راه ترقی
آموزش محیط زیست در دانشگاه‌ها تخصصی می‌شود
شنبه 20 مهر 1398 - 3:05:28 PM
ایرنا

راه ترقی- «منصور غلامی» امروز شنبه در آئین گشایش سومین نمایشگاه دستاوردهای دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری در حوزه مدیریت سبز اظهار داشت: انتقال مدیریت سبز و محیط زیست باید هدف اصلی مدیران اجرایی باشد و آموزش محیط زیست به معنای خاص و به صورت تخصصی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیگیری می شود.
وی افزود: از دانشگاه ها انتظار می رود آشنایی دانش آموختگان به صورت تخصصی با محیط زیست را در دستور کار قرار دهند چرا که این آشنایی اثرات ماندگاری روی تربیت مدیران آینده و حفظ محیط زیست دارد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در حوزه اجرای مدیریت سبز در دانشگاه ها تلاش های زیادی صورت گرفته است، تصریح کرد: این تلاش ها در برنامه های کلان ملی و مدیریت آموزش عالی دیده می شود و وزارت علوم در دولت یازدهم و دوازدهم تاکید و اصرار بیشتری بر اعمال مدیریت سبز در مراکز علمی و دانشگاهی داشته است.
غلامی خاطرنشان کرد: در این زمینه بازخوردهای مناسبی با توجه به حمایت سازمان برنامه و بودجه دریافت کردیم اما در مقابل، انتظار حمایت این سازمان را هم داریم.
به گفته وی، محدودیت زیادی در استفاده از منابع طبیعی پیش روی ما است و حمایت و توجه به این بخش باید اساس کار باشد.


نگرانی منتقدان از تاثیرگذاری رشد علمی کشور
غلامی همچنین در حاشیه افتتاح این نمایشگاه در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با نخبگان خاطرنشان کرد: تاکید ایشان بر ادامه رشد علمی کشور است و باید جایگاه بهتری در این زمینه هدفگذاری شود.

وی ادامه داد: بخشی از رشد علمی، انتشار دستاوردهای علم دانشگاه ها است و نباید اجازه داده شود برخی با بددلی در محیط های دانشگاهی و علمی ایجاد ناامیدی کنند.
وی افزود: رشد علمی به عنوان شاخص دستاوردهای خوب دانشگاه ها باید ادامه یابد و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از این بخش حمایت می کند.
وزیر علوم تصریح کرد: برخی از منتقدان دلسوز بر این باور هستد که دستاوردهای علمی تاثیر و کاربرد در جامعه باید داشته باشد، هر چند این حرکت چند سالی است در دانشگاه ها به طور جدی شروع شده است.
غلامی اظهار داشت: آمار خوبی از ورود دانشگاه ها به حل مسائل و مشکلات اجتماعی، اقتصادی و صنعتی وجود دارد و در هفته پژوهش همکاران با اطلاع رسانی جامع، این دستاوردها را نشان می دهند.
وی یادآور شد: قراردادهایی که برخی دانشگاه ها با وزارتخانه ها بسته اند حاکی از آن است که کاربردی کردن دستاوردهای علمی در حال انجام است و نگرانی دلسوزان تاثیرگذاری علم و دانش در محیط بیرون از دانشگاه و جامعه را پاسخ می دهد.

معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه نیز در این آئین گفت: در صورت توجه به مدیریت سبز و به کارگیری صحیح آن، مصارف بیش از حد کاهش پیدا کرده و میزان آن کنترل می شود.
حمید پوراصغری افزود: نمایشگاه مدیریت سبز دانشگاه ها حرکت رو به جلویی دارد و مدیریت سبز به عنوان موضوع مهم حفاظت از محیط زیست مطرح است.
وی با بیان اینکه اهداف مهم مدیریت سبز به عنوان توسعه پایدار، ایجاد تعادل و تلاش‌ برای پیشرفت جوامع بشری است، تصریح کرد: تمام مسائل مربوط به مدیریت سبز و حفظ محیط زیست را به عنوان یک وظیفه عمومی باید تلقی ‌کنیم و این امر به عنوان یک موضوع شاخص در نظر گرفته شود. 
معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: یکی از محورهای حمایتی برای مدیریت سبز، اختیار دادن به دستگاه‌های ذیربط است، همچنین ردیفی با عنوان مدیریت سبز از سال 95 در نظر گرفته شده که هرسال تخصیص 100 درصدی داشته است.
وی خاطرنشان کرد: سیاستگذاری بیشتری در ردیف بودجه مدیریت سبز باید صورت گیرد و این ردیف برای پروژه هایی که 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، اختصاص یابد.
پوراصغری افزود: فرهنگ مدیریت سبز باید از دانشگاه به جامعه انتقال یابد و این امر زمانی محقق می شود که آموزش در سطح مدارس و دانشگاه ها به طور جدی پیگیری شود.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/83796/آموزش-محیط-زیست-در-دانشگاه‌ها-تخصصی-می‌شود
بستن   چاپ