راه ترقی
طرح « یاریگران زندگی » چیست؟ / طرحی که بدون یاری نهادها و مردم به نتیجه نمی رسد!
یکشنبه 24 شهریور 1398 - 2:42:31 PM
آریا
راه ترقی- دیگر همه می دانند مواد مخدر چه اثرات و عواقبی برای افراد و جامعه و نسل امروز و آینده در پی دارد و بر این واقف هستیم که ما در مجاورت کشوری هستیم (افغانستان) که کشت مواد مخدر آن 50 برابر شده و هر روز مواد مخدر صنعتی در حال گسترش است و بر همین اساس هیچ چاره‌ای نداریم که پیشگیری را در مبارزه با مواد مخدر در اولویت خود قرار دهیم.
پس از برنامه های مختلف که در کشور اجرا شده است ؛ حالا ستاد مبارزه با مواد مخدر با حضور سردار مومنی و تیم وی فعال تر از قبل شده است و در این راستا برای ایجاد بستر اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده، طرحی به نام «یاریگران زندگی» تدوین شد و در جلسه مبارزه با مواد مخدر به ریاست رئیس‌جمهور، ‌ طرح یاریگران زندگی به تصویب رسید که بستری در زمینه اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه است.

با افزایش ورود شیشه به کشور مواجه هستیم
اسکندر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور می گوید: ما افزایش ورود شیشه را به کشور داریم که باید اقدامات پیشگیری را در اولویت نخست خود قرار دهیم. به گفته او رویکردهای ستاد مبارزه با مواد مخدر مقابله، درمان و کاهش آسیب و همینطور پیشگیری و صیانت اجتماعی است.
مومنی اعلام کرد: نرخ شیوع مواد مخدر در بین دانش‌آموزان 2.1 درصد است و در دانشجویی نیز حدود 4 درصد گزارش شده است. باید این میزان نیز براساس مباحث پیشگیری از اعتیاد کمتر شود و دانش‌آموزان و دانشجویان ما یاد بگیرند که نه بگویند. آنچه که پژوهش‌ها و بررسی‌های صورت گرفته 30 درصد از دانش‌آموزانی که درگیر اعتیاد بودند اعلام کردند که فکر نمی‌کردند این نوع مواد مخدر ضرر داشته باشد و متاسفانه مواد مخدر گل با تبلیغات غلط موجب شده که عده‌ای فکر کنند این نوع مواد مخدر زیانی ندارد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور می گوید: 30 درصد دیگر نیز اعلام کردند که با توجه به اینکه در جمع همسالان خود قرار می‌گرفتند نمی‌توانستند پاسخ منفی به درخواست مصرف مواد مخدر دوستان خود بدهند و به مواد مخدر گرایش پیدا کردند.
به گفته وی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با سرپرست وزارتخانه آموزش و پرورش در گذشته توافقی داشتند و یک دستورالعمل اجرایی نیز آماده شد تا طرح یاری‌گران زندگی ابلاغ و اجرایی شود و مدارسی براساس این دستورالعمل اقدامات لازم را انجام دهند.
نقش خانواده‌ها در پیشگیری از اعتیاد جوانان
آغاز طرح  از اول مهر با شعار«یاری گر هم باشیم»
از سوی دیگر سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی این ستاد در این خصوص گفته که از اول سال تحصیلی امسال در مقاطع آموزشی مختلف و محیط های کار این طرح قرار است اجرا شود.
شعار در این طرح  «یاری گر هم باشیم» است و سعی شده تا بر روی اصلی ترین مطلب تأثیرگذار در اعتیاد جوانان و نوجوانان یعنی همان آموزش و پرورش نقش آفرینی شود.

مشارکت 10 درصد این مدارس در طرح یاریگران زندگی
سردار منتظرالمهدی گفت: آموزش و پرورش در کشور مدارس بسیاری دارد که 10 درصد این مدارس در طرح یاریگران زندگی شرکت می کنند.این طرح قرار است بین ما و آموزش و پرورش طی تفاهم نامه ای که امضاء شده است، برگزار شود و ستاد مبارزه با مواد مخدر کارهای ستادی را و هماهنگی های لازم را انجام دهد اما اجرا کننده خود آموزش و پرورش براساس مفادی که در تفاهم نامه آمده است، خواهد بود.
او گفته که تأکیدمان بر روی تخلیه هیجانی، نشاط اجتماعی، مهارت های دهگانه، تاب آوری روانی و غیره است که بخش اعظم اینها باید از سوی آموزش و پرورش انجام شود. ستاد مبارزه با مواد مخدر هم هر آنچه از دستش برآید برای حمایت از آموزش و پرورش در این طرح، دریغ نمی گذارد.


