راه ترقی
دیپلماسی دولت به روابط علمی عمق بیشتری داده است
دوشنبه 8 مهر 1398 - 9:21:36 AM
ایرنا

راه ترقی- ایمان افتخاری اظهار داشت: وضعیت فعلی کشور تا حدودی نسبت به 10 سال گذشته سخت‌تر شده در حالی که تمایل به همکاری بین المللی در داخل و میان محققان خارجی افزایش یافته است اما برخی کشورها از همکاری محققان خود با ایران ممانعت می‌کنند این در حالی است که پتانسیل علمی کشور بسیار بالا است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران INSF تصریح کرد: تمامی تلاش شبکه علمی و فناوری کشور این است که توان همکاری‌های بین المللی را برای محققان سایر کشورها افزایش دهد و کانال‌های همکاری‌های بین المللی را تا حد امکان باز نگه دارد.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور اظهار داشت: به عنوان مثال توسعه همکاری‌ها با کشور چین آثار قابل توجهی داشته است. با توجه به حجم فناوری‌های جدید این کشور و شدت بازگشت نخبگان چینی به کشورشان در سال‌های اخیر باعث انجام سرمایه گذاری‌های کلانی شده که باعث شد به سمت همکاری بیشتر با این کشور برویم.

افتخاری تصریح کرد: برخلاف غرب که در این سال ها رویکرد محافظه کارانه و بسته‌ای را مقابل ایران داشته است، تعاملات ما از طرف چین و در مرحله بعدی با روسیه همراه با هیجان و علاقه بوده است. همچنین تا جایی که امکان دارد از فرصت‌های ارتباطی که با کشورهای سنتی در گذشته داشته ایم، استفاده می کنیم.

وی افزود: به عنوان مثال ایران عضو شورای حکام یاسا (موسسه بین المللی تحلیل کاربردی سیستم) به همراه 24 کشور دیگر از جمله اتریش، استرالیا، انگلستان، اندونزی، اکراین، آمریکا، آلمان، ‌آفریقای جنوبی، برزیل، روسیه، ژاپن، چین، کره جنوبی، پاکستان، فنلاند، سوئد، مصر، مکزیک، مالزی، نروژ، هند و هلند است که این سازمان در شهر لاگزنبرگ کشور اتریش مستقر است و در مسائل کلان بین‌المللی و ملی نقش دارد، اکنون با محققان کشور اتریش ارتباطات خوبی داریم و رفت و آمد محققان با اکثر کشورهای عضو یاسا در حال جریان است.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/82720/دیپلماسی-دولت-به-روابط-علمی-عمق-بیشتری-داده-است
بستن   چاپ