راه ترقی

آخرين مطالب

سنای ایالات متحده لایحه‌ی سرمایه‌گذاری روی تولید تراشه در این کشور را تصویب کرد اقتصاد

سنای ایالات متحده لایحه‌ی سرمایه‌گذاری روی تولید تراشه در این کشور را تصویب کرد
  بزرگنمايي:

راه ترقی - با تصویب لایحه‌ی سرمایه‌گذاری روی تولید تراشه در ایالات متحده، بودجه 52 میلیارد دلاری برای احداث کارخانه‌های تولید قطعات نیمه‌رسانا در خاک آمریکا اختصاص خواهد یافت.

شیوع بیماری کرونا تأثیر بسیار بدی روی بازار برخی از محصولات مانند دوربین‌ عکاسی داشت. در واقع با خانه‌نشین شدن بسیاری از مردم در سراسر دنیا دیگر ضرورتی برای خرید چنین محصولاتی دیده نمی‌شد. همین امر به افت شدید فروش کالاهای مختلف منجر شد؛ تا جایی که برخی از شرکت‌های مطرح از ضرر و زیان خود طی ماه‌های گذشته خبر دادند. اما شیوع بیماری کرونا برای تمامی بازارها بد نبود. با خانه‌نشین شدن مردم، ضرورتی برای ادامه‌‌ی فعالیت‌ها پیش آمد. درواقع کارمندان کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ، دانش‌آموزان و دانشجویان و حتی دارندگان مشاغل مختلف به‌صورت دورکاری و از خانه به فعالیت‌ خود ادامه دادند. همین امر باعث شد تقاضا برای کالاهای مورد نیاز مانند قطعات و لوازم جانبی کامپیوتر، گجت‌های قابل حمل مانند تبلت و گوشی هوشمند، انواع لپ‌تاپ‌ و وسایل ارتباطی افزایش یابد. در حقیقت بسیاری از کاربران برای فعالیت در خانه تجهیزات لازم را نداشتند و همین امر سفارش چنین کالاهایی را چند برابر کرد؛ اما گذر زمان نشان داد که ظرفیت تولید برخی از محصولات به مشکل خورده است. درواقع افزایش تقاضا و از طرفی کاهش ظرفیت تولید کارخانه‌ها باعث شده چرخه‌ی تولید کالاهای کامپیوتری به‌خصوص به دلیل نیاز به قطعات نیمه‌رسانا با مشکلات متعدد مواجه شود. بسیاری از کالاها مانند سخت‌افزار کامپیوتر، لپ‌تاپ‌، گجت‌های هوشمند و حتی کنسول‌های خانگی به قطعات نیمه‌رسانا نیازمند هستند و فراتر رفتن تقاضا نسبت به ظرفیت تولید می‌تواند آسیب‌های فراوانی به بازار چنین محصولاتی وارد کند. بسیاری از تحلیلگران و حتی مقام‌های ارشد شرکت‌هایی مانند اینتل از احتمال افزایش قیمت‌ها و نایاب شدن برخی از محصولات در بازار خبر می‌دهند. در این زمینه گزارش‌های مختلف هر دو مورد را تأیید می‌کنند. طی ماه‌های گذشته برخی از محصولات مانند کنسول‌های خانگی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس در بازارهای مختلف دنیا کمیاب شده‌اند و گزارشی منتشر شده که قیمت کالاهای نیازمند به قطعات نیمه‌رسانا از ابتدای سال 2021 تاکنون کمی افزایش داشته است. مقاله‌های مرتبط:
درخواست ژاپن از سونی و TSMC برای احداث کارخانه‌‌ی تولید تراشه‌‌ی 20 نانومتری در این کشور کمبود جهانی تراشه منجر به افزایش شدید قیمت محصولات الکترونیکی شده است
کشورهای مختلف مانند ژاپن، کره جنوبی، چین و ایالات متحده اعلام کرده‌اند که در بخش تولید قطعات نیمه‌رسانا سرمایه‌گذاری کلان خواهند کرد تا نیاز کشورشان را تأمین کنند. برخی از تحلیلگران چنین اقدامی را فراتر از کمک به زنجیره‌ی تولید محصولات و اقدامی استراتژیک برای بی‌نیازی از کشورهای دیگر می‌دانند. ایالات متحده به ریاست جمهوری بایدن، طرحی به مجلس سنا ارائه داد تا سرمایه‌گذاری 50 میلیارد دلاری برای تولید تراشه در خاک این کشور صورت گیرد و The Verge تأیید می‌کند که طرح سرمایه‌گذاری بایدن مورد تأیید مجلس سنا قرار گرفته است. جزئیات کامل این طرح هنوز منتشر نشده، اما می‌دانیم که دولت بایدن می‌خواهد به سامسونگ، اینتل، TSMC، کوالکام و شرکت‌های دیگر در تولید کارخانه‌های ساخت تراشه کمک مالی کند. در این رابطه گزارش‌هایی وجود دارد که سامسونگ و TSMC برنامه‌های بلندمدتی برای تولید تراشه در خاک ایالات متحده دارند و حتی گفته شده است که TSMC کارخانه‌هایی برای تولید تراشه‌ با لیتوگرافی 3، 4 و 5 نانومتری احداث خواهد کرد. این کارخانه‌های قرار بود در اروپا احداث شوند؛ اما با طرح کمک 50 میلیارد دلاری بایدن، سران TSMC تصمیم گرفتند به ایالات متحده بروند و کارخانه‌های جدیدشان را در خاک آمریکا احداث کنند. چاک شومر، از سناتورهای ایالات متحده که حمایت خاصی از طرح بایدن داشته است، با ارسال توییتی توضیح می‌دهد که ابرقدرت اقتصادی آینده‌ی جهان کشوری است که پیشرفته‌ترین فناوری را در اختیار داشته باشد و فناوری کنونی در هوش مصنوعی، رایانش کوانتومی و قطعات نیمه‌رسانا خلاصه می‌شود. وی می‌گوید ایالات متحده باید در زمینه‌های دانش، تحقیق و توسعه، تولید و نوآوری سرمایه‌گذاری کلان کند. ترس اصلی ایالات متحده، شکست در رقابت با چین در تولید تراشه و قطعات نیمه‌رسانا است. چین پیشرفت‌های قابل توجهی طی سال‌های گذشته داشته و برخی از تحلیلگران تخمین می‌زنند که فاصله‌ی چندانی تا رسیدن به مرزهای دانش تولید قطعات نیمه‌رسانا با فناوری روز ندارد. AndroidAuthority در گزارش خود آورده است که طرح اختصاص بودجه برای تولید تراشه در خاک ایالات متحده در مجلس سنا توانسته است با 68 رأی موافق و 32 رأی مخالف به تصویب برسد. این طرح البته با رسیدن به مرحله‌ی اجرای فاصله دارد و باید توسط مجلس نمایندگان ایالات متحده بررسی و مورد تأیید قرار گیرد؛ اما بر اساس گزارش‌ها، احتمال بالای تأیید آن وجود دارد. مقاله‌های مرتبط:
فاکسکان: کمبود تراشه ممکن است تا سه‌ماهه دوم سال 2022 ادامه خواهد یافت کمبود تراشه مشکلات مالی نیسان را عمیق‌تر خواهد کرد
در طرح ارائه‌شده، 52 میلیارد دلار صرف کمک به احداث کارخانه‌های تولید تراشه می‌شود؛ اما بودجه 190 میلیارد دلاری نیز وجود دارد که به دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی اختصاص می‌یابد. این بودجه انتظار می‌رود صرف تحقیق و توسعه شود تا ایالات متحده همچنان در زمینه‌ی فناوری تولید تراشه‌، هوش مصنوعی و رایانش کوانتومی دست بالاتر داشته باشد. شرکت‌های تولیدکننده‌ی قطعات نیمه‌رسانا مانند TSMC و سامسونگ نه‌تنها از طرح بایدن استقبال کرده‌اند، بلکه بینشان رقابت شدیدی بر سر گرفتن بخشی از بودجه 52 میلیارد دلاری به وجود آمده است. البته چین نسبت به طرح بایدن نارضایتی خود را اعلام کرده؛ زیرا چنین طرحی می‌تواند ضربه‌ی اقتصادی بدی به چینی‌ها وارد کند. روزنامه‌ای چینی Xinhua مقاله‌ای منتشر کرده که طبق آن، دولت چین از ایالات متحده خواسته است طرح اختصاص بودجه برای تولید تراشه در خاک آمریکا را متوقف کنند، زیرا می‌تواند باعث کاهش سهم چین از بازار قطعات نیمه‌رسانا شود.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/270198/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

