راه ترقی
دانشگاه به یک نهاد اجتماعی تبدیل شود
چهارشنبه 20 آذر 1398 - 9:35:43 AM
ایسنا

راه ترقی- خسرو عزیزی در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه لرستان، بیان کرد: اگر تولید علم منجر به فناوری و فناوری تبدیل به تجاری‌سازی و تولید ثروت شد، فناوری از نوع ارزش آفرین خواهد بود.

وی اضافه کرد: پژوهش‌ها و پایان نامه‌های دانشگاهی باید به سوی تحقیقات و پایان نامه‌های تقاضامحور بروند؛ کشور ما در جهان، رتبه 16 را در زمینه تولید علم دارد که یک دستاورد است ولی باید به این نکته هم توجه کنیم که علمی، مؤثر و اثربخش است و منجر به رونق تولید خواهد شد که بتواند چالشی از جامعه را رفع کند؛ به همین علت است که پایان نامه‌ها باید در این جهت تهیه شوند.

رئیس دانشگاه لرستان بیان کرد: هنوز خودباوری کامل در بخش‌های دانشگاهی، اجرایی و خصوصی ایجاد نشده است و باید فرهنگ خودباوری را تقویت کرد تا پایان نامه‌ها و پژوهش‌ها در جهت تقاضامحوری و رفع چالش‌های جامعه تهیه شوند.

وی گفت: نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن‌بازار استان این روزها در دانشگاه لرستان در حال برگزاری است، یک ابتکار جدید که امسال صورت گرفته این است که در یک بخش از نمایشگاه، مدیران بخش‌های اجرایی و خصوصی حاضر می‌شوند و مشکلات بخش کاری خود را با متخصصان و پژوهشگران در میان می‌گذارند و امیدوارم تحقیقات و پژوهش‌های ما به سمت کاربردی بودن و رفع مشکلات جامعه سوق داده شوند.

عزیزی اضافه کرد: نقش و اهمیت دانشگاه تا جایی است که حضرت امام خمینی(ره) می‌فرمایند اگر دانشگاه اصلاح بشود جامعه هم اصلاح می‌شود؛ بنابراین همه دانشگاهیان در رشد اخلاقی و علمی جامعه باید نقش اثرگذارتری ایفاء کنند؛ دانشگاه، محل تعهد و تخصص است.

رئیس دانشگاه لرستان تصریح کرد: باید تلاش کنیم دانشگاه به یک نهاد اجتماعی تبدیل شود، وظیفه دانشگاه فقط آموزش و تدریس نیست بلکه رشد اخلاقی جامعه و اثرگذاری در جامعه است؛ شبکه ملی جامعه و دانشگاه که تشکیل شده می‌تواند نقش اثرگذاری در تحقق این اهداف مهم داشته باشد، دانشگاه باید حرف برای گفتن در زمینه رفع چالش‌ها و مشکلات جامعه داشته باشد.

وی افزود: متأسفانه گاهی می‌بینیم که هر بخشی سیاست خودش را دارد در حالی که بخش‌های مختلف اجرا در جامعه باید از نتایج تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی دانشگاهیان و پژوهشگران استفاده کنند؛ ارتباط بین دانشگاه و بخش‌های اجرایی و خصوصی جامعه باید یک ارتباط مستمر و قوی برای رفع چالش‌ها و مشکلات باشد؛ مدیریت ارتباط با جامعه و کارآفرینی دانشگاه لرستان اقدامات خوبی در این راستا انجام داده ولی هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله داریم؛ مثلاً راه‌اندازی پژوهشکده زنبور عسل در دانشگاه لرستان ایجاد شده تا ارتباط بین تولیدکنندگان عسل و دانشگاه در جهت رفع مشکلات این حوزه تقویت شود و در سایر بخش‌ها هم همین‌گونه است.

عزیزی خاطرنشان کرد: یکی از دیگر از اقدامات انجام شده در دانشگاه لرستان از سال 93 تاکنون تقویت دیپلماسی علمی بین‌المللی است. در آن سال دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه لرستان نداشتیم اما الان با کوشش‌های صورت گرفته، 70 تا 80 دانشجوی غیرایرانی داریم که این یک موفقیت است؛ البته دیپلماسی علمی بین‌المللی فقط منحصر در جذب دانشجوی غیرایرانی نیست، باید ارتباط علمی بین دانشگاه لرستان و سایر دانشگاه‌های خارجی را هم گسترش داد و تقویت کرد که توسعه دیپلماسی علمی بین‌المللی است.

رئیس دانشگاه لرستان گفت: در بحث کمیت رتبه 35 و در زمینه کیفیت رتبه 41 را داریم که باید به بحث کیفیت تولید علمی هم توجه بیشتری شود. در بحث تدریس و آموزش نیز باید دانش‌ها به‌روز شوند، درصد اشتغال دانش آموختگان دانشگاه‌های استان لرستان و منطقه بین 45 تا 47 درصد است؛ این یک ضعف بوده ولی همه آن متوجه دانشگاه نیست، بلکه بخشی از آن بازمی‌گردد به وضعیت جامعه که همه دوست دارند شغل دولتی داشته باشند؛ در صورتی که باید دانشجو مهارت‌های لازم را در مدت تحصیل برای کارآفرینی کسب کند و شغل را فقط به عنوان شغل دولتی، تلقی نکند.

وی افزود: این رسالت دانشگاه‌هاست که به گونه‌ای دانشجویان را تربیت کنند تا مهارتهای لازم را بعد از دانش‌آموختگی برای اشتغالزایی و کارآفرینی داشته باشد، توسعه رشته‌های تحصیلی دانشگاهی نیز باید با توجه به وضعیت جامعه صورت گیرد و از توسعه رشته‌های تحصیلی بین رشته‌ای حمایت کرد.

عزیزی یادآور شد: ما قبلاً 22 دانشیار در دانشگاه لرستان داشتیم که الان به تعداد 80 دانشیار افزایش یافته است، قبلاً تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان با مرتبه استاد تمام، 7 نفر بود در حالی که الان داریم به عدد 20 نزدیک می‌شویم که دارای مرتبه استاد تمامی هستند؛ این دستاوردها همگی با تلاش‌ها و کوشش‌های اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان حاصل شده است.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/88664/دانشگاه-به-یک-نهاد-اجتماعی-تبدیل-شود
بستن   چاپ