راه ترقی

آخرين مطالب

آغاز ماه رمضان در سایه محدودیت‌های کرونایی فرهنگ و هنر

آغاز ماه رمضان در سایه محدودیت‌های کرونایی
  بزرگنمايي:

راه ترقی- ماه رمضان امسال از روز سه‌شنبه، در مصر، بحرین، قطر، امارات‌متحده‌عربی، عربستان سعودی و عمان آغاز شد و همچنان بسیاری از نقاط جهان تحت موج ویروس کرونا قرار دارند و در برخی کشورهای مسلمانان محدودیت‌هایی اجرا می‌شوند اگرچه مقررات در کشورهای مختلف متفاوت است اما امیدها برای برگزاری ماه رمضان بهتر از سال گذشته، با افزایش نرخ عفونت از بین رفته است.

احمد المنظری، مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی گفت: «عدم پایبندی در ماه رمضان گذشته، برداشته شدن سریع مقررات منع رفت‌وآمد در آن زمان و بازگشایی اماکن منجر به عواقب سنگینی شد که ماه‌ها ادامه داشت.»

وی ادامه داد: «ما نگرانی‌های زیادی داریم تا آنچه در ماه رمضان گذشته رخ داده است، تکرار نشود، به‌خصوص از آنجا که ماه رمضان امسال با تعطیلات مهم دیگر، یعنی عید پاک هم‌زمان است (مسیحیان ارتدکس عید پاک را در تاریخ 2 مه جشن می‌گیرند)».

پاکستان

در پاکستان، ابتدای ماه رمضان سال گذشته، تعداد موارد جدید ابتلا به ویروس کمتر از 800 مورد ابتلا بود چند هفته پس از پایان ماه رمضان به بیش از 6000 ابتلا در روز افزایش یافت. مقامات این افزایش را بیشتر ناشی از عدم وضع محدودیت‌های جدی پاکستانی‌ها می‌دانند.

به همین دلیل امسال، مقامات با وضع قوانینی که شامل ممنوعیت ورود نمازگزاران بالای 50 سال به مسجد و استفاده از ماسک است، اجازه می‌دهند مساجد در ماه رمضان باز بمانند. اما با توجه به نادیده گرفتن قوانین سال گذشته، پزشکان از دولت خواسته‌اند مساجد را تعطیل کند.

دکتر قیصر سجاد، دبیرکل انجمن پزشکی پاکستان روز یکشنبه گفت: «ما از تشکیل اجتماعات، بسیار نگران هستیم». وی از دولت و روحانیون پاکستان خواست تا در ماه رمضان برای جلوگیری از شیوع ویروس، برنامه بهتری را تنظیم کنند.

وی گفت: «ما باید از سال قبل درس بگیریم.» سجاد خواستار قرنطینه کامل لاهور است.

لبنان

لبنان تحت بدترین بحران اقتصادی و مالی در تاریخ معاصر خود قرار گرفته است که با شیوع همه‌گیری و یک انفجار مهلک در بیروت (در ماه اگوست) تشدید شده است. مشکلات اقتصادی برای بسیاری از مسلمانان ایجادشده است و یکی از روزه‌داران گفت: نگران افطار است و به نظر وی امسال حتی خوردن فتوش (نوعی سالاد لبنانی)  نیز دشوار خواهد بود.

یک کارگزار بیمه گفت: «ما دوره ای را پشت سر می‌گذاریم که برخی از افراد چه ماه رمضان باشد یا نباشد انگار روزه‌ هستند. حتی با داشتن شغل، وی به‌سختی می‌تواند هزینه‌های غذا را تامین کند. در مورد دیگران که شغل خود را از دست داده‌اند نیز اوضاع مشابه است.»

عربستان سعودی

عربستان سعودی برای جلوگیری از اجتماعات بزرگ در ماه رمضان، افطاری و سحری در مساجد را ممنوع کرده است.

