راه ترقی
حمله به بهشت از جام‌جم
يکشنبه 19 آبان 1398 - 11:29:11
راه ترقی - شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
روز شنبه محمدباقر قالیباف در برنامه تلویزیونی دستخط حاضر شد. دعوت او به این برنامه‌ چند روز پس از آن انجام شد که گفته می‌شود او برای انتخابات پیش‌روی مجلس ثبت‌نام خواهد کرد. آنچه در این گفت‌وگو مشهود به نظر می‌رسید،‌ این بود که قالیباف آمده تا یک‌طرفه از اتهاماتی که در حوزه شهرداری تهران به او زده می‌شود، از خود دفاع کند و برای همین بخش عمده‌ای از این گفت‌وگو به ماجراهای او و املاک نجومی، بازداشت عیسی شریفی، تراکم‌فروشی و دیگر حواشی دوره شهرداری‌اش اختصاص پیدا کرد.
او در این گفت‌وگو تأکید کرد در مبارزه با فساد نباید خط قرمزی وجود داشته باشد؛ در همین حین مجری از او درباره ماجرای عیسی شریفی، قائم‌مقام قالیباف در شهرداری -البته بدون ذکر نام‌- سؤال پرسید که قالیباف با کلی‌گویی به این پرسش پاسخ داد. مجری از قالیباف پرسید: الان -‌اینکه چیز پنهانی نیست‌- یکی از همکاران شما در شهرداری هم پرونده‌ای دارد و رسیدگی می‌شود. درباره او هم این نظر را دارید؟ قالیباف گفت: هیچ فرقی نمی‌کند. این مطلبی را که بیان می‌کنم، اگر خودم اجرا نکنم، به همین مردمی که گوش می‌دهند، خیانت می‌کنم.
او در ادامه، بحث را به موضوع املاک نجومی کشاند و در‌این‌‌باره گفت: به‌هر‌حال در کشور بحثی در آستانه انتخابات مطرح شد که آمدند به تعاونی‌های مسکن ما برچسب «املاک نجومی» زدند. من اولین کاری که کردم، خودم به دادستان کل نامه نوشتم‌ و به ایشان گفتم چنین موضوعی را افرادی مطرح کرده‌اند و خواهش دارم به‌طور جدی به این موضوع رسیدگی کنید. گفتند دوهزار‌و 200 میلیارد تومان اموال شهرداری از بین رفته است.
مجری به قالیباف گفت: آنچه ثابت شد شش میلیارد بود و قالیباف پاسخ داد: نه، شش میلیارد هم نبود. دادگاه این را رسیدگی کرد و تا آخرین لحظه من خودم پیگیر این موضوع بودم. 28 هزار نفر در شهرداری تهران بر اساس قوانین تعاونی‌های مسکن حق مسکن گذاشتند. اینها این را بیان نکردند و گفتند این تعداد بودند و همان تعداد افراد را هم پیگیری کردیم که مجدد کارشناسی شد. همه کسانی که آنها بیان کردند، پیگیری شدند. ملکی که پنج سال قبل به تعاونی یا به افراد بر اساس قوانین و مقررات داده شده، کارشناسی مجدد شد؛ خب ممکن است کارشناسان نظرات متفاوتی داشته باشند و طبیعی است. به‌هر‌حال می‌خواهم بگویم صاحبان نظر و کارشناسانی نظر دادند و ارزیابی کردند، در اینجا شش میلیارد تومان مابه‌التفاوت ارزیابی‌ها بود. وقتی شش میلیارد تومان در دادگاه معلوم شد، همان روز فرد پول را به حساب تعاونی یا به حساب املاک شهرداری ریخته است.
