راه ترقی
فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیأت علمی در صنعت 194 درصد رشد یافته است
چهارشنبه 20 آذر 1398 - 9:22:32 AM
ایرنا

راه ترقی- مسعود برومند روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش اظهار داشت: به منظور تقویت و برقراری ارتباط منسجم دانشگاه ‌ها و مراکز آموزش عالی با بخش‌ های جامعه و صنعت و عملیاتی کردن یافته ‌های اعضای هیأت علمی و آشنایی با نیازهای واقعی این دو بخش، آیین ‌نامه فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی در جامعه و صنعت تدوین و ابلاغ شد.
وی همچنین با اشاره به رقم قراردادهای در حال اجرای دانشگاه ها با صنعت در سال 97 اظهار داشت: در سال های 92 تعداد قراردادهای دانشگاه با صنعت تنها سه هزار و 35 مورد بود که این رقم در سال 97 به عدد هفت هزار و 24 مورد رسید.
برومند افزود: تعداد کارفرمایان یا به عبارت دیگر تعداد اعضای هیأت علمی و پژوهشگرانی که در این قراردادها با صنعت مشغول به کار شدند در سال 97 به سه هزار و 752 نفر رسید، در حالی که این رقم در سال 92 فقط هزار و 79 نفر بود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درباره تعداد پایان نامه های تحصیلات تکمیلی مرتبط با قراردادهای ارتباط با صنعت و جامعه گفت: در سال 1392 تعداد این پایان نامه ها 559 بود اما این رقم در سال 1397 به هزار و 548 پایان نامه افزایش یافت.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به پشتیبانی وزارت علوم از حل معضلات و چالش های دستگاه ها و دانشگاه ها اظهار داشت: وزارت نفت تفاهم نامه همکاری با 9 دانشگاه و پژوهشگاه در حوزه بالا دست صنعت نفت دارد؛ این وزارتخانه همچنین با 12 دانشگاه و مرکز پژوهشی در حوزه پایین دست تفاهم نامه همکاری امضا کرده است.
به گفته برومند، همچنین سازمان محیط زیست در تعامل با دانشگاه ها اقدام به تشکیل کنسرسیوم دانشگاه ها برای مشارکت در پروژه های علمی بزرگ زیست محیطی کرد.
وی افزود: همکاری در احیای تالاب های کشور یکی دیگر از تعاملات نزدیک دانشگاه ها با سازمان محیط زیست است.


معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم درباره تعداد دوره های برگزار شده طرح توسعه مهارت افزایی دانشگاه ها در سال 98 نیز خاطرنشان کرد: در سال جاری چهار هزار و 551 دوره در 60 دانشگاه و مرکز آموزش عالی کشور برگزار شد و در این دوره ها یک میلیون و 324 هزار و 464 نفر شرکت کردند.
برومند با اشاره به حضور بیش از گذشته و فعال دانشگاه ها در حوزه توسعه فناوری و نوآوری خاطرنشان کرد: در این زمینه تیم های تخصصی در خوشه های تخصصی مورد نیاز کشور فعال و زمین و ساختمان به پارک های علم و فناوری واگذار شد.
وی درباره اهداف کلان وزارت علوم در بحث ارتباط دانشگاه ها با صنعت تاکید کرد: در گام نخست، برنامه ها و تصمیم گیری ها در وزارت علوم و مراکز تابعه باید هم راستا با نیازها و اولویت های کشور باشد.
برومند گفت: مراکز علمی باید با دستگاه های اجرایی برای شناسایی و رفع نیازها و چالش ها هم افزایی داشته باشند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه اجرای 25 درصد پروژه های تحصیلات تکمیلی به صورت مستقیم به سفارش صنعت و جامعه باید باشد، اظهار داشت: سالانه باید 10 درصد به حجم قراردادهای ارتباط با صنعت افزوده شود و در این میان مشارکت اعضای هیأت علمی در رفع نیازهای صنعت و جامعه افزایش یابد.
وی راهبردهای اصلی در تقویت این ارتباط را بهبود و اصلاح ساختار، فرایندها و آیین نامه های اجرایی دانست و افزود: مشوق های مناسب برای دانشگاه ها و موسسات پژوهشی، وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی باید تدوین شود.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/88662/فرصت‌های-مطالعاتی-اعضای-هیأت-علمی-در-صنعت-194-درصد-رشد-یافته-است
بستن   چاپ