راه ترقی
طرح کمیسیون صلح و ورزش به IOC برای اجرا در المپیک توکیو
سه شنبه 26 آذر 1398 - 9:01:45 AM
مهر
راه ترقی- به دنبال جدایی حمیدرضا عارف از کمیسیون صلح و ورزش که بعد از کمتر از یک سال مدیریت در این کمیسیون انجام شد، سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک، محسن رضوانی را جایگزین وی کرد.

رضوانی طی یک ماه و نیمی که مدیریت کمیسیون تازه تاسیس کمیته ملی المپیک را عهده دار شده است، هنوز جلسه ای با حضور اعضای آن برگزار نکرده و حتی در مورد عضویت آنها هم تصمیم گیری جدیدی نداشته است. وی اما در راستای ماهیت کمیسیون صلح و ورزش و فعالیت های قابل اجرا از طرف این کمیسیون، طرحی ویژه المپیک 2020 توکیو به کمیته بین المللی المپیک (IOC) ارائه کرده تا در صورت موافقت این کمیته در جریان بازی ها اجرا شود.

محسن رضوانی ضمن اعلام این موضوع تاکید کرد که اجرای برنامه مورد نظر هیچ بارِ مالی برای کمیته ملی المپیک نخواهد داشت.

طرح کمیسیون صلح و ورزش برای اجرا در المپیک

وی گفت: ماهیت و فعالیت های کمیسیون صلح و ورزش از نام این کمیسیون مشخص است. پرداختن به پیامی که ورزش برای ملت ها دارد و نزدیک تر کردن آنها (ملت ها) به یکدیگر از این طریق محور فعالیت های ما است. برنامه ارائه شده به کمیته بین الملی المپیک هم بر اساس همین ماهیت است.

وی با تاکید بر اینکه بعد از موافقت IOC با طرح پیشنهادی اطلاع رسانی کامل در مورد آن انجام خواهد شد از پرداختن به جزئیاتش امتناع کرد و یادآور شد: فقط به این موضوع تاکید می کنم که طرح پیشنهادی نشان دهنده فرهنگ و اصالت کشورمان است. در قالب این طرح و البته در صورت تایید شدن، کارهای سمبلیکی در جریان المپیک توکیو اجرا می شود که ضمن پرداختن به پیشینه و اصالت ایران بر دوستی ما با دیگر ملت ها تاکید می کند.

موازی کاری با ستاد فرهنگی المپیک توکیو

«کمیته ملی المپیک اجرای برنامه های فرهنگی برای المپیک توکیو را به طور کامل به وزارت ارشاد واگذار کرده است. طرح پیشنهادی کمیسیون صلح و ورزش و اجرای آن در المپیک - به شرط موافقت IOC - موازی کاری با فعالیت های ستاد فرهنگی تشکیل شده به حساب نمی آید و احیانا خللی در فعالیت های این ستاد ایجاد نمی کند؟»

رئیس کمیسیون صلح و ورزش : هرگز این اتفاق نمی افتد چرا که طرح پیشنهادی ما و محورهای تعریف شده در آن هیچ ارتباطی با فعالیت و برنامه های تعریف شده در ستاد فرهنگی المپیک توکیو ندارد. غیر از این بود اصلا به فکر ارائه طرح نمی افتادیم.

تامین بودجه لازم با کمک IOC

رضوانی که ریاست فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو را هم بر عهده دارد همچنین در پاسخ به این پرسش که «در صورت موافقت کمیته بین المللی المپیک و اجرایی شدن طرح کمیسیون صلح و ورزش در المپیک توکیو، هزینه های آن چگونه تامین خواهد شد؛ آیا کمیته ملی المپیک موظف به تامین هزینه ها است؟»، گفت: اجرای این طرح هیچ بارِ مالی برای کمیته ملی المپیک و دیگر نهادهای ورزشی کشور ندارد. تمام هزینه لازم برای اجرای طرح با کمک کمیته بین المللی المپیک و نهایتا اسپانسرها تامین خواهد شد.

وی در توضیح تکمیلی این موضوع گفت: کمیته بین المللی المپیک سالیانه بودجه ای به فعالیت های ویژه المپیک سولیداریتی اختصاص می دهد. این بودجه در ازای طرح برنامه از طرف کمیسیون های فعال کشورها و تایید آنها، در اختیارشان قرار می گیرد تا صرف اجرای طرح شود. در صورت موافقت با طرح پیشنهادی کمیسیون صلح و ورزش، بودجه آن از طرف خودِ IOC تامین خواهد شد. از اسپانسرها هم می توانیم کمک بگیریم.

رئیس کمیسیون صلح و ورزش با تاکید بر اهمیت کمیسیون ها در ساختار کمیته بین المللی المپیک و اینکه مصوبات آنها تعیین کننده برنامه های راهبردی است، اقدام رئیس کمیته ملی المپیک ایران برای بهبود وضعیت کمیسیون های این کمیته و توجه ویژه به فعالیت های آنها را مورد تقدیر قرار داد.

برگزاری اولین نشست کمیسیون و تصمیم گیری در مورد اعضا

رضوانی همچنین در رابطه با اعضای کمیسیون صلح و ورزش گفت: ابلاغی که برای اعضای کمیسیون ها صادر می شود، دو ساله است. تقریبا حدود یک سال از ابلاغ اعضای قبلی کمیسیون گذشته است. من هم هنوز با آنها نشستی نداشته ام. احتمالا طی این هفته یا هفته آینده اولین نشست کمیسیون را برگزار می کنیم. در آن نشست در مورد ادامه همکاری اعضای قبلی و عضویت افراد جدید صحبت و بررسی خواهد شد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/89102/طرح-کمیسیون-صلح-و-ورزش-به-IOC-برای-اجرا-در-المپیک-توکیو
بستن   چاپ