راه ترقی
بیروت در اعتصاب
سه شنبه 30 مهر 1398 - 16:21:26
راه ترقی - دنیای اقتصاد / متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
صدها هزار لبنانی روز یکشنبه بزرگ‌ترین اعتراض این کشور را در 4 روز گذشته‌ رقم زدند و خواستار پایان بخشیدن به مشکلات اقتصادی و فساد دولتی شدند. به گزارش الجزیره، هر روز تعداد معترضان در این کشور مدیترانه‌ای درحال افزایش است. آنها از روز پنج‌شنبه وارد خیابان‌ها شدند و این اعتراض‌ها روز گذشته هم ادامه داشت. معترضان از شبکه‌های اجتماعی مانند واتس‌اپ برای افزایش حضور مردم استفاده می‌کنند. بیروت و طرابلس، دومین شهر بزرگ لبنان، شاهد حضور هزاران نفر در خیابان‌ها بود. آنها درحالی‌که پرچم ملی کشورشان را تکان می‌دادند خواستار سقوط دولت بودند و مدام شعار «انقلاب» سر می‌دادند. این شعارها یادآور شعارهای بهار عربی در سال 2011 است. گزارش‌ها از داخل لبنان حکایت از این دارد که بزرگ‌ترین گردهمایی‌های اعتراضی در صیدون و بعلبک صورت گرفت.
چرنی شاوا، آرشیتکت داخلی که 32 ساله است به الجزیره گفت: «من اینجا آمدم برای اینکه دیگر حالم از همه سیاستمداران به‌هم می‌خورد. هیچ کاری از پیش نمی‌رود.» سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان روز یکشنبه با شرکای خود در دولت در مورد بسته اصلاحات اقتصادی به توافق رسید. این درحالی است که معترضان به وضع اقتصادی در پنجمین روز اعتراض‌ها بار دیگر به خیابان‌ها آمدند. سعد حریری در یک سخنرانی که شامگاه جمعه 26 مهر از شبکه‌های تلویزیونی پخش شد، 72 ساعت به وزرای کابینه ائتلافی خود مهلت داده بود تا اصلاحات اقتصادی را نهایی کنند. حریری رقبای خود را متهم می‌کند که مانع برخی از اقدام‌های اصلاحی می‌شوند که از جمله آن ممانعت از تحقق 11 میلیارد دلار وام بین‌المللی است. کاهش 50 درصدی حقوق تمام نمایندگان و وزرای فعلی و سابق، اعمال مالیات 25 درصدی بر بانک‌ها و شرکت‌های بیمه، لغو مصوبه‌کاهش مستمری بازنشستگی نیروهای ارتش و سازمان‌های امنیتی و تعیین سقف برای حقوق نظامیان از جمله مهم‌ترین بخش‌های طرح اصلاحی حریری است. همچنین قرار است طبق این بسته پیشنهادی تمام مالیات‌ها بر ارزش افزوده در بخش‌های خدماتی و تلفنی لغو شود. حمایت از صنعت داخلی و برداشتن مالیات بر واردات اصنافی که تولید داخلی دارند نیز بخش دیگری از اصلاحات پیشنهادی است. در این راستا اخباری نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده مبنی بر اینکه موسسات و شرکت‌ها بر کارمندان خود فشار می‌آورند که دست از اعتصاب و تحصن بردارند و به‌کار بازگردند. این درحالی است که اتحادیه سراسری کارگری در لبنان خواستار ادامه تحصن سراسری و مشارکت در اعتصاب‌ها در سراسر کشور تا زمان براندازی «قدرت فاسد» شده است. معترضان لبنانی خواستار استعفای نخست‌وزیر این کشور و برگزاری انتخابات زودهنگام در لبنان هستند. با وجود استعفای چهار وزیر دولت سعد حریری اما بازهم تعداد زیادی از لبنانی‌ها برای چهارمین روز به خیابان‌ها آمدند و علیه دولت شعار دادند. پایان دادن به فساد در لبنان خواست اصلی معترضان است. آنها می‌گویند که سیاستمداران وارد قدرت می‌شوند تا خود را ثروتمند کنند. حنان تکوشه که در 40 سالگی خود به‌سر می‌برد و جزو زنان پایتخت‌نشین است، به الجزیره گفت: «ما اینجاییم تا به سیاستمداران بگوییم از اینجا بروید.» او افزود: «ما دیگر هیچ امیدی به آنها نداریم و این آرزو را داریم تا این اعتراض‌ها تغییراتی به‌وجود آورد.» او تصریح کرد: «آنها آمده‌اند تا جیب‌های خود را پر کنند. همه آنها مشتی دزد و کلاهبردارند.»
استفانی دکر، گزارشگر الجزیره از بیروت گزارش می‌دهد که مردم لبنان به‌رغم کاهش مالیات‌ها همچنان در خیابان‌ها حضور دارند. به گفته وی مردم این کشور اعتماد خود را به سیاستمداران از دست داده‌اند.روز دوشنبه اما روزی متفاوت‌تر از سایر اعتراض‌ها بود. برای اینکه این اعتراض‌ها با اعتصاب عمومی هم همراه شده بود. گزارش شده است که در این روز بانک‌ها، مغازه‌ها و مدارس بسته بودند و حمل‌ونقل عمومی در سطح خیابان‌های بیروت نیز به سختی و محدود صورت می‌گرفت. حمزه یکی از معترضان که در میدان شهدای بیروت حضور پیدا کرد به الجزیره گفت که دو ساعت از دره بقاع رانده تا به بیروت برسد و در این اعتراض‌ها حضور داشته باشد

http://www.RaheNou.ir/fa/News/84609/بیروت-در-اعتصاب
بستن   چاپ