راه ترقی
اصولگرایان؛ پازل انتخاباتی یا کلاف سردرگم؟
جمعه 17 آبان 1398 - 13:30:13
راه ترقی - اعتماد / متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
پازل انتخاباتی اصولگرایان برای اسفندماه 98 هر روز نامرتب‌تر می‌شود و از دل این آشفتگی، تکه‌های جدیدی سر بیرون می‌آورد. همین چند روز پیش بود که مهدی چمران از حلقه‌های اصلی شورای وحدت اعلام کرد که این شورا در بهترین وضعیت به سر می‌برد و هر روز بیش از دیروز به وحدت نزدیک‌تر می‌شود. این اظهارنظر هنوز جای خود را در بین تحلیل‌های سیاسی و انتخاباتی باز نکرده بود که این‌ بار همه توجهات معطوف به اظهارات دبیرکل جبهه پایداری شد. «مرتضی آقاتهرانی» این‌ بار در گفت‌وگویی با سایت رجانیوز که به رسانه نزدیک به این جبهه معروف است از اختلافاتی رونمایی کرد که تا آن روز، اصولگرایان سنتی تمام تلاش خود را به کار بسته بودند تا در همان محدوده اصولگرایی باقی بماند. از سوی دیگر ضد و نقیض‌ها درباره آمدن و نیامدن محمدباقر قالیباف و پالس‌هایی که از درون شورای وحدت به بیرون مخابره شد، نشان می‌داد که این بازی زمین دیگری هم دارد. اما همه ماجرا فقط همین‌ها نیست و درست نقطه استراتژیک اصولگرایان برای انتخابات یعنی «قم» این معادله را به یک معادله چند مجهولی تبدیل کرده و حالا صحبت‌ها درباره کاندیداهای این جریان در قم، خود کلافی است سر در گم.
زاکانی ضلع سوم قم
«شورای هماهنگی وحدت اصولگرایان» همان اتاق فرمانی است که رسم‌الخط انتخابات در قم را تعیین می‌کند و از خردادماه 98 ساز و کارش تحت‌ عنوان «جبهه اصولگرایان قم» جنبه قانونی پیدا کرد. البته تا انتخابات پیش، لیستی که این شورا ارایه می‌کرد، لیستی بود که با هماهنگی «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» ارایه می‌شد و اتفاقا حضور علی لاریجانی میان کاندیداهای قم نشان از حمایت جامعه مدرسین از لاریجانی داشت؛ وگرنه در همان دوران هم لیست مورد حمایت این شورا یک لیست 3 نفره از امیرآبادی، ذوالنوری و آشتیانی بود که آشتیانی به دلیل کبر سن امکان شرکت در انتخابات را نداشت. ماحصل آن انتخابات شد نمایندگی لاریجانی‌، امیرآبادی و ذالنوری.
حالا از آن زمان 4 سال می‌گذرد و حرف و حدیث‌ها گویای آن است که «شورای هماهنگی اصولگرایان قم» دیگر نمی‌خواهد منتظر رخصت جامعه مدرسین باشد و تصمیم دارد لیست خودش را ارایه کند. از آنجا که خط‌مشی این جریان با طیف اصولگرایان سنتی مرزبندی دارد، برای اسفندماه 98 به دنبال جایگزینی برای علی لاریجانی است و می‌خواهد از مهره‌هایی نزدیک به تفکر خود استفاده کند؛ همین مساله موجب شد تا زمزمه‌هایی درباره کاندیداتوری علیرضا زاکانی، عضو شورای مرکزی «جمعیت رهپویان» و نماینده ادوار مجلس مطرح شود. ضد و نقیض‌ها در این رابطه مطرح بود تا اینکه دیروز خبرگزاری فارس نوشت: «موضوع تصمیم زاکانی برای کاندیداتوری از قم را از حجت‌الاسلام سیدمحمدصادق کاظمی، عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی جویا شد که او صحت آن را تایید کرد.» آن ‌طور که گفته می‌شود ماجرای کاندیداتوری زاکانی از قم آنقدر جدی است که حتی در رای‌گیری که در شورای هماهنگی اصولگرایان قم صورت گرفته است، علیرضا زاکانی توانسته رای اول و حتی پیش از امیرآبادی و ذوالنوری را به‌دست بیاورد.
