راه ترقی
به داد آموزش و پرورش برسید/ نگاه مسئولان به سوی مدارس خاص است
سه شنبه 22 مرداد 1398 - 3:28:12 PM
آریا
راه ترقی- کنکور سراسری سال 98 در تیرماه امسال برگزار و نتایج آن در 15 مردادماه منتشر شد. پس از انتشار اسامی 10 نفر اول کنکور سراسری در رشته‌های علوم ریاضی و فنی، تجربی، انسانی و 5 نفر اول رشته‌های زبان انگلیسی و هنر، انتقاداتی پیرامون جای خالی دانش آموزان مدارس دولتی عادی در صف اول نفرات برتر کنکور شکل گرفت. در میان 40 نفر اول کنکور سراسری، 19 دانش آموز اهل تهران‌اند که 66 درصدشان در مدارس غیردولتی و نمونه دولتی و 33 درصد در مدارس سمپاد درس خوانده‌اند. همچنین بیش از 90 درصد نفرات برتر شهرستان‌ها، سمپادی بوده‌اند.این مسئله موجب شد تا به سراغ یکی از نمایندگان سابق مجلس در کمیسیون آموزش و تحقیقات رفته و نظر ایشان را در این رابطه جویا شویم. نورالله حیدری دستنایی، نماینده دورهٔ هشتم مجلس و عضو سابق کمیسیون آموزش و تحقیقات و دارای مدرک فوق لیسانس مدیریت آموزشی می باشند.
حیدری دستنایی در رابطه با علل عدم موفقیت داوطلبان مدارس دولتی در کسب رتبه های برتر کنکور سراسری سال 98 به خبرنگار آریا گفت: کادر آموزشی و تربیتی که در مدارس دولتی مشغول فعالیت می باشند عمدتا علاوه بر اینکه کم تجربه هستند و از نظر سطح تحصیلات پایین تر می باشند، به شدت از لحاظ انگیزشی هم از انگیزه پایینی برخوردارند. بنابراین معلمانی که از نظر سطح سواد و تجربه دارای سوابق بهتری می باشند جذب مدارس غیر دولتی، غیرانتفاعی و یا سمپاد می شوند، در نتیجه برای معلمان مدارس دولتی که اغلب در سطح پایین تری قرار دارند، انگیزه ای برای تقویت بنیه علمی و بروزرسانی دانش خود پیدا نمی کنند و طبعا این عامل فرصتی برای پیشرفت دانش آموزان مدارس دولتی از نظر علمی و تحصیلی و موفقیت در کنکور به دست نمی آورد.
عضو سابق کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس، با بیان اینکه مدت ماندگاری معلمان و دانش آموزان در مدارس دولتی کاهش یافته، افزود: معلمان به دلیل پراکندگی ساعات آموزش و لزوم رفت و آمد های پی در پی در مدارس، تمایل دارند با عجله به مدرسه بیایند و با عجله از آن خارج شوند، بنابراین در این فرصت محدود آموزشی نمی توان به دانش آموزانی که در سراسر کشور دارای استعداد های فوق العاده خوبی می باشند به طور مطلوب رسیدگی کرد. علاوه بر این ها نگرش جامعه نسبت به معلمان و مدارس دولتی دچار تنزل منزلت شده و خانواده ها نگرش خوبی نسبت به این مدارس ندارند.
حیدری دستنایی با بیان اینکه طبق قانون اساسی، دولت تکلیف خود را نسبت به رسیدگی به مدارس عادی، دور افتاده و مناطق محروم که بایستی در آن ها تحصیل رایگان صورت گیرد به درستی ادا نمی کند، گفت: برخی مدارس در تامین نیاز های اولیه خود مانند تامین سوخت، برق، آب و برخی نیازهای دیگر دچار ناتوانی می باشند، بنابراین در رسیدگی مطلوب به دانش آموزان نیز دچار ضعف می شوند. اکنون که شاهد مصاحبه های برخی دانش آموزان برتر کنکور هستیم، آنها ابراز می کنند که از منابع اصلی و ابزار های کمک آموزشی و کلاس های تقویتی بهره برده اند، در صورتی که داوطلبانی که چنین امکاناتی را ندارند نتیجه مطلوبی هم نمی گیرند.
عضو سابق کمیسیون آموزش و تحقیقات، با ابراز اینکه بخش عمده علت عدم موفقیت دانش آموزان مدارس دولتی، مربوط به عملکرد دولت می باشد، افزود: دولت موظف است به معلمان انگیزه دهد، به آنها کمک مالی کند و آنطور که شایسته است در توسعه امکانات تلاش نماید تا رقابتی برابر را در کنکور ساسری شاهد باشیم.
وی در رابطه با عملکرد آموزش و پرورش و مسئولان ذی ربط در توسعه عدالت آموزشی، افزود: مسئولان آموزش و پرورش دچار خود فریبی شده اند، آن ها گمان می کنند که با توسعه فیزیکی، جمع آوری مدارس کپری و یا افزایش تعداد کلاس های آموزشی، اگر چه گام های مثبتی می باشند، توانسته اند عدالت آموزشی را به طور مطلوب فراهم کنند، علاوه بر این ها نگاه مسئولان متاسفانه تنها به سوی یکسری مدارس خاص مثل مدارس غیرانتفاعی می باشد که این یک نوع غفلت زدگی است.
حیدری دستنایی با بیان اینکه حاکمیت برای رفع مشکلات موجود در کشور باید به آموزش و پرورش توجه بیشتری نماید، ابراز کرد: اکنون گفته می شود تعداد زیادی پرونده قضایی حل و فصل شده، مقدار زیادی قاچاق مواد مخدر کنترل و ضبط شده و یا میزان بزهکاری ها کاهش یافته، باید توجه داشت که پیشرفت در این حوزه ها معلول هستند و نه علت، حاکمیت اگر می خواهد حجم ورودی پرونده های قضایی کاسته شود، پزشکان و سایر اقشار جامعه با ادب شوند، ناهنجاری های سطح جامعه نیز کاهش یابد، بایستی در امر تربیتی تلاش کند، اگر چه اکنون کارنامه موفقی از دولت و یا حاکمیت در توجه به امور تربیتی و آموزشی دیده نمی شود.
حیدری در پایان با بیان اینکه مسئولان باید به داد آموزش و پرورش برسند، گفت: حاکمیت همانگونه که در حوزه های نظامی، فناوری اطلاعات و علمی و غیره اقتدار روز افزونی پیدا کرده باید در حوزه آموزش و پرورش نیز مقتدر شود.
وی با ذکر مثالی از اهمیت و ارزش فعالیت معلمان در یکی از کشور های آسیایی گفت: در برخی کشورها نمایندگان مجلسشان آرزوی معلم شدن دارند، لکن در ایران این معلمان هستند که خواهان نمایندگی مجلس می باشند و متاسفانه این نشان دهنده ارزش پایین مقام معلمی در کشور ما می باشد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/75005/به-داد-آموزش-و-پرورش-برسید--نگاه-مسئولان-به-سوی-مدارس-خاص-است
بستن   چاپ