راه ترقی
نگاه رسانه های داخلی به حضور بانوان در ورزشگاه ها
دوشنبه 25 شهریور 1398 - 3:02:23 PM
ایرنا
راه ترقی- بررسی امروز 25 شهریور سال جاری رسانه های داخلی نشان می دهد که رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلب بیش از رسانه های نزدیک به جریان اصولگرا به موضوع حضور زنان در ورزشگاه ها پرداخته اند.

رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب در مطالبی که در این زمینه منتشر کرده اند، به لزوم جلوگیری دوقطبی سازی نسبت به مطالبه به حق زنان و انتقاد از تندروی ها و مواضع اصولگرایان نسبت به حضور زنان در ورزشگاه ها اشاره کرده اند. این رسانه ها معتقدند: اگر اصولگرایان مطالبه ورود زنان به ورزشگاه را مطالبه‌ای پیش پا افتاده و ساده تلقی می‌کنند، کمتر وقت خود را صرف ممانعت و مخالفت با این مطالبه زنان جامعه و از سنگ اندازی‌های بیشتر در این مسیر پرهیز کنند. همچنین این رسانه ها به سخنان اسدا... بادامچیان دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی مبنی بر مسائلی چون ورود زنان به ورزشگاه، مطالبه زنان جامعه ایران نیست، اشاره کرده و آورده اند: مشخص نیست چگونه حزبی که حتی در شورای مرکزی خود کمترین سهم را برای زنان در نظر گرفته و شواهد نشان می‌دهد که حضور زنان در اجتماع به خصوص پهنه سیاست را برنمی‌تابد، حال خود را نماینده زنان دانسته و مطالبات نیمی از جامعه را از زبانی مردانه بیان می‌کند.

رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب در مطالب خود به لزوم جلوگیری از دوقطبی سازی نسبت به مطالبه به حق زنان، اشاره کرده و آورده اند: کاش اصولگرایان به جای دو قطبی‌سازی علیه مطالبه‌ای ملی به توصیه بزرگان خود عمل کنند و معتقدند: تندروها حضور زنان در ورزشگاه‌ها را به اینجا کشانده‌اند و اما رسانه های منتسب به جریان اصولگرا بیشتر به ماجرای سحر خدایاری اشاره کرده اند.

رسانه های منتسب به جریان اصولگرا کمتر به موضوع حضور زنان در ورزشگاه ها اشاره کرده و ماجرای سحر خدایاری را در این خصوص مورد توجه قرار داده اند. این رسانه ها به انتقاد از جوابیه علی مطهری به روزنامه کیهان در خصوص سحرخدایاری، اشاره کرده و آورده اند: مطهری به جای اینکه علت واقعی نشر خبر دروغ در توئیت خود را که باعث بهره‌برداری دشمنان خارجی و دادن نسبت دروغ به قوه قضائیه شد،  توضیح دهد و از انتشار خبر دروغ شرمنده باشد، سعی در توجیه ماجرا دارد. همچنین این رسانه ها معتقدند: برخی مأموریتی جز حاشیه‌سازی و هزینه‌تراشی ندارند و نمی‌دانند که مردم می‌دانند داستان آقاسلطان و سحر خدایاری و استادیوم بهانه نخ‌نمای نادرست دشمنان است.

رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب در مطالب خود به محورهایی همچون لزوم جلوگیری از دو قطبی سازی؛ عدم حضور زنان در ورزشگاه ها در نتیجه تندروی ها؛ سنگ اندازی اصولگرایان در مسیر حضور زنان در ورزشگاه ها؛ نبودن منع قانونی ورود زنان به ورزشگاه ها؛ تلاش برخی از نمایندگان جهت حضور زنان؛ وعده دولت؛ ماجرای سحر خدایاری و مطرح شدن حضور زنان در ورزشگاه ها در خطبه های نماز جمعه اشاره کرده اند.

رسانه های نزدیک به جریان اصولگرا نیز به ماجرای سحر خدایاری و انتقاد از سخنان معاون پارلمانی رییس جمهوری پرداخته اند.