جبران فرصت‌های سوخته در رفسنجان

بازداشت یک نوجوان به ظن تدارک حمله تروریستی در المپیک

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای

ناراحتی سپاهانی‌ها از موضع‌گیری جدید در آنتن

نیمه‌نهایی با ازبکستان: همه چیز به نفع ایران

از قدرت و جذابیت لیگ ایتالیا غافلگیر شدم!

گل قیچی دیدنی جانلوکا اسکاماکا به فیورنتینا

استعلام مهم تراکتور منفی شد

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

علی لاریجانی پیام داد

نقوی حسینی: پایداری‌ها از اصطلاح «پشم» خیلی ناراحت شدند

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

آنچه امام علی (ع) به عقیل آموخت

تصاویر کمتر دیده شده از استاد محمدرضا شجریان در جوانی

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

جلسه حساس لیگ برتری‌ها برای قانون سقف هزینه

آغاز اردو از هجدهم

صالح: دیدار با قرقیزستان بهترین بازی تیم ملی فوتسال بود

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تیم دانشجویان ایران در راه مسابقات جهانی

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

بنری که خواننده مطرح پاپ را به شدت شاکی کرد

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

تو که با عاشقان درد آشنایی

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

آشوبی: پرسپولیس در این بازی فرصت اشتباه ندارد

طلسم 2765 روزه پرسپولیس علیه صعود آلومینیوم!

همنام مدیر جدید پرسپولیس روی نیمکت و سکو!

صحبت‌های جالب مجید جلالی درباره برنامه 12 ساله

العین، نیمار را از یک دستاورد تاریخی محروم کرد