راه ترقی

آخرين مطالب

روحانی: در حال عبور از پیک چهارم کرونا هستیم سياسي

روحانی: در حال عبور از پیک چهارم کرونا هستیم
  بزرگنمايي:

راه ترقی- حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز شنبه در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا درباره اهمیت شب‌های قدر، گفت: به‌رغم اهمیت فوق‌العاده شب‌های قدر که یک شب آن طبق فرموده قرآن کریم از هزار شب بالاتر است. همه علاقه داشتند در مجالس و محافل شبهای قدر شرکت کنند اما عده‌ای احتیاط کردند و با رعایت پروتکل‌ها در منازل خود ماندند و  از طریق صدا و سیما یا سایر رسانه‌های جمعی از فیوضات این شب‌ها بهره‌مند شدند امیدوارم خداوند از همه قبول کند و ما هم از آنها قدردانی می‌کنیم چون اصول بهداشتی را رعایت کردند.

رییس جمهوری با بیان اینکه هفته‌های گذشته با موج چهارم کرونا مواجه شده‌ایم، گفت: این خیز در نمودارها هم به خوبی مشخص است که بسیار بلند و بیش از سه خیز قبلی بوده است. نوع ویروس انگلیسی متاسفانه موتاسیون (جهش) یافته و بسیار خطرناک است. اگرچه طبق گزارش‌ها در استان‌ها نیز افت و خیزهای مشاهده می‌کنیم اما عمدتاً می‌توانیم بگوییم در همه استان‌ها به پیک رسیده‌ایم و طی کردن این پیک به سیر نزولی شروع شده است.

روحانی افزود:  اگرچه تعداد مبتلایان در این دوره بیشتر بوده است اما تعداد فوتی‌ها برابر با دوره سوم بود که این نتیجه تلاش و زحمات کادر درمان است. مهم این است که طرف پس از تحمل دوران سخت بیماری به سلامت به خانه خود برگردد.

وی در ادامه سخنانش از زحمات  قرارگاه مقابله با بیماری کرونا در تهران، استانداری‌ها و فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها، دانشگاه‌ها و روسای دانشگاههای علوم پزشکی، نیروهای مسلح و ناجا که همه دست به دست هم دادند و تلاش کردند، قدردانی کرد.

رییس‌جمهوری، همچنین از آنانی که بر کسب و کارها و ترددها نظارت کرده‌اند، تشکر کرد و گفت: اگر همه دست به دست هم نداده بودیم و این رنگ بندی‌ها به خوبی در این چند هفته برای مناطق نارنجی و قرمز اجرا نشده بود امروز از پیک چهارم خارج نشده بودیم.

نیازمند واردات واکسن خارجی هستیم

روحانی با بیان اینکه خروج از موج چهارم به چند هفته زمان نیاز دارد، اضافه کرد: تاکید من بر موضوع واکسن است و در این مقطع نیازمند وارد کردن واکسن خارجی هستیم.

وی افزود:  برخی در نوشته‌ها و گفته‌های خود آورده اند که کمی صبر کنید تا واکسن‌های داخلی می‌رسد و با فشاری که داریم واکسن را از خارج نخریم که این حرف دقیقی نیست. همان جمله معروفی که می گوید «بهترین واکسن نخستین واکسن است» را باید استفاده کنیم. هر کدامی که اول به دست انسان برسد باید تزریق شود. نباید معطل بکنیم و نگوییم صبر کنیم 2 ماه دیگر که چه می‌شود یا نمی‌شود.

رییس جمهوری اضافه کرد: هر واکسن مورد تاییدی که رسید چه با تاثیر 90 تا 80 درصد و شاید کمتر یا بیشتر را باید فوری استفاده کرد. گروه اول یعنی مدافعان سلامت از واکسن استفاده کردند. واکسیناسیون گروه دوم آغاز شد و واکسینه کردن افراد بالای 80 سال در حال انجام است و امیدواریم در روزهای آینده به نهایت برسد تا گروه‌های بعدی را شروع کنیم و همچنین افرادی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند تا بتوانیم آنها را واکسینه کنیم.

روحانی اظهار کرد: برنامه به این صورت است در روزهای آینده یک میلیون دوز دیگر و اوایل خرداد 8 میلیون دوز دیگر در اختیار ما قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه اوایل خرداد، 8 میلیون دوز دیگر در اختیار ما قرار می‌گیرد، افزود: امیدواریم در این فاصله کوواکس چند میلیون دوز در اختیار ما قرار دهد و بتوانیم 13 تا 14 میلیون نفری که در اولویت ما هستند، در این دولت واکسینه شده تا بتوانیم بگوییم مرگ را مهار کرده‌ایم. 

برای مهار زنجیره انتقال باید 70 درصد جمعیت را واکسینه کنیم

روحانی خاطرنشان کرد: برای مهار زنجیره انتقال باید 70 درصد جمعیت را واکسینه کنیم باید بتوانیم تا تیرماه از این مراحل را عبور کنیم تا بگوییم از نظر مرگ و میر این ویروس را مهار کردیم. ان‌شاالله دولت بعدی هم این کار را ادامه می‌دهد. 

