راه ترقی
افزایش 19درصدی پرونده های مطالبه مهریه در 3ماهه نخست سال98
شنبه 20 مهر 1398 - 3:12:26 PM
آریا
راه ترقی- زنگانه در پاسخ به سوال خبرنگار آریا در خصوص آمار مطالبه مهریه نیز اظهار داشت: ورودی پرونده های مطالبه مهریه در سه ماه ابتدای سال 98، 19 درصد افزایش داشته است. اساسا به دلیل اینکه به طور عمده بر روی طلاق های توافقی تمرکز کردیم، این موضوع باعث افزایش ورودی پرونده های مطالبه مهریه بود.
مدیرکل پیشگیری های فرهنگی معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: پرونده های طلاق توافقی در 6 ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، نزدیک به 12 هزار پرونده کاهش یافته است.
علی محمد زنگانه روز شنبه در نشست خبری با بیان اینکه در طلاق توافقی ابتدا وارد روند کنترلی و سپس وارد روند کاهشی شده ایم، افزود: پرونده های طلاق توافقی از 82 هزار و 952 پرونده به 74 هزار و 276 فقره پرونده کاهش یافته است.
زنگانه گفت: بیش از هزار مشاور در 800 مرکز مشاوره با اولویت طلاق توافقی در سه سال گذشته 70 هزار صلح و سازش را رقم زدند.
وی افزود: نتیجه این اقدام کاهش پرونده های ورودی طلاق به قوه قضائیه بوده است و در انتهای سال 97، 4.6 درصد آمار طلاق توافقی را شاهد بودیم که نشانگر کاهش ورودی پرونده های طلاق توافقی است.
زنگانه اظهار داشت: آمار ورودی پرونده های طلاق توافقی در سه ماهه نخست سال جاری نیز 11 درصد کاهش یافته است.
مدیرکل پیشگیری های فرهنگی معاونت اجتماعی قوه قضائیه افزود: در 6 ماهه نخست امسال توانستیم روند درخواست طلاق از سوی زوج را کنترل کنیم اما همچنان درخواست طلاق زوجه بالا بوده و قرار است با برنامه ریزی های صورت گرفته در نیمه دوم امسال و سال آینده این روند را کاهش دهیم.
وی گفت: روند درخواست طلاق توافقی، درخواست طلاق از سوی زوجین و درخواست طلاق از سوی زوج در همه استان ها روند کاهشی داشته است.
زنگانه با اشاره به علل طلاق در یکی از استان ها افزود: 70 درصد علل طلاق در استان زنجان به دلیل ضعف مهارت های ارتباطی و اختلال در مهارت های زندگی بوده است، 5 درصد به دلیل مسائل اقتصادی، 4.5 درصد خیانت های زنان شویی، 3.6 درصد خشونت، 3 درصد اختلالات جنسی و 2.5 درصد بیماری های روانی بوده است.
مدیرکل پیشگیری های فرهنگی معاونت اجتماعی قوه قضائیه اظهار داشت: در استان مرکزی با توجه به اینکه از سال 92 میزان ازدواج کاهش و به نصف رسیده، میزان طلاق نیز کاهش یافته است.
وی با اشاره به ماده یک قانون حمایت از خانواده اظهار داشت: طبق این ماده قانونی قوه قضائیه مکلف است شعبات تخصصی خانواده را راه اندازی کند.
زنگانه افزود: همچنین به اسناد ماده 2 قانون حمایت از خانواده، موظف به بکارگیری قضاوت و مشاوران زن در محاکم خانواده هستیم که قرار است 400 قاضی و مشاور در این اماکن حضور یابند و اکنون 136 قاضی و مشاور زن در دادگاه ها فعالیت دارند.
مدیرکل پیشگیری های فرهنگی معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: در راستای عملیاتی شدن ماده 16 قانون حمایت از خانواده 1620 کارگاه برای توانمندسازی خدمات مشاوره پیش بینی شده بود که اکنون 795 کارگاه برگزار شده است و به حدود 50 درصد آموزش و مشاوره دست یافته ایم.