رسانه های اصلاح طلب

لزوم جلوگیری از دو قطبی سازی

در ستون یادداشت صفحه جامعه روزنامه آرمان ملی مطلبی به قلم فاطمه سعیدی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، منتشر شده است. نگارنده این یادداشت با طرح سوال مبنی بر چرا دوقطبی می‌سازیم؟، آورده است: عادت کرده‌ایم از هر موضوعی یک دوقطبی تمام‌عیار بسازیم و در دو سوی آن بایستیم و شعار مرده‌باد و زنده‌باد بدهیم. اتفاق دلخراش اخیر به‌جای آنکه مایه عبرت شود و رسیدن زنان به حقوق‌شان را سرعت بخشد در کمال تعجب با میدان‌داری صداوسیما و رسانه‌های خاص و نحوه پردازش موضوع توسط آنها یک دیوار ضخیم بین مردم می‌کشد و طرفداران حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی را یک‌سو و بقیه را سوی دیگر قرار می‌دهد. در این میان رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور نیز با پردازشی خاص این دیوار را ضخیم و ضخیم‌تر می‌کنند. یکی از دین خدا مایه می‌گذارد و دیگری بدیهی‌ترین حقوق انسان‌ها را بر سر دست می‌گیرد و فضا چنان غبارآلود و تند می‌شود که گویی این دو در تضاد هستند. کم‌کم یک آسیب اجتماعی که باید در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های علوم انسانی برای حل آن چاره پیدا کرد، تبدیل به صحنه نبرد حق و باطلی می‌شود که انگار در تاریخ اولین و آخرین‌بار است که شکل می‌گیرد و انسان حتما باید یک‌سوی این صحنه ایستاده باشد تا معلوم شود راهی سعادت است یا شقاوت. هیچ‌کس فکر نمی‌کند رنگ قدسی‌زدن به خودکشی چه عواقب دهشتناکی دارد، در مقابل هیچ‌کس هم فکر نمی‌کند که مگر چه اتفاقی می‌افتد اگر زنان مثل همه جای دنیا از استادیوم ورزش مورد علاقه‌شان را تماشا کنند؟ ما عادت‌های غلط بسیاری داریم. یک اشتباه را چنان حیثیتی می‌کنیم که نتوانیم سر سوزنی از آن عقب بنشینیم. اما شاید یک روزی در آرامش این عادت‌های غلط «ما» را روی کاغذ بنویسیم و ببینیم سهم چه کسانی چقدر است. سهم صداوسیما، سهم نهادهای فرهنگی موازی که فقط بودجه می‌گیرند، سهم نهاد مدرسه، سهم دانشگاه، سهم دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و قضائی، سهم رسانه‌های فارسی‌زبان خارجی، سهم نهادهای مدنی و بالاخره سهم مردم و شهروندانی که همیشه در این صف‌بندی‌های غیرواقعی قربانی می‌شوند.

همچنین این روزنامه در بخشی از گزارش دیگر خود با عنوان مطالبه به حق زنان را دوقطبی نکنیم،  می آورد: کاش اصولگرایان به جای دو قطبی‌سازی علیه مطالبه‌ای ملی به توصیه بزرگان خود عمل کنند و به جای تلاش برای دو قطبی‌سازی و تخریب دولت، گامی در راستای منافع ملی بردارند.

