راه ترقی

آخرين مطالب

مردم اسرارآمیز شرق آسیا در عصر یخبندان ناپدید شدند و گروه دیگری جای آن‌ها را گرفتند اقتصاد

مردم اسرارآمیز شرق آسیا در عصر یخبندان ناپدید شدند و گروه دیگری جای آن‌ها را گرفتند
  بزرگنمايي:

راه ترقی - اجداد مردمان امروزی آسیای شرقی حدود 19 هزار سال پیش به این منطقه نقل‌مکان کردند و جایگزین مردم اسرارآمیزی شدند که پیش از آن‌ها در منطقه مذکور زندگی می‌کردند.

پژوهشگران با مقایسه ژنتیک مرد تیانویان، فرد چهل‌هزارساله‌ پیداشده در غار تیانویان پکن، با DNA حاصل از بقایای انسان‌های باستانی متعلق به 25 فرد از منطقه آمور که بخش‌هایی از شرق چین و روسیه را شامل می‌شود، اطلاعاتی درباره این مردم اسرارآمیز به‌دست آوردند. پژوهشگران دریافتند تبار مرد تیانویان احتمالا از 40 هزار تا 33 هزار سال پیش در سراسر آسیای‌شرقی گسترش یافته است. کیائومی فو ، نویسنده ارشد مطالعه از آکادمی علوم چین، گفت پس‌ازآن این مردم ناپدید شدند و جمعیت جدیدی حدود 19 هزار سال پیش درست زمانی ظاهر شدند که آخرین بیشینه یخچالی (LGM) در حال پایان بود. آخرین بیشینه یخچالی (از حدود 26،500 تا 19،000 سال پیش) دورانی است که صفحات یخی در بیشترین وسعت خود بودند. به‌گزارش لایو ساینس ، سال 2003 گروه پژوهشی دیگری بقایای مرد تیانویان را پیدا کردند و تا امروز، DNA این فرد قدیمی‌ترین ژنوم شناخته‌شده انسان‌های باستانی شرق آسیا است. با استناد به دانش حاصل از مطالعه مرد تیانویان و دیگر یافته‌های باستان‌شناسی، پژوهشگران می‌دانند انسان‌های مدرن از چهل‌هزار سال پیش در نواحی شمال‌شرق آسیا زندگی می‌کردند. این منطقه فلات مغولستان، شمال چین، ژاپن، شبه‌جزیره کره و مناطق کوهستانی شرق دور روسیه را دربر می‌گیرد. مطالعات اخیر دانشی در زمینه پویایی جمعیت شرق آسیا از حدود نه‌هزار سال پیش تا زمان‌های تاریخی اخیر فراهم کرده است؛ اما در‌این‌باره که از چهل‌هزار تا نه‌هزار سال پیش چه اتفاقی افتاده است، دانش زیادی وجود ندارد. فو و همکارانش DNA مرد تیانویان را با بقایای باستانی انسان‌هایی مقایسه کردند که بین 33،000 تا 3،400 سال پیش در منطقه آمور زندگی می‌کردند. فو با ارسال ایمیلی به لایوساینس گفت این بازه زمانی دوره‌ای را دربر می‌گیرد که در آن، یخچال‌های طبیعی که بخش‌های وسیعی از زمین را پوشانده بودند، عقب‌نشینی کردند و برای درک آنچه مهم است که برای مردمان شمال‌شرقی آسیا در جریان و پس از LGM رخ داد. شمال‌شرقی آسیا در همان عرض‌های جغرافیایی واقع شده است که اروپای مرکزی و جنوبی در آن قرار دارد. پژوهشگران در مطالعه‌شان نوشتند: «در اروپا، جابه‌جایی‌ها و اندازه جمعیت انسانی متاثر از نوسان‌های اقلیمی عصر یخبندان بوده است. نوسان‌های اقلیمی ممکن است تأثیر مشابهی بر تاریخ جمعیت‌های مناطق با عرض جغرافیایی بالا و ارتفاعات بالا در آسیا گذاشته باشد.»