معمای کاندیداتوری لاریجانی
هرچه باشد 12 سال ریاست مجلس در دستان نماینده قم موضوعی نیست که بتوان نسبت به آن بی‌اعتنا بود و مسلم است که در دایره اما و اگرها درباره انتخابات سال 98 بودن یا نبودن لاریجانی می‌تواند معادلات سیاسی را تغییر دهد؛ موضوعی که حداقل در تحلیل‌های چند ماه اخیر از آن به عنوان تردید لاریجانی درباره قم یا تهران ارایه می‌شد. درست در میان اخبار رنگارنگی که در این راستا در فضای مجازی و رسانه‌ای قد علم می‌کند خبر دیگری به گوش می‌رسد که فارغ از صحت یا کذب بودنش کمی عجیب و غریب به نظر می‌رسد.
یک خبر عجیب: لاریجانی با «دانا» می‌آید!
درست در زمانی که اغلب شنیده‌ها حکایت از آن داشت که علی لاریجانی در این دور از انتخابات از تهران کاندیدا شود چندی پیش یکی از نمایندگان نزدیک به علی لاریجانی گفته بود، رییس مجلس در این دور از انتخابات بار دیگر از قم پا در گود انتخابات بگذارد اما با یک تفاوت و آن، اینکه لاریجانی می‌خواهد در لیست جداگانه‌ای قرار بگیرد و آن فرد دیگری که قرار است کنار لاریجانی به عنوان کاندیداهای مجلس معرفی شود، کسی نیست به جز «رضا فرجی‌دانا».فرجی‌دانا که در دولت اول حسن روحانی به عنوان وزیر علوم در میان اعضای کابینه دولت یازدهم حاضر شد، حالا ظاهرا قرار است از زادگاهش به عنوان کاندیدای مجلس وارد عرصه سیاست و قانونگذاری شود. هر چند او از بهارستان خاطره خوشی ندارد و تنها پس از 7 ماه سکانداری‌اش در وزارت علوم با استیضاح مجلس نهم مواجه شد اما این شنیده‌ها حکایت از آن دارد که شاید قرار است او این‌ بار ردای نمایندگی به تن کند. البته ناگفته نماند آنچه درباره لیست مشترک لاریجانی و فرجی‌دانا مطرح می‌شود، نمی‌تواند از یک گمانه‌زنی انتخاباتی فراتر برود؛ چرا که حتی خبر حضور علی لاریجانی در انتخابات 98 خود بسیار محل بحث است و برخی دورنمای 1400 را برای او مدنظر دارند و همین مساله گمانه‌زنی‌ها درباره قرار گرفتن فرجی‌دانا و علی لاریجانی را بیش از پیش با اما و اگر مواجه می‌کند. آن هم در شرایطی که این ادعا از جانب یک نماینده مجلس نزدیک به علی لاریجانی مطرح شده و عجیب‌تر آنکه در حالی که از خود به عنوان نفر سوم این فهرست خبر داده بود، چند روز بعد خلاف ادعای اولیه‌اش به «اعتماد» گفت که از پایتخت وارد رقابت خواهد شد. خبری که همزمان ادعای اولیه درمورد کاندیداتوری فرجی دانا را نیز بیش از پیش زیرسوال می‌برد.
معادله کاندیداتوری قالیباف و سخنگویی پیرهادی
«محسن پیرهادی سخنگوی شورای وحدت شد»؛ همین یک جمله کافی بود تا ذهن‌‌ها بار دیگر متوجه اخبار یک هفته پیش درباره حضور قالیباف در انتخابات مجلس یازدهم شود. هر چه باشد محسن پیر‌هادی از اعضای شورای شهر چهارم یکی از همان چهره‌هایی است که در حلقه یاران قالیباف قرار می‌گیرد و این حضور نمی‌تواند خیلی هم بی‌ارتباط با گمانه‌زنی‌هایی باشد که در این روزها به گوش می‌رسید.