حضور نیافتن زنان در ورزشگاه ها در نتیجه تندروی ها

روزنامه آرمان ملی تیتر نخست خود را به سخنان فاطمه هاشمی رفسنجانی با عنوان تندروها حضور زنان در ورزشگاه‌ها را به اینجا کشانده‌اند، اختصاص داد.  در این گزارش فاطمه هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سوال این روزنامه مبنی بر اینکه  چه دیدگاهی در ارتباط با حضور زنان در ورزشگاه‌ها دارد، گفت: با توجه به موضع‌گیری چند تن از مراجع قم از جمله آیت‌ا... مکارم شیرازی صلاح نمی‌دانم سخنانی مطرح شود که سوءتفاهم ایجاد کرده و حساسیت مراجع را در پی داشته باشد. به‌نظر می‌رسد این موضوع را می‌شد با رایزنی و ایجاد زیرساخت‌های مناسب حل کرد اما در مجموع می‌توان گفت درباره این موضوع نوعی بدسلیقگی صورت گرفته که متاسفانه در میان عده‌ای وجود دارد. این عده همچنین در پی آنند تا این بدسلیقگی‌های خودشان را همچنان ادامه دهند. از سوی دیگر از این مساله بدتر آن است که این عده به خواست مردم کشورمان توجه نمی‌کنند. به این مهم توجه نمی‌شود که زنان و دختران کشورمان علاقه‌مند هستند که در ورزشگاه‌ها حاضر شوند اما در عین حال فشار فیفا را پذیرفته و اجازه می‌دهیم زنان در ورزشگاه‌ها حضور یابند.

سنگ اندازی اصولگرایان در مسیر حضور زنان در ورزشگاه ها

در بخشی از گزارش منتشر شده در روزنامه آرمان ملی با طرح سوال مبنی بر مؤتلفه نماینده زنان کشور است؟، می خوانیم: به‌رغم نبود منع قانونی برای ورود زنان به ورزشگاه و تلاش دولت و مجلس برای تسهیل این امر، برخی احزاب سیاسی خود را نماینده زنان معرفی می‌کنند و می‌گویند این موضوعات اساسا مطالبه زنان نیست و به دلیل تبلیغات و حاشیه سازی‌های رسانه‌ای چنین جوّی ایجاد شده است. اسدا... بادامچیان [دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی] در بیان مواضع هفتگی حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به تلاش‌ها در راستای ورود زنان به ورزشگاه مدعی شد که مسائلی چون ورود زنان به ورزشگاه مطالبه زنان جامعه ایران نیست. مشخص نیست چگونه حزبی که حتی در شورای مرکزی خود کمترین سهم را برای زنان در نظر گرفته و شواهد نشان می‌دهد که حضور زنان در اجتماع و به خصوص پهنه سیاست را برنمی‌تابد، حال خود را نماینده زنان دانسته و مطالبات نیمی از جامعه را از زبانی مردانه بیان می‌کند. اگر اصولگرایان مطالبه ورود زنان به ورزشگاه را مطالبه‌ای پیش پا افتاده و ساده تلقی می‌کنند، کمتر وقت خود را صرف ممانعت و مخالفت با این مطالبه زنان جامعه کنند و از سنگ اندازی‌های بیشتر در این مسیر پرهیز کنند. از سوی دیگر کاش اصولگرایان به جای دو قطبی‌سازی علیه مطالبه‌ای ملی به توصیه بزرگان خود عمل کنند و به جای تلاش برای دو قطبی‌سازی و تخریب دولت، گامی در راستای منافع ملی بردارند.

نبودن منع قانونی ورود زنان به ورزشگاه

این روزنامه در مطلبی نوشت: بحث ورود زنان به ورزشگاه‌ها سابقه‌ای طولانی دارد و در دولت‌های مختلف این بحث مطرح شده، با این وجود و به‌رغم گذشت سال‌های متمادی همچنان مطالبه ورود زنان به ورزشگاه‌ها بی‌پاسخ مانده است. این در حالی است که حتی نمایندگان مجلس و تعدادی از مسئولان دولتی هم به نبودن منع قانونی ورود زنان به ورزشگاه اذعان کرده‌اند. از سوی دیگر مشخص نیست مخالفت‌ها با موضوع ورود زنان به ورزشگاه‌ها از کجا ریشه می‌گیرد و مخالفان با استناد به کدام قانون مانع از تحقق یکی از مطالبات زنان جامعه می‌شوند.

