راه ترقی

آخرين مطالب

همه موانع وحدت اصولگرایان نوشتارها

همه موانع وحدت اصولگرایان
  بزرگنمايي:

راه ترقی - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
با رسیدن به موعد انتخابات‌، همواره بحث بر سر چگونگی رسیدن به وحدت حداکثری درون جریان‌های سیاسی اوج می‌گیرد. جریان اصول‌گرایی نیز از این قاعده مستثنا نیست و طی ماه‌های گذشته درباره نوع سازوکار وحدت اظهارنظرهایی شکل گرفته است. با این حال، رسیدن به وحدت در عرصه سیاسی ایران همچنان برای سیاسیون به‌عنوان چالشی بزرگ باقی مانده است. چالشی که دلایل متعددی دارد؛ از ضعف نهاد شیخوخیت تا ضعف نهاد تحزب در ایران.
وقتی موسم انتخابات فرامی رسد، نائل شدن به وحدت حداکثری به معضلی جدی برای فعالان عرصه سیاسی ایران تبدیل می‌شود به‌گونه‌ای که تا لحظات آخر معلوم نیست که سازوکار همگرایی به کجا خواهد انجامید و چه کسی یا چه کسانی قرار است به‌عنوان نمایندگان آن جریان وارد کارزار انتخابات شوند. همین مشکل اخیرا مورد اشاره محمدرضا باهنر قرار گرفت. رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام روز گذشته در گفت‌وگویی با اشاره به روند وحدت در جریان اصول‌گرایی در آستانه انتخابات‌ها تصریح کرد: در هر انتخاباتی 80درصد انرژی ما صرف وحدت خودمان می‌شود و آخرش توانی برای رقابت با رقیب نمی‌ماند. برای بررسی اینکه چرا جریان‌های سیاسی ما از جمله اصول‌گرایان برای رسیدن به وحدت دچار مشکل هستند، به سراغ حمیدرضا ترقی و بیژن مقدم رفتیم. هر دو تضعیف جایگاه شیخوخیت و نداشتن جایگزین برای آن را از مهم‌ترین دلایل مشکل شدن روند وحدت سیاسی در درون جریان‌های سیاسی برشمردند.
ترقی: شیخوخیت باعث سرعت در وحدت می‌شد
حمیدرضا ترقی، عضو حزب موتلفه در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح‌نو»، با اشاره به‌دلیل مشکل بودن رسیدن به وحدت در میان اصول‌گرایان، تاکید کرد: چالش بین نواصول‌گرایان و اصول‌گرایان سنتی باعث می‌شود که زمان بیشتر صرف رسیدن به وحدت شود. اصول‌گرایان سنتی مقداری چندان به شرایط کنونی جامعه، مقتضیات زمان و تحولاتی که باید در روش‌ها و بینش‌ها و تحلیل‌های‌شان پدید بیاید، تن نمی‌دهند. وی در این باره افزود: نواصول‌گرایان هم دچار خوداتکایی‌اند و فکر می‌کنند بدون ظرفیت و سرمایه سنتی‌ها می‌توانند در انتخابات موفق شوند. ترقی تصریح کرد: این مساله موجب شده تا رسیدن به تعامل، هماهنگی و هم‌افزایی، مقداری سخت و طولانی شود.
عضو حزب موتلفه با اشاره به ابزار شیخوخیت برای حل و فصل مناقشات میان اصول‌گرایان، تاکید کرد: در گذشته فصل‌الخطاب‌ها و ریش سفیدانی حضور داشتند که با سعه صدر و بلند نظری خود، این دو دیدگاه را به همدیگر نزدیک می‌کردند و دو طرف هم بر‌اساس ریش سفیدی این نوع شخصیت‌ها، از بعضی خواسته‌های خود عدول می‌کردند و باعث سرعت بخشیدن به امر وحدت می‌شدند. ترقی با اشاره به تأثیر غیبت چهره‌های ریش سفید در میان اصول‌گرایان، تصریح کرد: با فقدان این چهره‌ها، رسیدن به همفکری و تعامل مقداری دشوارتر شده است.واقعیت این است که از قضا اعضای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب طی روزهای اخیر بارها از دعوت همه گروه‌های سیاسی از جمله نیروهای سنتی برای وحدت در انتخابات آینده سخن گفته‌اند. برای مثال غلامعلی حدادعادل، رییس شورای ائتلاف چندی پیش در گفت‌وگو با مهر، با بیان اینکه تلاش می‌کنیم با جامعه روحانیت مبارز به وحدت برسیم، تصریح کرد: در تلاش هستیم تا یک ساز‌و‌کار مناسب برای انتخابات ریاست جمهوری تدوین کنیم. از تجربه خوب انتخابات مجلس استفاده خواهیم کرد. البته برخی سوءتفاهمات که ممکن است باعث تفرقه شود را باید برطرف کنیم. با دیگران در حال مذاکره هستیم که به یک وحدت حداکثری برسیم.
