راه ترقی
فضیلت‌های حضرت زهرا (س) محور وحدت مسلمانان است
سه شنبه 8 بهمن 1398 - 9:45:22 AM
ایرنا

راه ترقی- حضرت فاطمه (س) در بیستم جمادی الثانی سال پنجم بعثت در مکه دیده به جهان گشودند. پس از آشکار شدن دعوت پیامبر (ص)، ایشان در برخی موارد شاهد خشونت‌های مشرکان علیه پدرش بود. علاوه بر این، سه سال از دوران کودکی فاطمه، در شعب ابی طالب و تحت فشارهای اقتصادی و اجتماعی مشرکان علیه بنی‌هاشم و پیروان پیامبر اسلام گذشت. آن حضرت در کودکی، مادر خود خدیجه و عمو و حامی مهم پدرش، ابوطالب را از دست داد. تصمیم قریش برای قتل پیامبر (ص)، خروج شبانه پیامبر از مکه و هجرت به مدینه و سرانجام هجرت فاطمه به مدینه همراه با حضرت علی (ع) و برخی زنان، مهم‌ترین رخدادهای کودکی زهرا (س) بوده است.
حضرت زهرا (س) بعد از وفات پیامبر (ص) در دفاع از ولایت سکوت نکردند و 75 روز و به روایتی 95 روز بعد از وفات رسول خدا (ص) به شهادت رسیدند. بر این اساس تاریخ شهادت آن حضرت 13 جمادی الاول سال 11 هجری یا سوم جمادی الثانی بوده و مسلمانان به ویژه شیعیان این ایام را به عنوان ایام فاطمیه زنده نگه داشته و به سوگواری می پردازند.

آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی در آستانه ایام شهادت صدیقه کبری (س) به خبرنگار معارف ایرنا در مورد جایگاه آن حضرت گفت: حضرت زهرا (س) دختر پیامبر اکرم (ص) است ولی آن حضرت ویژگی‌های خاصی دارد و این شخصیت میان همه مذاهب اسلامی، مشترک است. روایات و اقداماتی که رسول خدا (ص) نسبت به دخترشان حضرت فاطمه (س) داشته اند، در واقع آن حضرت را ممتاز کرده است و اهل سنت و شیعه این فضایل را قبول دارند.

وی افزود: پیامبر اعظم (ص) از دختر خود به عنوان «سیده نساء العالمین» یا «سیده نساء اهل الجنه» یاد کرده اند. یعنی فاطمه زهرا (س) سرور زنان جهان و سرور زنان بهشت است و این ویژگی بسیار مهم است ولی سخن مهمتر این است که پیامبر (ص) از دختر خود به عنوان «بضعه منی» یعنی «از وجود من» یاد می کنند و برای این که بگویند این موضوع فقط به مساله فرزندی ارتباط ندارد، به صورت عملی جایگاه فاطمه (س) را نشان می دهند.

مسئول مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور اضافه کرد: زمانی که یکی از مسلمانان خطایی کرده و خود را به ستون مسجد النبی بسته بود، اینگونه شرط گذاشت که اگر خدا توبه او را پذیرفت، شخص پیامبر (ص) دستان او را باز کند و هنگامی که توبه این شخص در درگاه الهی قبول شد، رسول خدا (ص) از دخترشان فاطمه (س) خواستند دستان او را باز کند ولی شخص توبه‌کار اعتراض کرد و آن حضرت به او فرمود مگر نشنیده ای وجود من و فاطمه (س) یکی است.

وی همچنین به روایت های «فداها ابوها» و «ام ابیها» اشاره کرد و اظهار داشت: مادر پدرش در ظاهر یعنی کار پدر را همچون مادر انجام می دهد و دلسوز پدر است ولی بحث دیگر این است که وجود و نور پیامبر (س) از طریق فاطمه (س) انتقال پیدا می کند و بر همین اساس روایت نبوی «حسین منی و انا من حسین» از همین جهت است، یا روایتی که رسول اکرم (ص) درباره امام رضا (ع) فرمود که «به زودی پاره ای از وجود من در خراسان دفن می شود و هر کسی که او را زیارت کند، مرا زیارت کرده است» و به همین ترتیب تا زمانی که به حضرت مهدی (عج) می رسد و پیامبر (ص) می فرماید «نام او نام من است» و در حقیقت وجود پیامبر (ص) از طریق زهرا (س) انتقال پیدا می کند.

تفسیر سوره کوثر از بیان فخر رازی

نماینده ولی فقیه در استان کردستان با بیان نکاتی از سوره کوثر بیان داشت: فخر رازی از علمای اهل سنت (544 تا 606 ه.ق) در تفسیر کبیر می نویسد کوثر 25 وجه دارد ولی مهمترین معنای آن دختر پیامبر(ص) و به معنای خیر کثیر مداوم و خیری است که به همه بشریت می رسد و مداومت آن در فرزندان زهراست و اگر بشر از خیر استفاده می کند، از طریق زهرا (س) و فرزندان آن حضرت است که فیض را به بشریت می رساند.