تلاش برخی از نمایندگان جهت حضور زنان

به گزارش روزنامه آرمان ملی، طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی نماینده تهران در مجلس در این باره می‌گوید: «با توجه به مطالباتی که زنان جامعه داشته‌اند، تلاش شده در تعامل با وزارت کشور شرایط برای ورود زنان به ورزشگاه در بازی‌های ملی مهیا شود. تلاش شده تا پیگیری‌های لازم برای فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم برای ورود زنان به ورزشگاه و عدم ایجاد اختلاط میان زن و مرد پیگیری گردد و تاکنون تأیید شده که ورود زنان به ورزشگاه در بازی‌های ملی آزاد باشد» ... او با اشاره به پابرجا بودن ممانعت‌ها در خصوص ورود زنان به ورزشگاه در بازی‌های باشگاهی افزود: «این مطالبه مخالفانی جدی دارد و در راه پیگیری آن آقایان نیز باید همراه شوند. نمی‌شود آقایانی که هربار آزادانه به استادیوم می‌روند ساکت بنشینند و چیزی نگویند تا این تبعیض تکرار شود. کاش آقایان به جای فضای مجازی در واقعیت نظر خود را در حمایت از زنان مطرح کنند. طبیعی است که این بیان اعتراض نیز باید از راه قانون صورت گیرد و قانونی بودن موضوع بسیار اهمیت دارد».

به گفته این روزنامه، فریده اولاد قباد رئیس فراکسیون زنان مجلس از بررسی آمادگی زیرساخت‌ها برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها طی نشست آتی این فراکسیون خبر داد و گفت که انتظار می‌رود وزیر ورزش و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز در آن حاضر باشند. وی در واکنش به اخبار مرتبط با حضور زنان در ورزشگاه آزادی طی دیدار 18 مهرماه تیم‌های ملی فوتبال ایران و کامبوج اظهار داشت: «طی نشست مردادماه ما با وزیر ورزش نیز این مسأله مطرح شد و وزیر گزارشی را درخصوص آماده شدن زیرساخت‌های لازم در این خصوص ارائه داد. در دیدار هفته بعدمان با وزیر ورزش میزان این آمادگی بررسی و مشخصه‌های این مهم تعیین خواهد شد.»

وعده دولت

در بخشی از گزارش منتشر شده روزنامه آرمان ملی به وعده دولت در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه ها اشاره شده است. در این بخش از گزارش می خوانیم: حضور بانوان در ورزشگاه‌ها به یکی از مسائل بحث‌برانگیز اجتماعی بدل شده که موافقان و مخالفانی دارد و به نظر می‌رسد با فراهم شدن امکانات زیرساختی امکان حضور این قشر از جامعه در آینده‌ای نزدیک فراهم شود. معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری گفت که دولت تمهیدات لازم برای حضور بانوان در ورزشگاه‌ها را فراهم کرده ‌است تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن این امر محقق شود. حسین‌علی امیری اظهار داشت: شرایط حضور بانوان در ورزشگاه‌ها نیازمند فراهم کردن یک سری زیرساخت‌ها از جمله ورودی، معبر، محل استقرار و خدمات ویژه رفاهی به‌صورت جداگانه برای زنان بوده که با دستور وزیر ورزش و جوانان و همکاری نهادهای دولتی این امکانات در تمام ورزشگاه‌های بزرگ کشور در حال انجام است. وی ابراز امیدواری کرد این موضوع در آینده‌ بسیار نزدیک محقق شده و شاهد حضور بانوان و دختران کشورمان در ورزشگاه‌های سطح کشور باشیم. او افزود: بانوان ما از فرهیختگی لازم برای حضور در ورزشگاه‌های کشور برخوردار هستند و در صورت ورود به این مکان‌ها به طور قطع شئونات اسلامی و ارزش‌های دینی را رعایت می‌کنند.

