راه ترقی
افراط‌گرایی و خشونت امروز جهان، حاصل دوگانه باوریِ بشر است
دوشنبه 20 آبان 1398 - 3:20:30 PM
ایرنا

راه ترقی- ابوذر ابراهیمی ترکمان روز دوشنبه در آیین افتتاحیه یازدهمین دور نشست دینی مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیکان افزود: دوگانه باوری طوری در جامعه در حال شکل گیری است که افراد می توانند در آن واحد هم به خداوند به عنوان آفریدگار اعتقاد و باور داشته باشند و همچنین به لحظه نیز انسان به عنوان مخلوق این آفریدگار را از بین ببرند. 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تصریح کرد: انسان خودش را در استفاده از این نوع روش و انگاره محق می داند.
وی تاکیدکرد: انسان امروز در واقع متاسفانه براحتی فضائل را به رذایل تبدیل می کند.
به گفته وی زمانی فقط جسم انسان به اسارت گرفته می شد اما امروز فکر و اندیشه انسان به اسارت گرفته شده و در هر مسیری که دیگران علاقه مند باشند هدایت می کنند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکیدکرد: امروز وظیفه رهبران ادیان است که اندیشه انسانها را بدرستی هدایت کرده و به مسیر آن در واقع متون مقدس دینی بازگردانند.
وی افزود: زمانی مردم فکر می کردند اگر تکنولوژی پیشرفت کند انسان متمدن و پیشرفت می کند درحالیکه برغم پیشرفت تکنولوژی متاسفانه انسان آنطور که باید و شاید به پیشرفت نائل نیامد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی غرق بودن انسان در خودش و قهر با خود را بدترین آفت دانست و گفت: امروز ضروری ترین نیاز بشر آشتی دادن خودش با خود اوست چراکه در واقع گوهر وجودی خود را گم کرده است. 
ابراهیمی ترکمان در عین حال تاکیدکرد: چنانچه انسان خودش را پیدا کند هرگز دنبال افراط گرایی و خشونت نخواهد رفت. 
وی ادامه داد: زندگی مسالمت آمیز همراه با هم زیستی مسالمت آمیز نیازمند تعادل است چراکه باید بفکر ایجاد قوای متعادل باشیم. 
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه دین مانند دارو نیست که که برای برخی بیماران مفید باشد، گفت: دین مانند غذاست که برای کل عالم بشریت نیازی ضروری است.

رییس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در یازدهمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و کلیسای واتیکان که (20 و 21 آبان‌ماه) در محل این سازمان برگزار می‌شود، گفت: امروز شاهد برگزاری دور یازدهم گفت‌وگوی دینی با عنوان اصلی «مسلمانان و مسیحیان با یکدیگر در خدمت انسانیت» هستیم.

حجت الاسلام محمد علی تسخیری افزود: این دور از گفت‌وگوها به ریاست ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو، رییس شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان و ارایه مقالات  اندیشمندان مسلمان و مسیحی برگزار می‌شود.

وی یادآوری کرد: دور دهم گفت‌وگوی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان تحت عنوان «افراط گرایی و خشونت به نام دین، کدام رویکرد به دین؟» با حضور ابوذر ابراهیمی‌ترکمان و هیأت همراه به میزبانی شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان روزهای دوم و سوم آذرماه سال 1395 در شهر رُم برگزار شد.

وی افزود: در دور تازه گفت‌وگوها مقالاتی در چهار محور «حقوق و تکالیف فرد»، «خانواده و آموزش جوانان»، «خدمت به جامعه از دیدگاه مسلمانان و مسیحیان» و «خدمت به جامعه بین‌المللی از دیدگاه مسلمانان و مسیحیان» ارائه می‌شود.

در این نشست دور روزه، اندیشمندان مسلمان چون محمود حکمت‌نیا، معاون حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری با موضوع «حریم حق و عدالت»، آیت‌الله احمد بهشتی، عضو مجلس خبرگان رهبری با موضوع «خانواده و آموزش جوانان»، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل البیت(ع) با موضوع «خدمت به جامعه؛ دیدگاه اسلامی»، آیت‌الله محمد علی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در امور جهان اسلام با موضوع «ارزش‌ها و منافع؛ پایه روابط میان مسلمانان و مسیحیان» و اندیشمندان مسیحی مقالات خود را می‌خوانند.

 سابقه گفت‌وگوهای دینی بین جمهوری اسلامی ایران و واتیکان به اولین گفت‌وگوی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفت‌وگوی ادیان واتیکان در سال 1373 باز می‌گردد که اولین نشست در تهران برگزار و تاکنون 10 دور از گفت‌وگوها به صورت دو سالانه یک نوبت در رم و یک نوبت در تهران برگزار می‌شود.

یازدهمین دور نشست دینی مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیکان با حضور آقای کاردینال میگل آنچل آیوسو گسیو رئیس شورای پاپی گفتگوی ادیان واتیکان و دیگر مهمانان داخلی و خارجی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به مدت دو روز در حال برگزاری است.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/86422/افراط‌گرایی-و-خشونت-امروز-جهان،-حاصل-دوگانه-باوریِ-بشر-است
بستن   چاپ