برگزاری دوره هایی برای معلمان و مربیان آموزش و پرورش
سردار منتظرالمهدی همچنین خبر داده که قرار است دوره هایی را برای معلمان و مربیان آموزش و پرورش برگزار شود تا هر معلم خودش یک یاریگر شود. چرا که ما نیروی انسانی کم داریم و نمی توانیم در هر مدرسه، فردی را برای آموزش بفرستیم.
به گفته سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر برای اجرای این طرح 500 میلیارد ریال برای یک سال در حوزه پیشگیری در نظر گرفته شده است البته در حوزه درمان و مقابله نیز بودجه ای جداگانه تعیین شده است.اجرای چنین طرح هایی حتماً اثرگذار است چرا که ما هر کاری در حوزه پیشگیری انجام دهیم قطعاً اثرگذار است. همانطور که یک شعار معروف می گوید ما اگر یک دلار در پیشگیری هزینه کنیم، یک دلار در درمان جلو می افتیم.

آموزش و پرورش نقش اصلی را در پیشگیری از مواد مخدر دارد
طرح یاری‌گران زندگی در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر به تصویب رسیده است و تمرکز به اقدامات پیشگیرانه دارد و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با تاکید بر اینکه ما هیچ چاره‌ای نداریم که پیشگیری را در مبارزه با مواد مخدر در اولویت خود قرار دهیم گفته که ما در مجاورت کشوری هستیم (افغانستان) که کشت مواد مخدر آن 50 برابر شده و هر روز مواد مخدر صنعتی در حال گسترش است. ما افزایش ورود شیشه را به کشور داریم که باید اقدامات پیشگیری را در اولویت نخست خود قرار دهیم.  وزارت آموزش و پرورش نقش اصلی را در پیشگیری از مواد مخدر دارد و امیدواریم در این زمینه اقدامات جدی صورت بگیرد.

نحوه توزیع داروی متادون بزودی مشخص می‌‌شود

گام بعدی طرح یاری‌گران درخصوص کارگران
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطر نشان کرده که گام بعدی درخصوص کارگران است چرا که جمعیتی از کارگران نیز درگیر با مواد مخدر هستند و هیچ دولتی به تنهایی نمی‌تواند با موضوع مواد مخدر مقابله کند بلکه باید مردم نیز همراهی کامل را داشته باشند.
وی در خصوص نحوه توزیع داروی متادون در کشور نیز اعلام کرده که  با کار علمی و کارشناسی قطعا در این خصوص بهترین تصمیم گرفته می‌شود و در ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نهادهای موثر عضو هستند مانند وزارت علوم و وزارت بهداشت و درمان و درخصوص توزیع متادون وزارت بهداشت و درمان به هر جمع‌بندی برسد اقدامات لازم در این خصوص  انجام خواهد شد.
به گفته مومنی کار تخصصی درخصوص توزیع متادون را وزارت بهداشت انجام داده است و در جلسه آتی به هر نتیجه‌ای رسیدند اطلاع‌رسانی خواهد شد و  در حوزه مقابله با مواد مخدر درمانگران، کار زیادی بر دوش دارند که نتیجه کار آنها نیز کاهش معتادین است.
به هر حال این طرح نیاز به همراهی همه نهادها و مردم دارد تا از آسیب ها و عواقب آن در امان باشیم و اجرای چنین طرح هایی حتماً اثرگذار است چرا که ما هر کاری در حوزه پیشگیری انجام دهیم قطعاً اثرگذار است. همانطور که یک شعار معروف می گوید ما اگر یک دلار در پیشگیری هزینه کنیم، یک دلار در درمان جلو می افتیم.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/81477/طرح-«-یاریگران-زندگی-»-چیست؟---طرحی-که-بدون-یاری-نهادها-و-مردم-به-نتیجه-نمی-رسد!
بستن   چاپ