راه ترقی
ضعف اطلاع رسانی بنزینی؛ صداوسیما مقصر است یا دولت؟
پنجشنبه 30 آبان 1398 - 23:56:24
راه ترقی - شرق / متن پیش رو در شرق منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
شاید اغتشاش‌های چند روز اخیر را صرفا نتوان به گرانی بنزین گره زد اما اصل اعتراضات مردمی در اقصا ‌نقاط ایران به شوک افزایش سه‌برابری قیمت بنزین مربوط است؛ شوکی که به گفته بسیاری از کارشناسان عرصه سیاست و اقتصاد، می‌شد با اطلاع‌رسانی بخشی از آن را مهار کرد.
در چند روز گذشته این پرسش مطرح می‌شد که چرا دولت با مردم سخن نگفت یا چرا صداوسیما در برنامه‌های مختلف ابعاد طرح اقتصادی دولت را تشریح نکرد؟ در همین زمینه روز گذشته آیت‌الله جنتی، دبیر شورای نگهبان، گفته است که «جلب نظر مردم و اقناع آنها و حمایت نخبگان، مقدمه اجرای طرح افزایش قیمت بنزین بود که مغفول واقع شد».
یا آنکه آیت‌الله بیات‌ زنجانی در پایان درس خارج‌فقه گفته است: «من صراحتا می‌گویم این قبیل اعمال نیازمند قانون است و قانون باید در مجلس به تصویب برسد. من منتقد این شیوه هستم و قبولش ندارم. آقایان باید پیش از اجرا، نحوه کار را با مردم در میان می‌گذاشتند و می‌گفتند بناست چه کاری انجام شود».
اما پرسش این است که آیا واقعا همه تقصیر اطلاع‌رسانی‌نکردن درباره افزایش قیمت بنزین به دولت بازمی‌گردد یا نهادهای دیگری هم در این امر دچار قصور شده‌اند؟ روز گذشته محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، گفت مسئولیت تشریح افزایش قیمت بنزین بر عهده صداوسیماست. او در این زمینه به پایگاه خبری- تحلیلی «اعتمادآنلاین» گفت: «در توافق‌نامه‌ای که سران سه قوه داشته‌اند، مسئولیت کل کار به شورای امنیت کشور واگذار شده که رئیس آن هم وزیر کشور است. شورای امنیت کشور مسئولیت اقناع افکار عمومی و اطلاع‌رسانی را به صداوسیما واگذار کرده است. اگرچه از نظر من کار درستی هم انجام نداده، اما بالاخره مسئولیت کار با صداوسیما بوده است... وقتی صداوسیما نه‌ تنها اطلاع‌رسانی نمی‌کند، بلکه کاری هم برای اقناع‌سازی صورت نمی‌دهد و درست نقطه مقابل آن اقدام می‌‌کند، چطور می‌توان انتظار داشت که دیگران دست به اقناع و اطلاع‌رسانی بزنند؟ به نظر من در این زمینه کوتاهی‌کردن صداوسیما کاملا محرز و دلایل آن هم مشخص است».
با فرض این گزاره که شورای امنیت کشور مسئولیت اطلاع‌رسانی را به صداوسیما واگذار کرده بود، باز هم همه مسئولیت از دوش دولت برداشته نمی‌شود زیرا مجری این طرح دولت است و نمی‌توان به صرف تفویض یک مسئولیت، هیچ نقشی برای دولت قائل نشد؛ بنابراین شاید بتوان گفت در آگاه‌سازی مردم علاوه بر صداوسیما دولت هم وظیفه داشته است و اگر قوه مجریه و نهاد صداوسیما هر دو به وظایف خود عمل و مردم را نسبت به همه ابعاد افزایش قیمت بنزین آگاه می‌کرد‌ند، شاید این حجم از اعتراضات شکل نمی‌گرفت و حتی اغتشاشی هم صورت نمی‌پذیرفت.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/87263/ضعف-اطلاع-رسانی-بنزینی؛-صداوسیما-مقصر-است-یا-دولت؟
بستن   چاپ