وی با تاکید بر افزایش نظارت ها افزود: پیش بینی این بود فرایند بازرسی ها تقویت شود که بر این اساس بیش از 1646 بازرسی فعال صورت گرفته است.
زنگانه گفت: نزدیک 5400 مشاوره در مراکز مشاوره نیاز داریم که اکنون 1346 مشاور را توانسته ایم، جذب کنیم و قرار است مابقی این مشاوران که به آزمون سنجش بتوانند از مرکز مشاوران قوه قضائیه پرونده عضویت دریافت کنند و به عنوان مشاور در کنار قوه قضائیه باشند.
مدیرکل پیشگیری های فرهنگی معاونت اجتماعی قوه قضائیه با اشاره به موضوع فرزندان طلاق اظهار داشت: پیش از این ملاقات فرزندان طلاق با والدیشان بر اساس رای قاضی در کلانتری ها صورت می گرفت که اکنون 142 مرکز در محیط های فرهنگی و مراقبتی مناسب به این ملاقات ها اختصاص یافته است.
وی افزود: علاوه بر فرایند ملاقات، مشاوره روان شناختی و مددکاری نیز به خانواده ها ارایه می شود که بیش از 80 هزار مورد ملاقات در این مراکز صورت گرفته و نزدیگ به 6 درصد صلح و برگشت به زندگی مجدد نیز حاصل شده است.
زنگانه در پاسخ به سوال خبرنگار آریا در خصوص آمار مطالبه مهریه نیز اظهار داشت: ورودی پرونده های مطالبه مهریه در سه ماه ابتدای سال 98، 19 درصد افزایش داشته است. اساسا به دلیل اینکه به طور عمده بر روی طلاق های توافقی تمرکز کردیم، این موضوع باعث افزایش ورودی پرونده های مطالبه مهریه بود.

راه اندازی سامانه آزمایشی صدور آرای جایگزین حبس در استان گیلان
مدیرکل پیشگیری های فرهنگی معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: همچنین به استناد قانون، حضور مشاوران در این دادگاه ها الزامی است و اکنون 888 مشاور در دادگاه اطفال مستقر هستند.
وی اظهارداشت: نزدیک به 28 هزار پرونده جرایم کودکان و نوجوانان با مشارکت قضات و مشاوران در دادگاه های اطفال رسیدگی شده است که در دفاع از حقوق کودکان اقدام ارزشمندی است.
زنگانه با تاکید بر رویکرد کاهش جمعیت کیفری افزود: در سال 97 برنامه ای برای استقرار مجازات های جایگزین حبس با موفقیت انجام شده و اکنون دستورالعمل مشخص برای قضات در این خصوص تهیه شده است.
مدیرکل پیشگیری های فرهنگی معاونت اجتماعی قوه قضائیه اضافه کرد: در زمینه مجازات‌های جایگزین حبس، محتوای آموزشی مناسب برای قضات تهیه شده است و جشنواره سالانه انتخاب آرای برتر مجازات های جایگزین حبس نیز برگزار می شود.
وی افزود: در استان گیلان نیز سامانه آزمایشی صدور آرای جایگزین حبس در حال راه اندازی است که بعد از ارزیابی به برنامه ملی تبدیل می شود.
مدیرکل پیشگیری های فرهنگی معاونت اجتماعی قوه قضائیه اضافه کرد: در زمینه مجازات های جایگزین حبس، محتوای آموزشی مناسب برای قضات تهیه شده است و جشنواره سالانه انتخاب آرای برتر مجازات های جایگزین حبس نیز برگزار می شود.
وی افزود: در استان گیلان نیز سامانه آزمایشی صدور آرای جایگزین حبس در حال راه اندازی است که بعد از ارزیابی به برنامه ملی تبدیل می شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/83798/افزایش-19درصدی-پرونده-های-مطالبه-مهریه-در-3ماهه-نخست-سال98
بستن   چاپ