راه ترقی
واکنش ها به قرار نگرفتن ماهواره ظفر در مدار/ پرتاب ماهواره ظفر چه دستاوردهای برای دانشمندان ایران داشت؟
دوشنبه 21 بهمن 1398 - 9:54:12 AM
آریا
راه ترقی- مرحله اول پرتاب ماهواره ظفر به فضا با ماهواره‌بر "سیمرغ" در حالی روز یکشنبه (20 بهمن ماه) با موفقیت انجام شد که در مرحله دوم، استارت موتورهای ماهواره بر انجام شد و 90 درصد مسیر را طی کرد اما برای قرار گرفتن ماهواره درمدار، ماهواره‌بر به سرعت مورد نیاز جهت تزریق ماهواره در محل مورد نظر نرسید.

«ظفر» با موفقیت به فضا پرتاب شد اما به فضا نرسید
 سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: ماهواره بر سیمرغ، ماهواره «ظفر» را با موفقیت به فضا پرتاب کرد، اما به سرعت موردنیاز جهت تزریق ماهواره در مدار نرسید و بهینه سازی‌های لازم جهت پرتاب آتی انجام خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت دفاع، طرح پایگاه فضایی حضرت امام خمینی (ره) که کار ساخت آن از چند سال پیش و بر اساس مصوبه شورای عالی فضایی کشور آغاز شد، توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران اجرا و تکمیل گردیده است.
همچنین این سازمان به عنوان نخستین پرتاب کننده ماهواره در جهان اسلام، مسئولیت طراحی، ساخت و بهره برداری تخصصی از این پایگاه را نیز بر عهده دارد.
سید احمد حسینی سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: در ماموریت پرتاب ماهواره ظفر توسط ماهواره بر سیمرغ همه فرآیند‌های پرتاب فضایی از قبیل مونتاژ مراحل ماهواره بر و ماهواره، تست‌های پیش پرتاب، تزریق سوخت و پیش فشار گذاری، به طور کامل به انجام رسید، فرآیند پرتاب و استارت موتور‌های مرحله 1 ماهواره بر و جدایش مراحل و استارت موتور مرحله 2 به درستی انجام شد و در انتهای مسیر، ماهواره بر به سرعتِ مورد نیاز جهت تزریق ماهواره در مدار مورد نظر نرسید.
گفتنی است؛ بخش قابل توجهی از اهداف تحقیقاتی مد نظر از این پرتاب محقق شده است و داده‌های تله متری از فرآیند پرتاب به طور کامل احصاء گشت که با تحلیل این داده‌ها و تطبیق عملکرد زیر سیستم‌ها با طراحی انجام شده، بهینه سازی‌های لازم جهت پرتاب آتی انجام خواهد شد.

واکنش وزیر ارتباطات به قرار نگرفتن ماهواره "ظفر" در مدار
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به دنبال قرار نگرفتن ماهواره "ظفر" در مدار با انتشار سلسله توییتی نسبت به این مساله واکنش نشان داد.
محمدجواد آذری جهرمی پس از پرتاب ماهواره ظفر و قرار نگرفتن آن در مدار در توییتی خاطرنشان کرد، دوست داشتم با #خبر_خوب شما را خوشحال کنم اما گاهی زندگی آن‌طور که بخواهیم پیش نمی‌رود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نوشت: پرتاب #ماهواره_ظفر توسط ماهواره‌بر #سیمرغ موفقیت‌آمیز نبود. جزئیات تا دقایق دیگر (شاید لایو اینستاگرام)... لطفا به اخبار جعلی و فیک توجه نکنید. #روایت_ظفر
آذری جهرمی همچنین در توئیتی دیگر نوشت: امروز پرتاب ماهواره "ظفر" با شکست مواجه شد. مانند بسیاری از پروژه‌های علمی، شکست رخ داده است. FALCON 9 ، Juno II ، ATLAS،PROTON M ، ANTARES تنها چند نمونه از شکست‌های ایالات متحده در پرتاب هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد، ما غیر قابل توقف هستیم! ما ماهواره‌های بزرگ ایرانی بیشتری در آینده خواهیم داشت!
وی با انتشار توییتی دیگر به تشریح علت قرار نگرفتن ماهواره "ظفر" در مدار پرداخت و نوشت: ماهواره‌بر #سیمرغ⁩ نتوانست به سرعت کافی برای قرار دادن ⁧#ماهواره_ظفر⁩ در مدار 530 کیلومتری زمین برسد. بالاخره در حوزه‌های ماهواره‌بر و ماهواره تحریم هستیم و کسی دانش و فناوری به ما نمی‌دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد، تسلیم نشدیم و روی پای خودمان ایستادیم. ماهواره ظفر2، ناهید و... به زودی! ⁧#روایت_ظفر⁩

پرتاب ماهواره ظفر چه دستاوردهای برای دانشمندان ایران داشت؟
این بار پرتاب ماهواره ظفر دستاوردهایی برای دانشمندان فضایی کشورمان داشت که مرتضی براری رییس سازمان فضایی ایران با انتشار توییتی به این دستاوردها اشاره کرده است.
در توییت رییس سازمان فضایی ایران آمده است: ماهواره ظفر توسط ماهواره بر سیمرغ پرتاب شد. دست یابی به ارتفاع بیش از 540 کیلومتر با سرعت بیش از 6500 متر بر ثانیه برای اولین بار در پرتاب‌های فضایی کشور (صورت گرفت). برای تثبیت این فناوری نیاز به تکرار داریم. از پا نمی‌نشینیم و از همین فردا کار را آغاز می کنیم.
به رغم رسیدن ماهواره ظفر به مدار 540 کیلومتری اما برای قرار گرفتن ماهواره در مدار نیاز است که به سرعت 7 هزار و 400 کیلومتری برسد که ماهواره‌بر به این سرعت لازم نرسید.
گفته می شود که با برتاب ماهواره ظفر، دانشمندان فضایی کشور موفق شدند به 90 درصد اهداف تحقیقاتی خود دست یابند که با مطالعات داده های دریافتی، کارها برای دستیابی به صد درصد اهداف جهت قرار دادن ماهواره در مدار مورد نظر تسهیل خواهد شد.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/98859/واکنش-ها-به-قرار-نگرفتن-ماهواره-ظفر-در-مدار--پرتاب-ماهواره-ظفر-چه-دستاوردهای-برای-دانشمندان-ایران-داشت؟
بستن   چاپ