راه ترقی
تازه‌های نشر 3 دانشگاه
دوشنبه 30 دی 1398 - 10:20:58 AM
ایرنا

راه ترقی- نشر نتایج تحقیقات علمی جدید و معتبر به زبان فارسی در رشته‌های مختلف علمی و آموزشی همواره برای دانشجویان و استادان حائز اهمیت بسیار بوده است؛ چراکه دانشجویان  معمولا به ترجمه و تالیف‌ کتاب‌های جدید و همچنین مرجع به عنوان راهنما برای دستیابی به مطالب و تازه های علمی دنیا برای ادامه مسیر دانش پژوهی خود نیاز دارند.

انتشارات دانشگاه‌های کشور به طور معمول با هدف کمک به ارتقای فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی به چاپ و نشر کتب مختلف اقدام می‌کنند.

در این میان دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی و صنعتی شریف علاوه بر رشد فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، ارتقای رشد کیفیت درمان و پژوهش‌های حوزه پزشکی را نیز مدنظر قرار می‌دهند. از این رو تالیف، ترجمه و همچنین نشر کتب درسی و کمک درسی برای رشته‌های مختلف همواره در اولویت‌های استادان این دانشگاه‌ها بوده است.

انتشارات دانشگاه تهران

مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران در سال 1325 خورشیدی در واقع 12 سال پس از شروع به کار دانشگاه تهران، به صورت مستقل و رسمی آغاز به کار کرد.

 پرویز ناتل خانلری نخستین شخصیت آغازگر این حرکت انتشاراتی  بود. وی در سال 1322 جزو اوّلین گروه دریافت‌کنندگان دکترای زبان و ادبیّات فارسی از دانشگاه تهران بود.

خانلری در همان اوایل دوران خدمت در دانشگاه تهران، در سال 1325 انتشارات دانشگاه تهران را بنیان گذاشت و خود به مدّت پنج سال مدیریت آن را بر عهده داشت و در این دوران آثار پرباری زمینه‌ساز شکوه انتشارات دانشگاه تهران شد.

پس از گذشت چند سال رشد کمی و کیفی در بخش هیات علمی دانشگاه و همچنین پیشرفت ارتباطات باعث چندین برابرشدن عناوین منتشر شده در سال های آغازین شد.

درحال حاضر این انتشارات با داشتن امکانات چاپ و صحافی، پاسخگوی طیف دانشگاه تهران با همه گستردگی آن به گونه ای است که با توجه به خدمات چاپی جنبی، مدعی چاپ یک عنوان در یک روز می‌شود.

افزون تر از همه وظایف چاپ و نشر، انتشارات فعالیت های جنبی متفاوتی نیز دارد؛ شرکت در همایش ها، شرکت در نمایشگاه های درون و برون مرز، برپایی نمایشگاه و راه اندازی برنامه‌های رادیویی و انتخاب کتاب سال دانشگاهی از جمله موارد اقدامات دانشگاه است.

 انتشار هفتاد گنج از گنجینه دانشگاه تهران، چاپ برخی از روزنامه های عصر مشروطیت و انتشار لغت نامه فارسی از مدستاوردهای ماندگار این انتشارات است.

انتشارات دانشگاه شهید بهشتی‌

انتشارات این دانشگاه با نام اداره انتشارات در سال 1352 و چاپخانه آن در سال 1354 به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

این اداره از سال 1359 با نام «سازمان چاپ و انتشارات» به فعالیت خود ادامه داد و از سال 1362 چاپخانه دانشگاه، یکی از زیرمجموعه‌های امور عمومی شد و در همان سال انتشارات زیرمجموعه معاونت پژوهشی قرار گرفت.

این تقسیم‌بندی پابرجا بود تا در تغییراتی که در سازمان تفصیلی دانشگاه در سال 1370 ایجاد شد،  به طور مجدد انتشارات و چاپخانه با عنوان «مرکز چاپ و انتشارات» در هم ادغام شد و از آن زمان تاکنون به عنوان زیرمجموعه معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه فعالیت می‌کند.

در حیطه وظایف این سازمان عنوان شده است که انتشارات مسوول آماده‌سازی آثار مصوب شورای انتشارات دانشگاه و تبدیل آنها به کتاب و توزیع و فروش کتاب‌های چاپ شده در دانشگاه است.

همچنین چاپخانه دانشگاه موظف است در مورد چاپ آثاری که به تصویب شورای انتشارات دانشگاه رسیده، با تأیید مرکز چاپ و انتشارات، اولویت قائل شود و واحد فروش کتاب نیز وظیفه توزیع، عرضه و بازاریابی کتاب‌های دانشگاه را عهده دار است.

