راه ترقی
fiogf49gjkf0d
پاسخ هاشمي رفسنجاني به سئوال رئيس جمهور اسلووني درباره آينده روابط ايران و امريکا
چهارشنبه 3 آذر 1395 - 2:00:07 PM
آريا
راه نو- آيت‌الله هاشمي رفسنجاني در ديدار آقاي بروت پاخور، رئيس جمهور اسلووني، برجام را يک تعهد و توافق بين‌المللي دانست و گفت: اگر حرف‌هاي ترامپ ملاک شود که او ناتو، تجارت جهاني و عهدنامه پاريس براي محيط زيست را هم قبول ندارد!
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با انتقاد از سياست‌هاي ترامپ و همراهي اقليتي جنگ‌طلب با او، افزود: اگر چه مردم امريکا مي‌دانند چه کار کنند، اما روزهاي سخت امريکا با ترامپ هم بعيد نيست و اعتراضات مردمي، به خصوص در کاليفرنيا نشانه‌هاي بدي براي آينده است.
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، در خصوص آينده روابط ايران و امريکا، گفت: ايران حتي در زمان امام راحل تا الان هميشه تأکيد مي‌کرد که امريکا بايد دست از زورگويي‌ها بردارد، البته دفاع مردم ايران را در زمان جنگ با عراق ديديد که در مراحل پاياني به مقابله مستقيم روي آورده بود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، در پاسخ به سؤال رئيس‌جمهور اسلووني مبني بر اينکه «آينده روابط ايران و امريکا چه مي‌شود؟»، به تشريح اقدامات خصمانه امريکا در سال‌هاي قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي درقبال مردم ايران پرداخت و افزود: حتي پس از پيروزي انقلاب روابط خود را با امريکا قطع نکرديم و حدود 5000 مستشار امريکايي با خانواده‌ها و وسايل خويش با امنيت کامل از فرودگاه‌هاي ما به کشورشان رفتند.
وي درباره تسخير سفارت امريکا، گفت: کم‌کم گروهک‌هاي مسلح که نمونه آنها همين منافقين هستند که الان در حمايت غربي‌ها هستند، براي اقدامات تروريستي و براندازي با سفارت امريکا رفت‌وآمد داشتند که دانشجويان انقلابي عصباني شدند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، علاوه بر نقش امريکا در طرح‌ريزي کودتاي پايگاه نوژه عليه انقلاب اسلامي، به بدعهدي‌هاي مالي امريکا در زمان رژيم پهلوي اشاره کرد و افزود: قرار بود به ايران تجهيزات پيشرفته نظامي بدهد، اما نداد، در حالي که پولش را گرفته و الان سال هاست که به ايران بدهکار است.
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، در بخش ديگري از سخنانش، نظام اسلامي را ملهم از آيين اسلام دانست و با تشريح وصيت پيامبر اکرم(ص) به امام علي(ع)، گفت: پيامبر اسلام به جانشين خود تأکيد مي‌کنند که بعد از من، اگر مردم شما را خواستند، حکومت کن و اگر نخواستند، کارشان را به خودشان واگذار کن.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با تأکيد بر حاکميت دين در کشور و اکثريت مطلق مسلمانان در ايران، افزود: چون انقلاب اسلامي را براساس تعاليم اسلام مي‌دانستيم، دو ماه پس از پيروزي انقلاب، براي تعيين نوع حکومت، رفراندم برگزار کرديم تا مردم از بين جمهوري، جمهوري دموکراتيک و جمهوري اسلامي، يکي را انتخاب کنند که بيش از 99 درصد به جمهوري اسلامي رأي دادند.
آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، با بيان اينکه «قانون اساسي ما پس از تدوين و تصويب در مجلس خبرگان قانون اساسي به رأي عمومي گذاشته شد»، گفت: در قانون اساسي همه امور کشور ريشه در تصميم مردم دارد، به گونه‌اي که از رهبري به عنوان شخص اول کشور، تا رئيس‌جمهور، نمايندگان مجلس خبرگان و پارلمان و شوراهاي شهرها و روستاها، به شکل مستقيم و غيرمستقيم با رأي مردم انتخاب مي‌شوند.
وي در توضيح جايگاه مجمع تشخيص مصلحت نظام، اظهار داشت: در خيلي از کشورها دادگاه قانون اساسي دارند و براساس نظام ما، وقتي بين مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان که مسئول تطبيق مصوبات مجلس با دين و قانون اساسي است، اختلاف پيش بيايد، براي داوري به مجمع تشخيص مصلحت نظام مي‌آيد که معمولاً مسئولان باتجربه عضو مجمع تشخيص هستند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با بيان تفاوت‌ها و شباهت‌هاي استنباط جمهوري اسلامي ايران و کشورهاي غربي از دين و دخالت شرع در تصميم سازي‌ها گفت: ما معتقديم اسلام کليات مترقي براي اداره جامعه را دارد و غربي‌ها که تجربه تلخ دخالت کليساها و مانع‌تراشي‌هاي آنها را در مسير علم و دانش دارند، به گونه‌اي ديگر فکر مي‌کنند.
در آغاز اين ديدار، آقاي بروت پاخور، با بيان اهداف سفر خود به ايران، گفت: بهترين خبر اين است که چهارشنبه سفارت اسلووني در ايران بازگشايي مي‌شود که اين نشان از تعهد کشور متبوعم براي گسترش روابط با کشور شماست.
رئيس جمهور اسلووني، با بيان اينکه «اخيراً در جلسه‌اي درباره نظام دموکراسي بحث مي‌کرديم»، افزود: در آن جلسه يکي از استادان دانشگاه مي‌گفت که نظام حاکم بر ايران کاملاً دموکراسي است.
وي با اشاره به زواياي قانونگذاري و تصميم‌سازي و تصميم‌گيري‌ها در ايران، گفت: وقتي نظام شما را مطالعه کردم، متوجه شدم که هم مجمع تشخيص مصلحت نظام و هم شخص جنابعالي جايگاه مهمي در کشور داريد و به همين مقدار، در نظام بين‌‌المللي شناخته شده هستيد.
رئيس جمهور اسلووني در ادامه از احتمالات روابط ايران و امريکا پرسيد و وقتي پاسخ‌هاي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني را شنيد، خاطرنشان کرد: حرف‌هاي شما را قبول دارم، چون ترامپ که گفته ناتو را به اين صورت قبول ندارم، در حالي که ما عضو ناتو هستيم و صبر مي‌کنيم تا مواضع عاقلانه بگيرد.
آقاي پاخور در پايان گفت: خواستار روابط گسترده‌تر با ايران هستيم و رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام هم در پاسخ اظهار داشت: ايران هيچ محدوديتي براي گسترش روابط با کشور اسلووني ندارد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/7769/fiogf49gjkf0d<-div>پاسخ-هاشمي-رفسنجاني-به-سئوال-رئيس-جمهور-اسلووني-درباره-آينده-روابط-ايران-و-امريکا
بستن   چاپ