشبختانه آمار دقیق به دست آمده است.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان داشت: دو پروژه بزرگ برای پیشگیری از سرطان‌های مری و معده در کشور در حال انجام است که نتایج این پروژه‌ها حداکثر سه تا چهار سال آینده مشخص می‌شود.

وی چاقی و دخانیات را مهم‌ترین عوامل ابتلا به سرطان اعلام کرد و گفت: 30 درصد سرطان‌ها به دلیل چاقی بروز پیدا می‌کند و دخانیات نیز به همین درصد، عامل ابتلا به سرطان است.  

سرطان‌زایی تریاک به اثبات رسیده است

ملک‌زاده با توصیه به شهروندان برای پرهیز از مصرف سیگار، قلیان و تریاک، گفت: ما بالاترین مقدار مصرف تریاک را در دنیا داریم و 48 درصد تریاک تولیدی دنیا، در ایران مصرف می‌شود.

وی به باورهای نادرست در مورد مصرف تریاک اشاره کرد و گفت: باور غلط این است که این ماده مخدر برای بدن مفید است، در حالی‌که محققان ثابت کردند که تریاک سرطان‌زا است.

ملک زاده به امکان تشخیص زودهنگام سرطان مثانه اشاره کرد و گفت: در مطالعات کوهورت گلستان مشخص شد افراد قبل از ابتلا به سرطان مثانه، یک ژن مشخص در ادرارشان تغییر می‌کند و از این راه می‌توان بیماری را بسیار زودتر تشخیص داد.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت بیان داشت: بنابراین با یک آزمایش ادرار مشخص می‌شود که این فرد پنج یا 10 سال آینده مبتلا به سرطان مثانه شود یا نه؟ این کار اقدامی مهم برای پیشگیری از سرطان مثانه است.

سونامی سرطان در ایران نداریم

وی با اشاره به اینکه سونامی سرطان در ایران نداریم، اظهار داشت: در ایران سالی حدود 110 هزار نفر مبتلا می‌شوند که به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت کشور در هر سال، 153 مورد ابتلا به سرطان خواهد بود.

ملک‌زاده، متوسط ابتلا به سرطان در دنیا را به ازای هر 100 هزار نفر  180 نفر اعلام کرد و گفت: میزان ابتلا به سرطان در اروپا به ازای هر 100 هزار نفر، 240 نفر و در ترکیه هم به ازای هر یکصد هزار نفر، 170 نفر است که آمار ایران از بسیاری کشورها پایین‌تر است.

معاون وزیر بهداشت بیان داشت: هرچند تشخیص بیماری نسبت به سال‌های گذشته بهتر و بیشتر انجام می‌شود، اما هنوز تعداد مبتلایان ما کمتر از متوسط جهانی و مبتلایان در اروپاست که این موضوع نشان می‌دهد که سونامی سرطان در ایران، پایه علمی ندارد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/73868/سرطان‌های-شایع-در-ایران-کدامند؟
بستن   چاپ