انتشارات دانشگاه صنعتی شریف

مؤسسه انتشارات علمی این دانشگاه نیز در سال 1352 با هدف ترجمه‌ کتاب‌های علمی در حوزه‌های مختلف به زبان فارسی تاسیس شد.

تعداد کتاب‌های چاپ شده در این انتشارات پیش  از انقلاب ‌صد عنوان بود اما پس از انقلاب فرهنگی با توجه به اهمیت ترجمه‌ کتاب‌های علمی بویژه در حوزه‌ی فنی ـ مهندسی بیشترین فعالیت‌ مؤسسه در جهت نشر این نوع کتاب‌ها بوده است. انتشارات شریف تاکنون حدود 700 عنوان کتاب در این حوزه منتشر کرده است.

با توجه به ارزنده بودن آثار حوزه‌های مختلف علمی، با نگاهی گذرا به معرفی تازه‌های نشر انتشارات این سه دانشگاه‌ می پردازیم.

تازه های انتشارات دانشگاه تهران

طراحی و بهره‌برداری از سامانه مخازن

طراحی و بهره‌برداری از سامانه مخازن به تالیف امید بزرگ حداد عضو هیات علمی دانشگاه تهران، مهدیه عبدی دهکردی دانشجوی دکترای مهندسی منابع آب دانشگاه تهران و سحر محمد آذری دانشجوی دکترای مهندسی منابع آب دانشگاه تهران به رشته تحریر درآمده است.

 کتاب طراحی و بهره برداری از سامانه مخازن سعی کرده تا با تمرکز بر جنبه های مختلف طراحی مخازن و همینطور بهره‌برداری از آنها با جزئیات بیشتری به مباحث مربوط بپردازد، در این راستا کتاب حاضر در قالب 14 فصل تدوین شده است.

سکه شناسی سلوکی

سکه شناسی سلوکی با تکیه بر مجموعه سکه های موزه بوعلی توسط زهرا علی نژاد دانش‌آموخته دکتری باستان شناسی دانشگاه تهران و همچنین مصطفی ده پهلوان عضو هیات علمی دانشگاه تهران نوشته شده است.

در این کتاب با توجه به اهداف و پرسش های حاضر در ابتدا بر اساس منابع اقتصادی کلاسیک و اهمیت آن در نظام اقتصادی سوزوکی پرداخته شد و سپس با استفاده از کتیبه ها و اسناد نوشتاری این دوره مقدار درآمدها و هزینه های وابسته به سکه در حکومت شناسایی شدند.

مدیریت کسب و کار های ارائه دهنده راهکار

مدیریت کسب و کار های ارائه دهنده راهکار توسط سید مصطفی رضوی عضو هیات علمی دانشگاه تهران، نیما گروسی مختارزاده عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مهران سلیمی ترجمه شده است.

این کتاب نه تنها دید جامعه در قبال کسب و کارهای ارائه دهنده راهکار ایجاد می‌کند بلکه بر عوامل کلیدی موفقیت و توانمندی های مورد نیاز نیز تمرکز دارند همانگونه که نویسندگان به صورت کاملا اثربخش نشان داده‌اند توانمندی‌های صنعتی سازی و فروش برای بهینه‌سازی قیمت‌ها و حداقل سازی هزینه‌ها و کاهش ریسک های ذاتی مرتبط با ارائه راهکار حیاتی اند.

راهنمای کاربردی آزمایش های تغذیه طیور

راهنمای کاربردی آزمایش های تغذیه طیور به تالیف مایکل بدفورد، مینگان چاکت و هرمسی اونیل توسط مجتبی باقری استاد دانشگاه تهران، سید ناصر موسوی استاد دانشگاه آزاد ورامین و فرجاد رفیعی استادیار دانشگاه گیلان ترجمه شده است.

کتاب حاضر یادآور این مهم است که یک تحقیق با کیفیت و ارزشمند نیازمند تدبیر صرف وقت و تلاش بی دریغ است طرح پژوهشی باید به گونه‌ای تدوین شود که اشتباهات را به حداقل برساند که از هدر رفت امکانات شکست در انتشار نتایج و از آن مهمتر از بی‌توجهی صنعت به نتایج آن پیشگیری کند.

پرورش ماهی خاویار سیبری

پرورش ماهی خاویار سیبری به ترجمه علی طاهری میرقائد استاد دانشگاه تهران و سید مرتضی حسینی استادیار موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور منتشر شد.

 ماهی خاویاری در رودخانه هایی که به سوی شمال سیبری جریان دارد از رودخانه آب در غرب تا رودخانه کلمبیا در شرق زندگی می کنند کتاب ماهیان خاویاری سیبری در دو جهت توسط نویسندگان نام‌آشنای این حوزه تدوین شده که جلد اول آن به زیست شناسی و جلوه دوم به پرورش این ماهی اختصاص یافته است.

