راه ترقی
نخبگان و پژوهشگران جوان در قوه قضائیه جذب می‌شوند
یکشنبه 17 شهریور 1398 - 1:39:14 PM
ایرنا
راه ترقی- این مطلب را سید حجت اله علم الهدی رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در دیدار و گفت و گو با قاضی ناصر سراج در سازمان بازرسی کل کشور عنوان کرد.

وی در این دیدار با بیان ماموریت‌های اصلی پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: پژوهشگاه قوه قضاییه به عنوان قوه عاقله دستگاه قضایی باید با استفاده از ظرفیت های پژوهشگران و نخبگان کشور در مقام پشتیبان علمی بروز و ظهور داشته باشد.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به اعلام آمادگی پژوهشگاه درخصوص گسترش همکاری های علمی و پژوهشی با سازمان بازرسی کل کشور گفت: همکاران ما در پژوهشگاه آمادگی افزایش تعاملات و همکاری های علمی در بحث بازرسی و نظارت با سازمان را دارند که در همین راستا پیشنهاد می شود تا با ایجاد سازوکاری مناسب در قالب کمیته مشترک به دنبال موضوع یابی کاربردی برای امور پژوهشی باشیم.

علم الهدی ادامه داد: البته جذب نخبگان و پژوهشگران جوان نافی حضور اساتید و قضات باتجربه نیست و پژوهشگاه حتما از تمام ظرفیت نخبگانی و قضات حاضر در قوه قضاییه کشور استفاده خواهد کرد.

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه تاکید کرد: یکی از اهداف اصلی پژوهشگاه ارتباط تنگانگ علمی با قضات و پژوهشگران است که در این زمینه برگزاری دادگاه های مجازی را برای آشنایی هرچه بیشتر پژوهشگران، نخبگان و دانشجویان با روند دادرسی در دستور کار خود قرار داده ایم.

در ادامه این دیدار قاضی سراج با بیان اینکه اقدامات خوبی در راستای ارتقای قوه قضاییه در پژوهشگاه آغاز شده است، اظهار کرد: حضور نخبگان و پژوهشگران جوان در پژوهشگاه قوه قضاییه برای ارتقای علمی دستگاه قضایی امری شایسته و پسندیده است البته پیشنهاد می شود از اساتیدی که تئوری را در کنار مباحث عملی دنبال کرده اند، استفاده شود.

وی با اشاره به اقدامات پژوهشی و مطالعاتی در زمینه مبارزه با فساد در سازمان بازرسی گفت: همکاران ما در سازمان بازرسی کل کشور سعی کردند تا با آسیب شناسی گزارشات بازرسی در حوزه بانک، نفت، گمرک و ثبت برنامه های جدیدی را برای سازمان تعریف و از بروز مجدد مشکلات جلوگیری کنند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور خواستار همکاری پژوهشی و علمی پژوهشگاه با سازمان بازرسی شد و تصریح کرد: امروز در قوه قضاییه نیازمند یک هم افزایی در بین دستگاه ها در حوزه پژوهش هستیم تا با گسترش همکاری ها و تعاملات از کارهای پژوهشی موازی جلوگیری کنیم که این امر در مرحله اول باعث کیفی سازی پژوهش می شود و در مرحله دوم به صرفه جویی در هزینه و نیروی انسانی می انجامد.

وی با بیان اینکه امروز قوه قضاییه تشنه تولید خوراک خوب از سوی پژوهشگاه در حوزه علمی و پژوهشی است، افزود: پژوهشگاه قوه قضاییه نیازمند آن است تا با ورود به هنگام در موضوعات خاص به نوعی ظرفیت های قضات را به کار گیرد و آنها را دریک رقابت سالم تشویق و از روزمرگی آنها جلوگیری کند.

قاضی سراج ادامه داد: پژوهشگاه امروز باید با حضور در دادگاه های سراسر کشور نقاط قوت و ضعف آن را احصا و در اختیار مسئولان قوه قضاییه قرار دهد. پژوهشگران باید پیشنهادهایی را در قالب یک کار کارشناسی و علمی در خصوص چگونگی بررسی پرونده ها به قضات و مسئولان قضایی ارائه دهند به عنوان مثال از لحاظ علمی مزایای بررسی پرونده شهرستان ها در خود استان به جای تهران را بررسی و نتایج آن را به مسئولان قوه قضاییه اعلام کند.

وی با اشاره به تاسیس آکادمی آمبودزمان آسیایی در سازمان بازرسی کشور گفت: با توجه به دستورات و تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص افزایش همکاری های بین المللی در طول 5 سال گذشته با بیش از 12 کشور اروپایی، آفریقایی و آسیایی تفاهم نامه همکاری امضا کرده ایم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پایان با بیان اینکه امروز نیازمند تعامل هرچه بیشتر بین دانشگاه و دادگاه و آموزش عملی شگردهای قضایی به قضات هستیم، خاطرنشان کرد: پژوهشگاه قوه قضاییه باید در راستای انتقال تجربیات علمی قضات، جزوات و کتاب هایی را در خصوص برخی پرونده ها منتشر و در اختیار قضات جوان قرار دهد که این امر در تصمیم گیری رسیدگی به پرونده ها بسیار راهگشا است.

گفتنی است حامد نیکونهاد معاون پژوهشی، محمودرضا کریمی مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه و حمیدرضا ملک محمدی رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور، دکتر علم الهدی را در این دیدار همراهی کردند.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/81137/نخبگان-و-پژوهشگران-جوان-در-قوه-قضائیه-جذب-می‌شوند
بستن   چاپ