راه ترقی
استقرار حدود 8 هزار واحد فناور در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها
سه شنبه 19 آذر 1398 - 12:40:48 PM
آریا
راه ترقی- آقای مسعود برومند در حاشیه نشست خبری هفته پژوهش افزود: با توجه به نیاز کشور به توسعه فناوری و نوآوری در سال 97 بیشترین میزان همکاری و فعالیت دانشگاه ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز فناوری مصروف توسعه در این بخش‌ها و تجاری سازی شد و دستاورد‌های حاصله نتیجه این هماهنگی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با پارک‌های فناوری بود.
وی با اشاره به ورود دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها به پروژه‌های بزرگ افزود: خوشه‌های تحقیقاتی و تخصصی بسیاری در همه حوزه‌ها ایجاد شده است از حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی گرفته تا موضوعاتی مثل محیط زیست. به طور مثال اکنون پارک‌های علم و فناوری با سازمان محیط زیست فعالیت‌های مشترکی دارند یا دانشگاه‌ها در مباحث آلودگی خصوصا در موضوع آلودگی هوا، کنسرسیومی تشکیل داده است و فعالیت می‌کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: برخلاف هفته پژوهش سال‌های گذشته که گزارش عملکردمان را از آمار پژوهش و افزایش تولید و توسعه مقاطع علمی شروع می‌کردیم؛ امسال از انتهای فرآیند علمی و پژوهشی یعنی از فناوری شروع کردیم چرا که در این زمینه توفیقات چشم گیری داشته ایم.
آقای برومند با اشاره به استقرار افزون بر 7 هزار و 700 مرکز نوآوری، شتاب دهنده‌ها و مراکز رشد در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها افزود: فقط تعداد شرکت‌های دانش بنیان کشور از مرز هزار و 600 شرکت عبور کرده و میزان فروش آن‌ها نیز از مرز 9 هزار و 700 میلیارد تومان فراتر رفته است.
وی با اشاره به اشتغال حدود 56 هزار نفر در شرکت‌های دانش بنیان و واحد‌های فناوری گفت: به طور معمول 80 درصد آن‌ها در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری قرار دارند و همه این اعداد در حوزه تجاری سازی نشان دهنده یک رشد قابل ملاحظه در سال 97 است با وجود همه محدودیت‌هایی که داریم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم افزود: در بحث ارتباط با صنعت و ارتباط با جامعه نیز تمام گزارش‌ها و آمار‌ها نشان می‌دهد که کارفرمایان چیزی حدود 30 درصد بیشتر از قبل برای انعقاد قرارداد‌های تحقیقاتی با دانشگاه‌ها ورود کرده اند.
آقای برومند گفت: تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها که وارد این حوزه شده اند و فعالیت‌های تحقیقات صنعتی و تحقیقاتی که منجر به رفع چالش‌های موجود در جامعه می‌کنند چیزی حدود 20 درصد افزایش پیدا کرده است که عدد قابل ملاحظه‌ای برای ماست.
وی افزود: حتی حضور اعضای هیات علمی جوان در جامعه صنعت برای وقوف بر نیاز‌های کشور به 50 نفر رسیده در حالی که این آمار در سال 94 نزدیک به صفر بوده و این دستاورد خوبی در این حوزه است که در حال انجام است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: حجم قرارداد‌های صنعتی که هم اکنون فعال و جاری است سال گذشته حدود هزار میلیارد تومان بوده، اما تا پایان سال 97 به هزار و 700 میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به فعالیت مرکز رشد و یا شتاب دهنده‌های فعال و یا در حال ساخت و توسعه در همه دانشگاه‌های کشور گفت: میزان فروشی هر یک از این شرکت‌ها می‌تواند از بودجه آن دانشگاه یا پژوهشگاه هم فزونی پیدا کند به طور مثال یک شرکت واقع در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران مستقر است که درآمد آن ده برابر بودجه خود سازمان پژوهش هاست به عبارتی دیگر پژوهشگاه‌های ما مثل دانشگاه‌ها بستری را برای توسعه بخش خصوصی و توسعه فارغ التحصیلان خودشان در حوزه فناوری ایجاد کرده اند.
برومند گفت: به نظر بنده فضای خوبی برای همکاری شکل گرفته که این فضا می‌تواند بیشتر تقویت شود که در این زمینه جا دارد از دستگاه‌های اجرایی هم که در این امر مشارکت داشته اند تشکر کنیم وفراموش نکنیم محدودیت‌ها که بیشتر می‌شود تکیه بر توان داخلی افزایش می‌یابد.
وی همچنین با اشاره به حفظ و ارتقای رتبه‌های پژوهشی کشور در سال 97 گفت: ایران در بین کشور‌های اسلامی از نظر رتبه تولید علم جایگاه اول را حفظ کرده و در جهان نیز در جایگاه شانزدهم است که با وجود افزایش مقالات باکیفیت جایگاه پژوهش کشورمان بازهم رو به بهبود است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/88608/استقرار-حدود-8-هزار-واحد-فناور-در-دانشگاه‌ها-و-پژوهشگاه‌ها
بستن   چاپ