رییس‌جمهور یادآور شد: واکسن داخلی از تابستان وارد بازار شده و به دست ما می‌رسد. واکسن پاستور که با همکاری کوبا بوده است، زودتر به دست مردم می‌رسد و مردم می‌توانند از آن استفاده کنند. سایر واکسن‌ها نیز به تدریج در اختیار مردم قرار می‌گیرد و شرایط بهتر می‌شود. 

روحانی با اشاره به انواع جهش‌یافته ویروس کرونا ابراز کرد: آنچه امروز در جامعه مطرح می‌شود که این ویروس نوع انگلیسی است و نوع بدتر آن، هندی، برزیلی و آفریقایی و... آمده است، نباید ذهن مردم را مشغوش کند. همه آنها یک ویروس هستند و درمان هم یکی است. ممکن است این ویروس موتاسیون (جهش) پیدا کند و حتی ممکن است در کشور ما نیز جهش یابد ولی باید در رعایت پروتکل‌ها، شستن دست‌ها، حذف سفرهای غیرضروری و... حساب شده‌تر عمل کرد. مسیر همان است و ما مسیر دیگری نداریم.  

وی در توضیح وظایف دولت در مبارزه با بیماری کووید 19 بیان کرد: کار دولت تامین دارو و تجهیز بیمارستان‌ها، در اختیار قرار دادن اکسیژن و ونتیلاتور به بیمارستان‌ها و تجهیز آی‌سی‌یوها و تخت‌های بیمارستانی است. کار دیگردولت تامین واکسن است. دولت موظف است که واکسن را خریده، تهیه و وارد کند. 

رییس‌جمهوری اضافه کرد: ما 16 میلیون دوز واکسن از کوواکس خریداری کردیم و 10 میلیون واکسن اخیرا وارد کشور شده که مجموع واکسن‌های خریداری شده، حدود 30 میلیون دوز خواهد بود. این به غیر از واکسن‌های داخلی است. اما کشور نیازمند واکسن داخلی است. 

روحانی افزود: ویروس کرونا نشان داد می‌تواند از اپیدمی خطرناک به پاندمی تبدیل شود. این ویروس نشان داد که زود از بین نمی‌رود و جهش می‌یابد. کشور باید به توانمندی‌های علمی و تجهیزات برای ساختن واکسن برسد. 16 ماه است که با این ویروس مواجه شدیم و در این مدت ابتدا فکر نمی‌شد بعد هفت تا هشت ماه بشر بتواند به واکسنی برسد. 

وی یادآور شد: ممکن است این واکسن کامل نباشد و همه مراحل را طی نکرده باشد. تهیه واکسن در دنیا باید زمانی در حدود 2 تا سه سال و حتی هفت تا هشت سال طی کند و در یک مورد، 18 سال طول کشیده است. کار بزرگی انجام شد و برخی مقررات حذف شد. این واکسن مفید و موثر است و می‌تواند جلوی مرگ و میر را بگیرد. اساس واکسن این است که بدن را برای مبارزه بهتر با ویروس آماده می‌کند.

روحانی اضافه کرد: یک ویروس ناقص یا کشته شده وارد بدن می‌شود و بدن با آن مبارزه می‌کند. در این مبارزه، یک پادتن درست می‌شود و بدن توانمندی پیدا می‌کند که آنتی بادی بسازد. وقتی این ویروس وارد بدن شود، بدن به آن آشنا است و راحت‌تر می‌تواند با آن مبارزه کند. ممکن است طرف بیمار شود ولی مرگ و میر نخواهیم داشت. 

وی گفت: تهیه واکسن  ضروری است ولو آنکه همه مراحل را طی نکرده باشد. باید از واکسن‌هایی که مورد پذیرش سازمان جهانی بهداشت استفاده کنیم. البته کسی که واکسن می‌زند، مصونیت پیدا می‌کند ولی باید حواسش باشد ممکن است ناقل نباشد.

رییس جمهوری در ادامه گفت: کسی که واکسن زده باید مراقب باشد چرا که می تواند ناقل بیماری برای خانواده و دوستان خود باشد. واکسن به این معنا نیست که فرد با تزریق آن مصونیت پیدا می‌کند.هم خودش معلوم نیست که صد در صد مصون شود هم اینکه ممکن است ناقل باشد و مشکلات ایجاد کند.

مساله کرونا، ملی و انسانی و اخلاقی است/ کرونا داستان ملی است

روحانی تاکید کرد:  در ایران و سایر کشورها، مرگ و میر عمدتا برای 60 سال به بالا یا افراد دارای بیماری زمینه‌ای است. بر این مبنا است که ما آنها را در اولویت قرار دادیم. بنابراین اولویت ما کم کردن مرگ و میر است اما برای جلوگیری از انتقال باید کار بیشتری انجام بگیرد. اگر بخواهیم زنجیره انتقال را بشکنیم واکسیناسیون باید توسعه پیدا کند و 70 درصد مردم از این واکسن استفاده کنند.