وی با اشاره به آیه 33 سوره احزاب که به آیه تطهیر معروف است، بیان داشت: وقتی اهل بیت در این آیه معرفی می شوند، حضرت زهرا (س) در آن محوریت دارند و اینگونه روایت می شود که اهل بیت شامل فاطمه و پدرش و شوهرش و پسرانش است.

این استاد حوزه به سیره و سبک زندگی دختر رسول خدا (ص) اشاره ای کرد و اظهار داشت: در روایات اهل سنت آمده است که فاطمه زهرا(س) ظاهر انسانی دارد ولی حوریه بهشتی است. یعنی وجود بهشتی دارد و انسانیت آن حضرت می تواند برای ما در سبک زندگی، زندگی فردی، اجتماعی، مسائل عبادی و علمی و همه چیز الگو باشد.

وی این روایت از امام زمان(عج) را نیز بیان کرد که «دختر رسول خدا (ص) الگوی من است» و افزود: اگر جایگاه ویژه زهرا (س) و فضیلت های آن حضرت را برای جامعه به خوبی معرفی و بیان می کردیم، راه هیچ مسلمانی در زندگی منحرف نمی شد.

حسینی شاهرودی افزود: ویژگی های حضرت زهرا (س) می تواند برای همه مسلمانان درس باشد و محور وحدت برای شیعه و اهل سنت قرار گیرد و نباید کاری کنیم برخی مسائل عامل تفرقه شود. فضایل حضرت فاطمه (س) در منابع اهل سنت نیز ذکر شده است و اگر این فضایل را بیان کنیم و این شخصیت در جایگاه خود بنشانیم، هر کسی توهینی کند از دید همه محکوم خواهد شد.

بیان مسائل اختلافی به همه مسلمانان ضربه می‌زند

وی با اشاره به برخی از افراط و تفریط ها در عزاداری فاطمه زهرا (س) تاکید کرد: نباید احساسات کسی را با سخنان یا رفتار خود جریحه دار کرد که این کار مورد رضایت آن حضرت نیست. بیان مسائل اختلافی به همه مسلمانان ضربه می زند و باعث سوء استفاده دشمنان می شود.

حسینی شاهرودی افزود: حضرت امام (ره) در این زمینه سخنی دارند که دولت انگلیس در مقابل سفارت عثمانی پول می داد تا هر روز در آنجا روضه حضرت زهرا(س) را بخوانند و اینگونه بذر تفرقه را در دل مسلمانان بکارند.

اهل بیت به ما سفارش کرده اند «شما قلب ها را به سوی ما جلب کنید» و گویی این سخن را فراموش کرده ایم و کاری می کنیم که دیگران از اهل بیت (ع) فرار کنند. برخی از این سخنان و رفتارها برخلاف دستور اهل بیت (ع) است.

عضو مجلس خبرگان با اشاره به وصیت امام حسن عسکری (ع) به شیعیان اظهار داشت: آن حضرت تاکید داشتند با اهل سنت ارتباط داشته باشید، در نمازهای جماعت آنان شرکت کنید و محبت دیگران را به اهل بیت جلب کنید ولی برخی حاضر نیستند به آخرین وصیت امام عسکری عمل کنند.

حسینی شاهرودی با اشاره به برگزاری مراسم عزاداری از سوی رهبر معظم انقلاب در ایام فاطمیه اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در ایام محرم برای سیدالشهدا (ع) پنج شب مراسم برگزار می کنند و برای ایام فاطمیه نیز پنج شب برنامه دارند و تاکنون کسی اعتراضی نداشته است. چون در آنجا فضایل حضرت زهرا (س) گفته می شود و برای آن حضرت عزاداری می کنند.

وی از برخی افراط و تفریط ها در عزاداری ایام فاطمیه انتقاد کرد و گفت: برخی اعلام می کنند چرا می گویید آن حضرت شهید شده است در حالی که امام صادق (ع) فرمود «مادر ما شهید شده است» و اگر این مطلب را نگوییم در واقع توهین به شیعه است؛ ولی این موضوع که چگونه شهید شده، باید به منابع تاریخی مراجعه کرد.

این پژوهشگر مذهبی تاکید کرد: برخی مطالب مانند شهادت دختر رسول خدا (ص) باید در محافل علمی و همراه با استدلال بیان شود و نباید در مجامع عمومی از زبان برخی افراد مانند مداحان اعلام شود و مورد سوء استفاده دیگران قرار گیرد.

وی اضافه کرد: اهل سنت همه ساله در کردستان برای حضرت زهرا (س) مراسم برگزار می کنند و به بیان فضایل آن حضرت می پردزاند و هیچ مشکلی نداریم که برای دختر رسول خدا (ص) مجلس بگیریم.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/95747/فضیلت‌های-حضرت-زهرا-(س)-محور-وحدت-مسلمانان-است
بستن   چاپ