ماجرای سحر خدایاری

به‌گزارش ایسنا، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران از مراجع ذیصلاح خواست که گزارشی در خصوص ابعاد حادثه «سحر خدایاری» به مردم ارائه کنند. احمد مسجدجامعی در تذکر پیش از دستور خود با اشاره به مرگ «سحر خدایاری» به لزوم توجه به حقوق شهروندی تأکید کرد و گفت: پرپر شدن سحر خدایاری همه را دچار غم و اندوه کرد و این بازتاب اندوهناک نشان‌دهنده حساسیت شهروندان است. وی با بیان اینکه در طول این ایام رسانه‌های رسمی گزارشات پراکنده و بعضاً ضد و نقیضی ارائه کردند که ابهام‌زا بود، اظهار کرد: خوب است گزارشی از ابعاد این حادثه در مراحل مختلف ارائه شود و مراجع علمی، این واقعه و بازتاب‌های وسیع آن را بررسی کنند تا افکار عمومی بتوانند بهتر به ابعاد این حادثه برسند و از اتفاقات زمینه‌ساز پیشگیری کنند. مسجد جامعی با بیان اینکه زنان و مردان این سرزمین در اتفاقات مهم معاصر نقش‌آفرین بوده و دوش به دوش یکدیگر به آبادی این سرزمین و رشد فضائل اخلاقی کمک کردند، گفت: به هرحال توجه به مباحث حقوق شهروندی که اسناد آن در نظام قضایی نیز تدوین و تصویب شده می‌تواند از پیشگیری این قبیل مسائل و نظارت به حقوق شهروندی کمک کند.

مطرح شدن حضور زنان در ورزشگاه ها در خطبه های نماز جمعه

انصاف نیوز در گزارشی با عنوان سیر نمازجمعه‌ از طالقانی تا احمد خاتمی، آورد: حجت الاسلام والمسلمین فاضل میبدی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه نماز جمعه‌های فعلی با آنچه اسلام ما را بدان دعوت کرده و همچنین با نماز جمعه‌های اوایل انقلاب هیچگونه شباهتی ندارد، به خبرنگار انصاف نیوز گفت: در نماز جمعه باید بیان مسایل مملکت، مسایل ملی و مشکلات مردم بر همه چیز غالب باشد. اما متاسفانه در بعضی از خطبه‌ها بیشتر مسایل جناحی مطرح می‌شود، به این و آن حمله می‌کنند.

وی افزود: دوم اینکه در خطبه‌ها باید بحث‌های معارف و دینی مطرح شود که اکنون اصلا گفته نمی‌شود. آن هم به زبان روز و جوان‌پسند باید بیان شود، خطبه‌های امروز غالبا جوان گریز است و جوانان را به‌نوعی از دین فراری می‌دهد. جذابیتی برای نسل جوان ندارد و دردهای جوانان در آن  گفته نمی‌شود.   گاهی حتی بر سرش زده می‌شود؛ مثلا می‌گویند رفتن زن به ورزشگاه مشکوک است؛ یا مسایلی مربوط به محکوم کردن کنسرت گفته می‌شود و درد جامعه‌ مسلمان این‌ها است! دردی که واقعا در جامعه‌ مسلمان‌ها وجود دارد، مطرح نمی‌شود.

رسانه های اصولگرا

 ماجرای سحر خدایاری

روزنامه کیهان در مطلبی با عنوان جوابیه علی مطهری به گزارش خودسوزی سحر خدایاری و پاسخ کیهان، نوشت: پس از انتشار گزارش کیهان با عنوان «سحر خدایاری را همان‌هایی‌کشته‌اند که برایش ‌اشک تمساح می‌ریزند!»، علی مطهری که در بخشی از این گزارش به مواضع دور از واقعیت وی در این ماجرا اشاره شده بود جوابیه‌ای ارسال کرده است.  مطهری به جای اینکه علت واقعی نشر خبر دروغ در توئیت خود را که باعث بهره‌برداری دشمنان خارجی و دادن نسبت دروغ به قوه قضائیه شد را توضیح دهد و از انتشار خبر دروغ شرمنده باشد، سعی در توجیه ماجرا دارد.

با روشن شدن داستان و تأیید نادرستی اظهارات آقای مطهری در این ماجرا، وی باید از انتشار مطالب غیرواقع و زمینه‌سازی سوءاستفاده دشمن از مردم که عنوان نمایندگی آنها را یدک می‌کشد عذرخواهی کند، دستگاه قضا و نهادهای نظارتی و مجلس نیز باید این موضوع را مورد بررسی و کنکاش قرار دهند.  گفتنی است، علی مطهری که مدعی حقوق مردم و صداقت است، پیش از این هم در ماجرای قتل «میترا استاد» به دست «محمدعلی نجفی» طی یادداشتی با بی‌اخلاقی تمام مقتول را تلویحاً «پرستو» نامیده بود که با واکنش خانواده استاد روبه‌رو شد.