قالیباف در پاسخ به این پرسش که مطلبی را که درباره بدهی‌های کلان شهرداری بعد از شما بیان می‌کنند و اینکه شما چطور شهرداری را تحویل دادید و با چه میزان بدهی و الان به صورتی است که ادعا می‌شود شهرداری نمی‌تواند بلند شود و کار کند، این را توضیح دهید نیز گفت: در همین برنامه که چندی قبل شهردار محترم آمده بودند، به یاد دارم گفتند 52 هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری است. چندی بعد نامه‌ای به شورای شهر نوشتند و بدهی شهرداری را 62 هزار میلیارد تومان اعلام کردند. من می‌گویم در این سه ماه این 10 هزار میلیارد تومان از کجا پیدا شد؟ دوستان ما در شهرداری می‌دانند. وقتی می‌خواهید بودجه سالانه را تقدیم شورا کنید، یکی از آیتم‌هایی که در ابتدای بودجه می‌دهید، این است که باید میزان تراز را بدهید که چقدر بدهی دارید و چقدر طلبکارید. پایان سال هم شورای شهر این وظیفه را دارد که تفریغ بودجه انجام دهد، نه تلفیق بودجه! و در تفریغ بودجه میزان بدهی در شهرداری یا هر سازمانی معلوم‌ است که چقدر طلبکارید و چقدر بدهکارید. در سال 96 در آبان وقتی بودجه سال 97 را همین شورا می‌داد، بدهی که آنجا نوشتند که در مدیریت همین شورا بوده، 23‌هزار‌و 500 میلیارد تومان بوده است؛ این بدهی شهرداری بود. منتها آنجا کار دیگری قبل از این انجام داده بودیم به خاطر اینکه می‌دانید شهرداری تهران طبق قانون به بیرون شهر حق فعالیت ندارد و مجموعه شهروند به خاطر کارآمدی که دارد و بقیه شهرها می‌خواستند شهروند بزنند، بنا شد شهروند ملی عمل کند.
وی در ادامه گفت:‌ دوم اینکه بحث فعالیت اقتصادی مجموعه شهر آفتاب مطرح شد. می‌دانید که شهر آفتاب هم خارج از محدوده شهری شهر تهران است، شهر تهران تا آزادگان است و از آنجا به بعد در حوزه شهری تهران نیست، آن‌هم فعالیت اقتصادی بین‌المللی و ملی بود. شورای شهر تصویب کرد که این دو را به بانک شهر بدهند. این هفت هزار میلیارد از 23 هزار میلیارد کم شد و 16 هزار میلیارد شد. 16 هزار میلیارد بدهی ما بوده، البته بعد این دو مورد را به بانک شهر ندادند؛ وقتی ندادند، بدهی همان 23 هزار و خرده‌ای میلیارد شد
این 16 هزار میلیارد بدهی، چه چیزی پشت این داشتیم؟ ما به‌عنوان شهرداری 14 هزار میلیارد از دولت طلبکار بودیم که دوره آقای نجفی هم این را اعلام کردند. این حسابرسی شده است. 14 هزار میلیارد تومان طلب از دولت است. یک میلیارد دلار هم مجلس تصویب کرده بود که در دوره دولت دهم به ما ندادند. یعنی یک میلیارد دلار به علاوه 14 هزار میلیارد تومان داشتیم، منهای آن سرمایه‌ها و ظرفیت‌هایی است که در حوزه سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری گذاشتیم؛ این حرف سفسطه و مغلطه است و این را قبول ندارم.