هند

با توجه به اینکه پیک کرونا این بار از پیک‌های قبلی در هند فراتر رفته است، دانشمندان مسلمان از مردم درخواست کرده‌اند که محدودیت‌ها را دقیق اجرا و از اجتماعات بزرگ خودداری کنند، در حالی که از خیرین درخواست رسیدگی به نیازمندان دارند.

افغانستان

افغانستان این امر را به عهده نمازگزاران می‌گذارد تا مراقب یکدیگر باشند، فاصله خود را حفظ کنند و در صورت احساس بیماری از مساجد دور بمانند.

سید محمد شیرزادی، رئیس اداره حج و امور دینی استان کابل گفت: «نجات جان یک انسان یک وظیفه است. شما نمی‌توانید زندگی یک انسان را به خطر بیندازید یا در معرض خطر قرار دهید.»

مالزی

مالزی دارای محدودیت‌های عبور و مرور است و به دنبال افزایش عفونت‌ها، پارلمان را تا ماه آگوست به حالت تعلیق درآورده، طرح ممنوعیت نماز تراویح و بازارهای ماه رمضان که غذا، نوشیدنی و لباس می‌فروشند با اقدامات سختگیرانه‌ای اعمال خواهد شد.

مصر

سال گذشته، ویروس کرونا، عادت 68 ساله مصریان را برای رفتن به مسجد و انجام نماز تراویح در ماه مبارک رمضان که به‌طور سنتی برگزار می‌شد، متوقف کرد؛ نماز تراویح نمازی است که در مساجد اهل سنت در شب‌های ماه رمضان به جماعت خوانده می‌شود و 20 رکعت، هر دو رکعت به یک سلام است و یک جزء قرآن در آن خوانده می‌شود. سال گذشته این بیماری همه‌گیر عبادت اسلامی را در سراسر جهان ازجمله مصر مختل کرده بود.

یکی از نمازگزاران می‌گوید: «من 40 سال است که به مسجد می‌روم و این مساله برای من بسیار بسیار دشوار بود. اما دین به ما دستور می‌دهد که از یکدیگر محافظت کنیم. هنوز هم شیرینی ماه رمضان یک احساس منحصربه‌فرد است و معنویت در ماه رمضان شبیه هیچ چیز دیگری نیست.»

اکنون مصر به بیشتر مساجد اجازه بازگشایی نماز جمعه و اقامه نماز تراویح را با احتیاط ازجمله کوتاه کردن مدت زمان آن داده است.

نوح الساوی، معاون امور مساجد در وزارت اوقاف کشور مصر پیش از آغاز ماه رمضان به مومنان گفت: «اگر می‌خواهید خانه‌های خدا باز بمانند، به دستورالعمل‌ها پایبند باشید.»

ماه رمضان به‌طور معمول از نظر بسیاری طعم فرهنگی و اجتماعی خاصی دارد. در مصر، بیلبوردهای عظیمی که چهره افراد مشهور را نشان می‌دهند، مجموعه‌های تلویزیونی ماه رمضان را تبلیغ می‌کنند که مورد علاقه بسیاری از افراد است. در بازارهای شلوغ اطراف مسجد سیده زینب (س) قاهره، خریداران در جستجوی فانوس‌های تزئینی ماه رمضان هستند.

یکی از رسوم ماه رمضان در مصر که برای دومین سال ممنوع است، «سفره های همدلی» است، افطاری‌هایی که توسط افراد خیر داده می‌شود. سفره‌ها ممکن است جمع شده باشند اما روح بخشندگی این ماه از بین نرفته است.

نوین حسین 48 ساله گفت: همکاران وی «کیسه‌های ماه رمضان» را که مملو از برنج، روغن، شکر و سایر مواد اصلی بود برای او آوردند تا بین خانواده‌های نیازمند توزیع کند. این یک سنت سالانه است که به دلیل شیوع این بیماری که به معیشت بسیاری آسیب رسانده است با شدت بیشتری انجام می‌شود.