پیش از این و در جریان انتخابات مجلس یازدهم نیز اصول‌گرایان نسل جدید برای آوردن نیروهای سنتی به مسیر وحدت، تلاش زیادی کردند که در نهایت هم باعث حضور آن‌ها و قرار گرفتن نامزدهای مورد نظرشان در لیست ائتلاف از جمله سیدرضا تقوی و مصطفی میرسلیم شد. در این میان نقش محمدباقر قالیباف برای وصال میان گروه‌های مختلف اصول‌گرایی در انتخابات مجلس یازدهم، غیر‌قابل کتمان بود؛ این تلاش‌ها به‌گونه‌ای بود که در لیست نهایی ائتلاف، چهره‌های بسیار معدود منتسب به گفتمان قالیباف بودند، حضور داشتند. به بیانی، آنچه برای قالیباف بیش از نفوذ دادن افراد منتسب به گفتمان خود در لیست نهایی اهمیت داشت، وحدت حداکثری میان تمامی نیروهای انقلابی بود. 
مقدم: چون نظام حزبی قوی نداریم، دچار ائتلاف‌های فصلی می‌شویم
بیژن مقدم، فعال رسانه و تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح‌نو»، با بیان اینکه مدل‌های مربوط به وحدت در زمان‌های مختلف متفاوت است، تاکید کرد: مدل شیخوخیت برای دوره‌ای بود که برخی بزرگان با نفوذ کلام خود و آشنایی با مقتضیات آن دوره زمانی، محور فعالیت‌های سیاسی می‌شدند. فعالان سیاسی کار خود را می‌کردند و اگر جایی به مشکلی برمی خوردند، فردی که نقش شیخوخیت داشت، وارد ماجرا می‌شد و اختلافات را کاهش می‌داد. 
وی افزود: این شخصیت‌ها مثل آیت‌الله هاشمی، آیت‌الله مهدوی‌کنی و آیت‌الله یزدی، هر‌کدام این نقش را در جریان‌های مختلف به خوبی ایفا می‌کردند؛ فقدان این افراد باعث شده تا وضعیت امروز حاکم و رسیدن به امر وحدت سخت شود. 
مقدم در بخش دیگری از این گفت‌وگو با بیان اینکه افراد و جریان‌های مختلف در سراسر کشور که اصول مشترکی دارد باید طی یک مکانیسم دموکراتیک به نقطه وحدت دست یابند، تاکید کرد: از آنجایی که ما حزب یا احزاب بزرگ و قوی در کشور نداریم که چتر گسترده‌ای داشته باشند و بتوانند با همدیگر رقابت کنند، افراد دچار ائتلاف‌های فصلی می‌شوند. وی افزود: هر‌کدام از این افراد چون قدرت و نفوذ و نیروی انسانی خاص خود را دارند، سعی می‌کنند که همدیگر را نادیده بگیرند اما وقتی جلوتر می‌روند، به این نتیجه می‌رسند که آن نادیده گرفتن، مشکلی را حل نمی‌کند، به سمت وحدت حرکت می‌کنند.مقدم تاکید کرد: هر‌کدام از آن افراد مدعی می‌شوند که نامزد آن‌ها، نامزد برتر است و شرایط بهتری در جامعه دارند. 
از اینجا به بعد، مکانیسم انتخاب نامزد نهایی شروع به کار می‌کند که دقیقا اختلافات از همین نقطه شروع می‌شود.
مقدم با بیان اینکه وجود بخشی از این اختلافات طبیعی است، اظهار داشت: از خاصیت‌های دموکراسی و صندوق رأی، وجود همین اختلاف‌هاست و ما چون نظام حزبی هم صحیحی نداریم، مزید بر علت می‌شود و کار را سخت‌تر و پیچیده‌تر می کند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/232390/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