 روش های پژوهش کیفی در حسابداری حسابرسی و مالی

این کتاب توسط  محمدرضا مهربان پور عضو هیات علمی دانشگاه تهران، علی مصطفی و جعفر مصطفی ترجمه شده است.

این مجموعه با پوشش همه جانبه مسائل روانشناختی کیفی راهبردها و روش‌های پژوهش راهنمای ضروری برای انتخاب و اجرای روش‌های پژوهش کیفی در این زمینه را فراهم می کند.

تازه های انتشارات دانشگاه شهید بهشتی

درمان اختلال‌های دلبستگی از نظریه تا درمان

کتاب  درمان اختلال‌های دلبستگی از نظریه تا درمان ترجمه صفورا بابایی، مریم شجاعی و سعید قنبری است.

با توجه به پژوهش های بنیادین بسیار و همچنین نتایج عظیم به دست آمده که بررسی آنها در محدوده این کتاب نمی گنجد به همین دلیل مروری مختصر و مفید بر نتایج پژوهش های دلبستگی انجام شده و همچنین درباره یافته های مهم پژوهشی با هدف به کارگیری نظریه دلبستگی در موقعیت های بالینی و درمانی بحث شده است.

 الگوسازی اقتصاد سنجی کلان در ایران

کتاب الگوسازی اقتصاد سنجی کلان در ایران به نوشته محمد نوفرستی  یکی دیگر از تازه‌های نشر دانشگاه شهید بهشتی است.

کتاب حاضر در دو جلد تنظیم شده است، در فصل اول این کتاب دو جلدی جایگاه و سیر تحول الگوسازی اقتصادسنجی کلان تشریح شده است.

 در فصل دوم الگوهای اقتصادسنجی کلان ساخته شده برای اقتصاد ایران تا قبل از انقلاب ریشه واحد و هم جمعی بررسی شده است، فصل سوم الگوهای اقتصادی ساخته شده برای اقتصاد ایران را با رویکرد هم جمعی در محدوده زمانی سال 1375 تا 1397 در برمی‌گیرد و همچنین در فصل چهارم نیز با بهره‌گیری از الگوی اقتصاد سنجی کلانی که توسط اینجانب برای اقتصاد ایران در چارچوب و همچنین الگوی تصحیح خطا تدوین شده است، به تشریح مبانی نظریه حاکم بر این الگو و معادله رفتاری آن پرداخته می‌شود.

اصول و کاربردهای کشت بافت گیاهی

اصول و کاربردهای کشت بافت گیاهی نوشته مسعود توحیدفر رضوان، سادات کازرونیان و صغری خلیلی است.

 در این کتاب سعی شده که کاربردهای کشت بافت گیاهی از دیدگاه علمی و عملی به طور جامع بحث و بررسی شود و به پرسش های بی پاسخ داده شود که دانشجویان هنگام کار در آزمایشگاه با آن مواجه می‌شوند به گونه‌ای که در شناخت به کارگیری تجهیزات آزمایشگاهی نحوه ساخت محیط کشت و روش‌های گوناگون کشت ریزنمونه ها و باز زایی و تولید متابولیت های ثانویه از گیاهان در آزمایشگاه آمادگی پیدا کنند و اطلاعات سودمندی کسب کنند و پیش از ورود به عرصه تراریختی گیاهان از مهارت‌های لازم در کشت سلول و بافت به منزله پایه بیوتکنولوژی گیاهی برخوردار شوند.

تازه  های انتشارات دانشگاه صنعتی شریف

شیمی عمومی

کتاب شیمی عمومی جلد اول به ترجمه علی پورجوادی، احمد خواجه نصیر طوسی، منصور عابدینی و عبدالجلیل مستشاری و جبار نفیسی موقر است.

کتابی که اینک ششمین ویرایش آن را پیش روی دارید طی سال ها مراحل تکاملی خود را پیموده است. اصطلاحات به عمل آمده در هر ویرایش نه تنها به این علت بوده که شیمی، علمی وسیع و همواره در حال پیشرفت است بلکه به این علت نیز بوده که نیازها، علایق و توانایی‌های مخاطبان آن که عمدتا دانشجویان بوده اند پیوسته بیشتر و بیشتر شده است. با وجود این، فلسفه و نگرش کلی این اثر بی تغییر ماند. در واقع هدف اصلی این تغییر توضیح و تبیین علم شیمی است و نه فقط ارائه واقعیات شیمیایی. از این رو هر مفهوم تازه تا آنجا که برای درک آن ضرورت دارد به تفضیل توضیح داده شده و در جایی که ایجاب می‌کرده به اجمال برگزار شده است بدون آنکه هرگز از هدف اصلی فاصله گرفته باشد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/94938/تازه‌های-نشر-3-دانشگاه
بستن   چاپ