رمضان ماه رحمت است. خدا بخشنده است و این ماه، ماه سخاوت است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/249212/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکذیب افزایش مجدد دستمزد کارگران

وعده مقام وزارت نیرو برای رفع مشکلات فنی انتقال برق ایران، آذربایجان و روسیه

شروع یک انقلاب در درمان طاسی سر

بدشانس‌ترین بازیکن استقلال

تیم داوری ایران برای قضاوت بازی جام ملت‌های آسیا انتخاب شد

مناف هاشمی: حذف 500 میلیارد از بودجه کمیته ملی المپیک

کریستین بنتکه: منتظر درخشش دی‌بروینه در آمریکا باشید

کدام کشتی‌گیران سهمیه المپیک را کسب کردند؟

محسن ربانی: دوومیدانی ایران به تک ستاره‌ها متکی است

سورپرایز آنچلوتی؛ تغییرات مهم در ال‌کلاسیکو!

گلزنی شهاب زاهدی در بازی آویسپا فوکوکا مقابل جوبیلو ایواتا

صعود قایقرانان ایران به فینال قهرمانی آسیا

فیفا در جریان اقدامات مربوط به پیشرفت فوتبال ایران قرار گرفت

میزان موفقیت‌ ‌عملیات وعده صادق از زبان جانشین فرمانده‌ کل سپاه

چالش مرندی برای مجری معروف انگلیسی: در برنامه‌ات فیلم سرهای بریده‌شده اسرائیلی‌ها را نشان بده!

دیدار دکتر رئیسی با مادر شهیدان طوسی و مادربزرگ شهید مدافع حرم محمدرضا دهقان

جایگاه و شان ایثارگران معزز در این نظام بسیار بالا و ویژه است

با تمام توان پیگیر حل مشکلات جامعه ایثارگری استان هستیم

پاسخگویی سلمانی به جامعه ایثارگری در میز خدمت نماز جمعه تبریز

برگزاری اولین همایش حقوق شهروندی و ایثار استان کرمان با حضور مدیرکل حقوقی و معاضدت قضایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

اکران آنلاین «آخرین تولد» با بازی الناز شاکردوست

رونمایی از پوستر رسمی جشنواره فیلم «کن»

مدیر مدرسه‌ دختر یا نامزد سابق پدر؟

آهنگ جدید/ «ماه من» از بابک جهانبخش منتشر شد

متن تلخ دخترِ حسین زمان درباره مرگ پدرش

افزایش 2 میلیون تومانی حقوق سرایداران مدارس

تصاویری عجیب از خسارت سیل امارات

دستگیری یکی از سرکردگان تبلیغ و فروش کوکائین در فضای مجازی

پیست مسابقات فرمول یک با آسفالت نانویی روکش شد

دردسرهای بزرگ اصولگرایان

ایران و اسرائیل در منطقه خاکستری

طلای جهانی از رکورد فاصله می‌گیرد؟

بانک جهانی: فقر مطلق در ایران کاهش یافت

کارواش خانگی مدل Gunjet

سرمربی پیشین فوتسال: بازیکنان با استرس بازی کردند

پیشنهاد پزشکی به بیرانوند برای بازگشت به دروازه پرسپولیس

باشگاه تراکتور: سرمربی امروز مشخص می‌شود

رویه‌های امنیتی مراسم افتتاحیه المپیک پاریس

رضایت کادر فنی نساجی از لوان پولی

قد کشتی ایران از آسیا بلندتر است

هافبک استقلال زیر تیغ جراحی

قربانعلی‌پور: قلعه‌نویی سعی در کمترین تعطیلی دارد

نورنیوز: خبرسازی رسانه‌های غربی درمورد آسیب دیدن سامانه‌های پدافندی ایران تکذیب شد

ناوگروه‌های ایران در کدام دریاها هستند؟

دستورکار هفته جاری مجلس

چهره بازیگر سریال «پایتخت» در 50 سالگی

«مارال»؛ روایت دختری 15 ساله که مجبور به ازدواج است

متلک بانمک سریال «نون خ» به قیمت طلا

قیمت بلیت کنسرت‌ها ارزان می‌شود؟

مرد ثروتمند قربانی طلب یک میلیارد تومانی‌اش شد