کافی است برای پیدا کردن قطعه گم شده این پازل به صحبت‌های اخیری که اصولگرایان به زبان می‌آوردند، نگاهی بیندازیم. مرتضی طلایی از چهره‌های نزدیک به محمدباقر قالیباف چندی پیش درباره احتمال ورود قالیباف به انتخابات مجلس گفته بود: «برداشت شخصی من این است که در صورت نامزدی در انتخابات، ایشان از حوزه انتخابیه تهران به مجلس ورود کنند.» پس از این اظهارنظر نوبت یکی دیگر از اعضای حلقه قالیباف رسید؛ محسن پیرهادی، دبیرکل جبهه پیشرفت و عدالت که قالیباف را در مقام پدر معنوی خود می‌شناسد، گفت: «تصمیم شخصی آقای قالیباف، حضور موثر در صحنه انتخابات مجلس و استفاده از ظرفیت سیاسی و اجتماعی خود برای ورود جوانان شایسته به مجلس است. برداشت شخصی من این است که ایشان از حوزه انتخابیه تهران به مجلس ورود کنند.»
پس از این اظهارنظر پیرهادی، سیدحسین نقوی حسینی، نماینده اصولگرای مجلس و سخنگوی فراکسیون اصولگرایان ولایی درباره احتمال ورود قالیباف به انتخابات به خبرآنلاین می‌گوید: «مجموعه‌ای از نیروهای اصولگرا درخواست دارند که ایشان وارد صحنه انتخاب مجلس شوند. رایزنی‌ها انجام گرفته و گفت‌وگوها هم با ایشان صورت گرفته است. بالاخره ایشان شخصیت کشوری هستند، مدیر اجرایی موفقی است و کارنامه خوبی داشته است. حتی در جریان اصولگرایی مدیریت و رفتار خوبی داشتند، مثلا در انتخابات ریاست‌جمهوری به نفع آقای رییسی کنار رفتند که از خود گذشتگی بالایی بود که ایشان انجام داد. تا آنجا که مطلعم مذاکراتی با آقای قالیباف صورت گرفته تا در انتخابات مجلس شرکت کرده و کاندیدا شود.» درست چند روز پس از این حرف و حدیث‌ها، باز «محسن پیرهادی» به عنوان سخنگوی شورای وحدت انتخاب می‌شود؛ موضوعی که این پالس را مخابره می‌کند که پیرهادی به عنوان گزینه قالیباف یا بهتر بگوییم سهمیه او در این شورا به عنوان سخنگو معرفی می‌شود تا رضایت شهردار اسبق پایتخت برای پذیرش سرلیستی فهرست انتخاباتی اصولگرایان پایتخت جلب شود.
همزمان اما مهدی چمران از حلقه‌های اصلی در شورای وحدت در این رابطه به خبرآنلاین گفته است: «بحث کاندیداتوری و مصادیق تا به حال مطرح نشده و انتخاب آقای پیرهادی به عنوان سخنگو هیچ ارتباطی به این موضوع ندارد» او کنایه‌ای هم به طرح «سرا» اصلاح‌طلبان می‌زند و می‌گوید: «اساسا بحث مصادیق قرار نیست در شورای وحدت مطرح شود بلکه از دل مردم به دست می‌آوریم کاری که بعد از مدت‌ها تازه افراد دیگر به این موضوع رو آورده‌اند لذا ما کسی را کاندیدا می‌کنیم که اقبال مردم را در پس خود داشته باشد و انتخاب آنها با هرکسی باشد ما از آن گزینه استفاده می‌کنیم.»

http://www.RaheNou.ir/fa/News/86083/اصولگرایان؛-پازل-انتخاباتی-یا-کلاف-سردرگم؟
بستن   چاپ