به علاوه اینکه همین‌جا اشاره کردند که بودجه سال گذشته شهرداری 19 هزار میلیارد تومان بوده است. بودجه هم تحقق پیدا کرده است. خب روزی که از شهرداری خداحافظی کردیم، آن سالی که رفتیم، بیشترین بودجه ما در دوره تا آخر سال 17 هزار میلیارد تومان بوده است. من می‌گویم چطور ما با 17 هزار میلیارد تومان آن فعالیت‌ها را انجام می‌دادیم ولی شما با 19 هزار میلیارد تومان که بودجه هم تحقق پیدا کرده، فعالیتی انجام نمی‌دهید؟
قالیباف همچنین در واکنش به ادعای محمود میرلوحی که اعلام کرده بود در زمان قالیباف 670 ملک به افراد خاص واگذار شده است، گفت: ایشان یک‌مرتبه سر همین حرف‌ها - من اهل شکایت و این حرف‌ها نیستم، ولی به‌خاطر اینکه معلوم شود اینها حرف درستی نمی‌زنند، شکایت کردم - که در دادگاه محکوم شد. سر همین حرف‌ها. من می‌گویم وقتی حرفی زده می‌شود، ازقضا قوه قضائیه باید رسیدگی کند. اگر خدای نکرده من اظهارنظری کردم یا یکی دیگر اظهارنظری کرده و دروغ گفته‌ایم، امروز بابت دروغی که گفته‌ایم نباید جواب دهیم؟ 40 سال است که در این کشور هستم و شماره‌حساب من و اموال من معلوم است؛ اینکه چه چیزی دارم معلوم است. کسی این را رسیدگی کند و اگر من دروغ گفتم، آن را یک مرجعی باید رسیدگی کند که به چه حقی می‌گویید دارایی شما این است. سؤال من این است که چرا بقیه نمی‌گویند دارایی آنها چقدر است؟
قالیباف در ادامه افزود: من سؤال می‌کنم در همان اوایل دهه 70 که در شهرداری طرح تفصیلی شهر نوشته شد و وزیر مسکن‌و‌شهرسازی به شهرداری ابلاغ کرد، چه کسی آن را در کشو گذاشت و با‌افتخار در آن را بست و گفت من این را اجرا نمی‌کنم و خودش هرکاری خواست انجام داد؟ روزی که ما به شهرداری آمدیم، از زمان فرمانفرما تا این زمان، شهر طرح جامع نداشت. ما توانستیم طرح جامع را به تصویب برسانیم و طرح ‌تفصیلی‌ها به تصویب رسید و همه اینها را تحت سیستم گذاشتیم. من تعجب می‌کنم این روزها جشن می‌گیرند و افتتاح می‌کنند که ما شهرسازی را مکانیزه کردیم. شما تهران دات‌آی‌آر را ببینید، در سال 91، 92، 93 و همه این سیستم‌ها هوشمند است و الان شهرداری این افتخار را دارد که آن زمان حتی در زمان دولت‌هایی که با ما مخالف بودند، در هوشمندی به‌اتفاق چند سال متوالی شهرداری تهران رتبه اول در کشور را داشت. این کارها انجام می‌شد. شهردار اصولگرای تهران در پاسخ به این سؤال که شاید خیلی از مردم این را بگویند که آقای قالیباف خیلی کار کرد، انصافا در این 12 سال در تهران خیلی کار کرد اما در قضیه بلندمرتبه‌سازی به‌خصوص در غرب تهران، چیزی که دیده می‌شود، این است که خیلی انبوه‌سازی شده است. این انبوه‌سازی‌ها جواب‌گوی امکاناتی که به مردم می‌دهد، نیست. این انتقاد را قبول دارید؟ گفت: بله؛ این نقد وارد است. یعنی شهروندی که در شهر نگاه می‌کند، از خودش سؤال می‌کند تا چه زمانی باید در تهران خانه بسازیم؟ شهروندی که در شهر قدم می‌زند، می‌گوید چقدر باید ماشین اضافه بشود؟ من در این مورد به مردم حق می‌دهم. این نقد را افرادی به شهردار وارد می‌کنند ولی می‌گویم آیا این نقد تنها به من وارد است یا به اشکالی که در ساختار وجود دارد، وارد است؟ اینکه می‌گویم مجلس باید در رأس امور قرار بگیرد، سال 62 یا 63 وقتی شهرداری‌ها مستقل شدند، دولت آن زمان را موظف کردند در مدت شش ماه لایحه منابع پایدار شهرداری‌ها را بیاورد. تا الان چنین اتفاقی رخ نداده است. به‌هرحال وقتی شهرداری از بودجه دولت جدا می‌شود و بناست خودش مستقل باشد و خودش مستقل می‌شود و منابع درآمد آن معلوم نمی‌شود، جز پروانه ساختمان چه چیزی دارد؟ مدیریت شهری ما اشکال ساختاری دارد. همه بحث ما شهرداری نشود ولی من همه تلاشم را کردم که مدیریت یکپارچه شهری درست کنیم.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/86285/حمله-به-بهشت-از-جام‌جم
بستن   چاپ