راه ترقی

کشف شواهد بیشتر از تلاقی میان انسان مدرن و انسان‌تبار دنیسووا در جنوب شرقی آسیا تعیین توالی DNA باستانی، ریشه مردم جنوب آسیا را مشخص کرد در DNA ما ردپای کدام انسان‌های باستاتی دیده می‌شود؟
پژوهشگران برای توضیح ژنتیک زن سالخیت می‌گویند شاید افراد دارای تبار مرتبط با تیانویان با مردمی با تبار مرتبط با یانا در مغولستان تلاقی پیدا کرده باشند؛ اما قبل از آخرین بیشینه یخچالی از مردم باستانی منطقه آمور جدا مانده باشند. یکی دیگر از افراد مطالعه، AR19K که حدود نوزده‌هزار سال پیش در اواخر دوره آخرین بیشینه یخچالی در منطقه آمور زندگی می‌کرد، توجه پژوهشگران را به خود جلب کرد. تبار ژنتیکی AR19K با تیانویان و AR33K فرق دارد که نشان‌دهنده این است احتمالا تغییر جمعیتی رخ داده است. به‌عبارت‌دیگر، درحالی‌که AR33K و تیانویان ژن‌هایی به مردمان جدید آسیای‌شرقی انتقال دادند، جمعیت‌هایی که خود به آن تعلق داشتند، در مقطعی از زمان در جریان آخرین بیشینه یخچالی ناپدید شد. درحقیقت، AR19K قدیمی‌ترین فرد باستانی شمال‌شرق آسیا است که تاکنون شناسایی شده؛ یعنی این فرد از اجداد مردمان باستانی شمال‌شرقی آسیا بوده است. شناسایی این جد نشان می‌دهد سابقه جدایی ژنتیکی شمال‌جنوب در شرق آسیا در نوزده‌هزار سال پیش وجود داشته است؛ یعنی ده‌هزار سال زودتر از چیزی که قبلا کشف شده بود. نمونه‌های جوان‌تر حاکی از آن بود که برخی از مناطق شرق آسیا ارتباط ژنتیکی درخورتوجهی با گذشته داشته‌اند. برای مثال، پژوهشگران قبلا تصور می‌کردند جمعیت‌های مدرن در منطقه آمور تداوم ژنتیکی هشت‌هزارساله با شکارچی‌گردآورندگان و کشاورزان عصر نوسنگی داشته باشند که در غار دویل گیت در شرق دور روسیه و منطقه آمور زندگی می‌کردند. بااین‌حال، تجزیه‌و‌تحلیل جدید نشان داد این استمرار به چهارده‌هزار سال پیش یا شش‌هزار سال پیش از آنچه برمی‌گردد که قبلا تصور می‌شد. مطالعه جدید بازه زمانی‌ای را محدودتر کرد که در آن، واریانت ژنتیکی خاص آسیایی معروف به EDAR V370A ظاهر شد. این واریانت با صفاتی مانند ساقه ضخیم‌تر مو و غدد عرق بیشتر و دندان‌های پیش بیل‌شکل مرتبط است. فو گفت: فراوانی این وایانت ژنتیکی احتمالا پس از آخرین بیشینه یخچالی افزایش پیدا کرده است. مشاهده‌های مستقیم ما با استفاده از DNA باستانی احتمالا از این فرضیه حمایت می‌کند که انتخاب روی EDAR V370A موجب افزایش ویتامین D در شیر مادر در محیطی شده است که در آن تابش فرابنفش کم بوده است. به‌طور‌کلی، نتایج نشان می‌دهد آخرین بیشینه یخچالی تأثیر شدیدی روی انسان‌های باستانی گذاشته است که در آسیای شرقی زندگی می‌کردند و مطالعه حاضر تصویر واضح‌تری از تاریخچه جمعیتی شمال شرقی آسیا ارائه می‌دهد. این مطالعه در مجله Cell منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/271403/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل دوم پاری‌سن‌ژرمن به لورین توسط ام‌باپه

آخرین خبر از بارسلون؛ ژاوی نمی‌ماند!‏

کروس: باید بارسلونا را 4-0 می‌بردیم

منظمی سرپرست دبیرکلی فدراسیون والیبال شد

سرنوشت سرمربی طارمی وابسته به یک انتخابات!‏

رئیس‌جمهور فرانسه پا به توپ شد!

اولین قهرمانی لیگ به حزباوی رسید

نشست خبری محرم نویدکیا سرمربی مس رفسنجان قبل از دیدار با پیکان

رضا عنایتی در کنفرانس قبل از بازی پیکان - مس رفسنجان شرکت نکرد

رییس صداوسیما: در ورزش ستاره بودن کافی نیست

توضیحات رائفی‌پور درباره اموالش: مستاجرم!

المیادین: مأموریت‌ مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد

پزشکیان: اصرار به حجاب اجباری، عناد ایجاد می‌کند

سند مهم منتشر شده در یازدهمین جلسه دادگاه منافقین

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیه

چیزی که تورو نکشه قوی‌ترت میکنه!

عصبانیت "نقی" از تیپ پایتختی‌ها در سفر خارج

یه زخم گردن باعث سوءتفاهم شد!

روایت سخنگوی انجمن سینماداران از یک رکورد شکنی

آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی به نقل از وکیلش

با «مثبت آموزش» به روز باشید

چهره ها/ پست عاشقانه نوید محمدزاده برای تولد همسرش

اجرای آهنگ «شاید یه شب بارون» توسط مهدی دارابی

ترانه «نیمه گمشده» با صدای حامیم

رئیس سازمان سنجش: اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

میانگین سن مادران و پدران ایرانی در تولد اولین فرزند

هشدار زرد هواشناسی؛ وزش باد شدید در مناطق جنوبی کشور تا هفته آینده

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

هرروز یک سری مشکل هست!

وطن امروز نوشت: نظام اسلامی و چالش کشف حجاب

دیوار کلاهبرداری فرو ریخت

ماجرای 4 اسیر قدیمی اسرائیلی که «ابوعبیده» از آن ها یاد کرد

تکرار یک اشتباه

«طوفان اقصی» کار «رئیس سازمان اطلاعات ارتش اسرائیل» را ساخت

جایزه تتر و بیت‌کوین تا +30 میلیون تومان در ازای یک ثبت‌نام ساده

رئیس فراکسیون کارگری مجلس: عدم افزایش حق مسکن و پایه سنوات کارگران هیچ توجیهی ندارد

معاون سازمان توسعه تجارت: اعدادی که برای تجارت با آفریقا اعلام می‌شود واقعی نیست

شرط ستاره یووه؛ آلگری بماند، من نیستم!

طاهری در بازی تیم‌های سابق سردار آزمون

اوسمار برای شاگردانش جلسه فنی گذاشت

اخراج امید ابراهیمی در دیدار الشمال و السد

وزیر ورزش و جوانان: به زودی پاداش ورزشکاران پرداخت می‌شود

واکنش ایران به بیانیه کویت و اردن درباره میدان آرش

نشان عالی «سربداران» به سپاه اهدا شد

رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند

سانسور ابراز عشق شوهر به همسرش در تلویزیون!

"حمید لولایی" به دنبال گنج

دوست داری فنی باشی اما هیچی سردرنمیاری