حکایت تکراری، عنوانی است که روزنامه کیهان در ستون یادداشت روز خود منتشر کرده است. در بخشی از این مطلب می خوانیم: امروز هم برخی مأموریتی جز حاشیه‌سازی و هزینه‌تراشی ندارند و نمی‌دانند که مردم می‌دانند داستان آقاسلطان و سحر خدایاری و استادیوم بهانه نخ‌نمای نادرستی دشمنان است و گرنه اگر کسی به دنبال حل مشکلات بانوان است و خدا می‌شناسد باید بداند مشکل امروز زنان جامعه، مورد سوءاستفاده قرار گرفتن، نه از سوی اراذل و اوباش، بلکه از جانب گروه‌های سیاسی زاویه‌دار با انقلاب و برخی ستون پنجم‌های پُست‌گرفته است که برای به دست آوردن یا حفظ صندلی سبز و سیاه، به هر قاذوری خود را می‌آلایند. گروهی هرکاری می‌کنند جز مسئولیت خود، و نمایندگی هر کسی را می‌کنند جز مردم، و در هر نامربوطی دخالت می‌کنند جز آنچه به آن مأمورند و برایش رأی و حُکم گرفته و قسم خورده و حقوق می‌گیرند. البته نباید غافل شد از: ایام انتخابات و نیاز به جیغ کشیدن و جلب توجه و نیاز به پرت کردن حواس‌ها از برجام و ارابه تحریم‌ها که گفته شد شکسته... ه.

زمانی زنی، توسط شوهرش که شهردار سابق تهران و تحصیلکرده ماساچوست بوده و کارنامه‌اش پر است از مقام و منصب و مدیریت، از مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور و...؛ به ضرب گلوله کشته می‌شود و توسط عده‌ای به بدترین تهمت‌ها متهم می‌شود ولی هیچ‌کس از نمایندگان مجلس، دولتی‌ها، سیاسیون هم‌حزبی‌های ضارب و...، مدال‌گرفتگان نوبل، سلبریتی‌های همسو با باد، شبکه‌های ماهواره‌ای سمپات، خاله قزی‌های سیاسی و... کلمه‌ای در دفاع از مقتول نمی‌گویند و حتی خودشان آن بینوا را پرستو صدا می‌کنند و... و به هرحال، با پادرمیانی یا هرچه، قاتل از قصاص می‌رهد و همین خیل هماهنگ، باز هم از هیچ حقی دم نمی‌زنند و توهین‌های خود به مقتول را پس نمی‌گیرند و ‌...

و حالا کافی است در کشور 85 میلیونی، خطایی از یک فرد مذهبی سر بزند یا کسی امر به معروف کند و بادی از دماغی کم شود یا قوه قضا خرخره مفسدی را بفشارد و نیروی انتظامی ‌به تکلیف قانونی خود عمل کند یا دختر بی‌حجابی دل‌پیچه کند یا بینوایی، قرص‌نخورده به خیابان بیاید و کاری بکند و... آنگاه همین کذاها به‌صورت خودجوش ولی سازمان‌یافته! هرکدام زحمت مدیریت گوشه‌ای از پروژه علیه مردم و انقلاب را بر عهده می‌گیرند.

انتقاد از سخنان معاون پارلمانی رییس جمهوری

روزنامه خراسان در ستون تیتر روز، صفحه دارکوب خود با اشاره به سخنان معاون پارلمانی رئیس‌جمهور مبنی بر ورود زنان به ورزشگاه‌ها نیازی به قانون‌گذاری ندارد، نوشت: پس این موضوع نیاز به قانون‌برداری دارد!؟


http://www.RaheNou.ir/fa/News/81544/نگاه-رسانه-های-داخلی-به-حضور-بانوان-در-ورزشگاه-ها
بستن   چاپ