راه ترقی

آخرين مطالب

سرنوشت ماینرها بعد از رسیدن به 21 میلیون بیت کوین قابل استخراج اقتصاد

سرنوشت ماینرها بعد از رسیدن به 21 میلیون بیت کوین قابل استخراج
  بزرگنمايي:

راه ترقی - حد نهایی تعداد بیت کوین قابل استخراج 21 میلیون است و آخرین سکه‌ها به احتمال زیاد تا سال 1520 (2140) ضرب خواهند شد و بعد از آن دیگر بیت کوینی وارد چرخه‌ نخواهد شد.

بلاک چین بیت کوین، بر مبنای اصل تأمین کنترل‌شده طراحی شده است؛ به این معنا که تا رسیدن به سقف نهایی 21 میلیون، هر سال تنها تعدادی معین از آن ضرب می‌شود. بعد از به حداکثر رسیدن سرمایه در گردش بیت کوین ، پاداشی که ماینرها دریافت می‌کنند دیگر در قالب بلاک نخواهد بود و به جای آن، با فرض بدون تغییر ماندن پروتکل اصلی بیت کوین، هزینه‌ی تراکنش‌های در حال انجام به‌عنوان پاداش به آن‌ها تعلق می‌گیرد. مقاله‌های مرتبط:
چرا ساتوشی ناکاموتو تعداد بیت کوین ها را روی عدد 21 میلیون محدود کرد؟ هاوینگ بیت کوین رخ داد؛ پاداش ماینینگ به 6.25 بیت کوین کاهش یافت
تقریباً هر 10 دقیقه، ماینر‌های بیت کوین با حل یک معادله‌ی رمزنگاری‌شده بلاکی جدید کشف و آن را به بلاک چین اضافه می‌کنند. هر بلاک شامل دسته‌ای از سوابق تراکنش‌ها است که قبلاً در استخر حافظه‌ی بیت کوین منتظر بودند و معمولاً بر اساس مقدار هزینه‌ی تراکنش که به ماینرها ارائه می‌دهند، انتخاب می‌شوند. در ازای کشف هر بلاک، ماینر تعداد مشخصی بیت کوین برای این کشف خود دریافت می‌کند که آن را پاداش بلاک می‌نامند. در زمان راه‌اندازی بیت کوین، این پاداش 50 بیت کوین تعیین شده بود؛ اما این رقم بعد از هر 210 هزار بلاک جدید (تقریبا چهار سال)، نصف می‌شود (هاوینگ). بنابراین با گذشت زمان و رخ دادن سه هاوینگ تا سال 1396 (2022)، پاداش بلاک از 50 عدد به 25 بیت کوین، در بار دوم به 12٫5 بیت کوین و بار سوم به 6٫25 بیت کوین کاهش یافته است. آخرین هاوینگ بیت کوین در اردیبهشت‌ماه 1399 (می 2020) اتفاق افتاد و پاداش بلاک به 6٫25 بیت کوین کاهش یافت. هاوینگ بعدی در سال 1403 (2024) اتفاق خواهد افتاد.

راه ترقی

پس از ضرب 21 میلیون بیت کوین، ماینرها همچنان می‌توانند در جریان کشف بلاک شرکت کنند؛ اما دیگر پاداشی در قالب بلاک بیت کوین دریافت نخواهند کرد؛ البته به این معنا نیست که اصلا پاداشی به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد. ماینرهای بیت کوین علاوه بر پاداش بلاک، تمام هزینه‌ی صرف‌شده برای تراکنش‌های مربوط به بلاک تازه کشف‌شده را دریافت می‌کنند. تا سال 1400 هزینه‌ی تراکنش‌ها بخش کمی از درآمد ماینرها را تشکیل می‌دهد؛ چرا که ماینرها حدود 900 بیت کوین (معادل 39٫8 میلیون دلار) در روز ضرب می‌کنند؛ ولی هر روز بین 60 تا 120 بیت کوین (معادل 2٫6 تا 4٫4 میلیون دلار) هزینه‌ی تراکنش کسب می‌کنند. به این معنا که هزینه‌ی تراکنش‌ها در حال حاضر حدود 6٫5 درصد از درآمد یک ماینر را تشکیل می‌دهد؛ اما در سال 1520 (2140) این مقدار به 100 درصد خواهد رسید. به گزارش دیکریپت ، سیمون کیم، مدیرعامل هشد (Hashed#)، از دست دادن پاداش بلاک را عاملی برای بی‌انگیزه شدن ماینرها نمی‌داند: تغییر در اکوسیستم بیت کوین و جایگاه آن به‌عنوان ارز اصلی در دنیای مجازی، در نبود پاداش بلاکی همچنان می‌تواند تغییرات شگفت‌انگیزی در پذیرش ماینرها ایجاد کند. هزینه‌ی تراکنش‌ها برای دومین بار بعد از سال 1396، بار دیگر در فروردین 1400 به اوج رسید و رکورد قبلی را شکست.
ساختار اختصاص پاداش مبتنی بر هزینه‌ی تراکنش‌ها، در زمان حال به‌طور قطع شبکه‌ی استخراج را از بین می‌برد؛ چرا که تعداد کمی از ماینرها تنها با دریافت 6٫5 درصد از هزینه‌ی تراکنش‌ها قادر خواهند بود بیت کوین استخراج کنند. اما استفاده‌ی بسیار زیاد از شبکه‌ی بیت کوین، رقابت بر سر فضای بلاک را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد. مدیر عامل بای‌بیت (ByBit)، بن ژو، معتقد است این اتفاق منجر به افزایش پاداش در قالب هزینه‌ی تراکنش‌ها برای ماینرها خواهد شد؛ مشابه جریان بازار گاوی که در سال 1396 (2017) رخ داد.