رییس جمهوری گفت: امیدواریم تا پایان امسال واکسیناسیون در ایران انجام شود. بخشی از آن در این دولت و بخش دیگر در دولت آینده انجام می‌شود و به نقطه ای می‌رسیم که مورد نظر همه است .

وی افزود: مساله کرونا یک مساله ملی و انسانی و اخلاقی است خواهش می‌کنم هیچ کس این داستان را دستمایه‌ای سیاسی برای مسایل حزبی و جناحی و یا برای انتخابات قرار ندهد. این یک داستان ملی است و همه باید تلاش کنیم و دست به دست هم دهیم تا از این ویروس زودتر خلاص شویم. 

روحانی تاکید کرد: امیدواریم خداوند توفیق دهد که انتخابات خوب و با شکوه و با اخلاقی داشته باشیم که مورد نظر همه مردم است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/259705/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیشترین و کمترین بازدهی نمادهای بازار سهام هفته چهارم فروردین

رییس سازمان برنامه و بودجه: کشور در مدار رشد اقتصادی قرار دارد

پورموسوی: ریسک کردیم و جواب گرفتیم

معرفی دفاع راست ایده‌آل؛ یاشوا کیمیش

توخل به پپ رسید؛ هدف بعدی مورینیو است

مربی موفق ایرانی در لیگ عراق لژیونر شد

احتمال محرومیت هواداران بایرن در بازی با رئال

پنالتی و گل اول پرسپولیس مقابل صنعت نفت درست بود؟

اوسمار: نتیجه 3 بر صفر عالی است؛ کارمان را انجام دادیم

اوزونیدیس: حریف‌مان فقط یک شوت و یک موقعیت داشت

پایان کار نمایندگان ایران در تفنگ 50 متر سه وضعیت

جنجال در آبادان؛ نمی‌خواهیم اوسمار حرف بزند

بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا

امیرعبداللهیان: در صورت تعرض به منافع ایران، در پاسخ‌گویی لحظه‌ای تردید نخواهیم کرد

امیرعبداللهیان: عملیات دفاع مشروع و اقدام متقابل ایران پایان یافته است

اردن: ایران قصد تشدید تنش ندارد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

فقط حرکتای صورت سلمان که به شیرین میگه منو لو نده!

بازیگر نقش سیروس قایقران در «پرویزخان» کیست؟

«کارخانه هیولاها» در ایران روی صحنه رفت

خسارت زلزله 5.6 ریشتری در شمال ترکیه

توضیحات وزیر کشور در مورد آخرین وضعیت امداد رسانی به 5 استان درگیر سیل در کشور

انتقاد حسین عبده تبریزی به مالیات مضاعف علیه سرمایه‌گذاری

کلانتری: از صحبت‌های مسعود شجاعی انگیزه می‌گیرم

شجاعیان: همسرم در روند خوبم تاثیرگذار است

سامان نریمان و ناامیدی از 6 پاس گل نشده!

پرسپولیس آماده صدرنشینی موقت در آبادان

سردار آزمون در بغل قهرمان جهان

گل دوم پرسپولیس به صنعت نفت توسط عیسی آل‌کثیر

کاهش شانس ژیمناست تاریخ‌ساز ایران برای کسب سهمیه المپیک

اعلام پنالتی با خطای هند و گل سوم به سود پرسپولیس توسط کنعانی زادگان

اتفاق بی سابقه در بازی صنعت نفت و پرسپولیس

بدشانسی صنعت نفت در دقیقه 90؛ شوت محکم تهیدست به تیرک دروازه پرسپولیس خورد

شاگردان اوسمار موقتا در صدر؛ سرخپوشان در انتظار لغزش استقلال

خط و نشان عضو کمیسیون امنیت ملی برای کشورهای عربی منطقه

رئیسی: گذشت زمانی که می‌خواستند با برجام 2 و 3 روی موشک‌های ما معامله کنند

منبع آگاه: ادعای «معاریو» درباره حمله به دیمونا توسط ایران کذب است

امیرعلی نبویان در «پدرخوانده 3» حضور دارد؟

ویدیوی اکران مردمی «بی بدن» با حضور بازیگران معروف

نماهنگ "ای ایران" با صدای زنده یاد استاد محمد نوری

عملیاتی شدن 5 فروند زیردریایی هوشمند با قابلیت تعقیب هدف و نشت‌یابی

اعتماد: طعم قدرت‌نمایی ایران را با رویارویی در برابر زنان تلخ نکنیم

غربت مرتضی

حق‌شناس: تنش اخیر میان ایران و اسرائیل تأثیری بر نرخ ارز نمی‌گذارد

کلانتری: از بودن کنار تیم هوادار و انگیزه دادن و صحبت کردن مسعود شجاعی لذت می برم

عنایتی: ازین پس اگر سرمربی تیم حریف به نشست ها نیاید منم دیگران را می فرستم

بایرن 32 سهمیه جام باشگاه‌ها را تکمیل کرد

پیروزی هم‌گروه ایران در جام ملت‌ها

عبداللهی: باید تا دقیقه آخر بازی می‌جنگیدیم