راه ترقی

قیمت بیت کوین مجددا رکوردشکنی کرد: بیش از 63 هزار دلار
در آذرماه 1396 (دسامبر 2017)، زمانی که ارزش بیت کوین 14 هزار دلار بود، کل هزینه‌‌های تراکنش‌ پرداخت‌شده در روز به 1495 بیت کوین افزایش یافت. در نتیجه ماینرها در مجموع 21 میلیون دلار هزینه‌ی تراکنش‌ کسب کردند؛ حدود نیمی از درآمد امروز آن‌ها از پاداش بلاک. متوسط ​​هزینه‌ی ارسال بیت کوین در زمان اوج خود در آن سال، 55٫17 دلار بود. در اول اردیبهشت 1400 (21 آوریل 2021)، این رقم به بالاترین سطح تاریخی خود یعنی 59٫87 دلار رسید؛ درحالی‌که تنها 10 روز قبل از آن، این رقم 14٫86 دلار بود (متوسط ​​هزینه‌ی تراکنش بیش از 300 درصد افزایش یافته بود.) دلیل این اتفاق به زبان ساده، تقاضای زیاد در شبکه‌ی بیت کوین است. استفاده‌ی هرچه بیشتر افراد از شبکه معمولاً منجر به افزایش هزینه‌ی تراکنش‌ها می‌شود. از طرف دیگر، امکان تغییر مکانیسم پاداش بیت کوین، مدتی قبل از استخراج بلاک نهایی نیز وجود دارد. لوکا بوشکین، مدیر ارشد بازاریابی در پلتفرم معاملات رمزنگاری نیوزکریپتو، کاهش تعداد بیت کوین استخراج‌شده را دلیل «تغییرات قابل توجه» در پروتکل بیت کوین می‌داند. دیکریپت به نقل از او نوشت: این تغییر درنهایت می‌تواند منجر به ایجاد سازوکاری سازگارتر با محیط زیست مانند گواه بر سهام شود یا جایگزینی برای گواه بر کار ارائه بدهد؛ البته از اسفند 1399 (فوریه 2021) تلاشی برای تغییر الگوریتم بیت کوین و تبدیل آن به گواه بر سهام انجام نشده و پیشنهادی برای بهبود بیت کوین ارائه نشده است. مقاله‌های مرتبط:
آیا بیت‌ کوین نابود می‌شود؟ PoW در مقابل PoS؛ مکانیزم اجماع‌ در بلاک چین چیست و چند نوع دارد
جردن استویف، رئیس رمزنگاری اسکریل، معتقد است که بلاک چین بیت کوین برای انتقال مقادیر قابل توجه باقی خواهد ماند و برای باقی انتقال‌های عمده‌، از راه‌ حل‌های لایه 2 یا بلاک چین‌های جایگزین استفاده خواهد شد. استویف در این باره می‌گوید: فقط معاملات با مقادیر قابل توجه که هزینه‌های زیادی برای تراکنش پرداخت می‌کنند، روی زنجیره باقی خواهند ماند و درآمد حاصل از آن نصیب ماینرها خواهد شد. با تغییر در ساختاری که دریافت پاداش صرفا مبتنی بر هزینه‌ی تراکنش‌ها باشد، می‌توان نتیجه‌ی بالقوه‌ی دیگری برای بیت کوین متصور شد: ماینرها به کل استخراج بیت کوین را متوقف کنند. اگر ماینرها استخراج بیت کوین را متوقف کنند چه اتفاقی می‌افتد؟
اگر تعداد زیادی از ماینرها یا حتی همه ماینرها استخراج بیت کوین را متوقف کنند، تغییر همیشگی شبکه‌ی بیت کوین از بسیاری جهات بدیهی است. در آن صورت همچنان می‌توان آدرس ولتی که بیت کوین دارد و مقدار آن یا کل تاریخچه‌ی تراکنش‌های انجام‌شده‌ را مشاهده کرد؛ اما تأیید تراکنش‌های جدید نیاز به استخراج دارد. اگر ماینرها تولید بلاک‌های جدید را متوقف کنند، خرج کردن بیت کوین در آینده غیر ممکن خواهد شد. این اتفاق شبیه روز رستاخیز برای شبکه‌ی بیت کوین خواهد بود؛ اما بسیاری معتقدند که ماینرها مسیر خود را با قدرت ادامه خواهند داد؛ حتی اگر هزینه تراکنش‌ها تنها پاداشی باشد که دریافت می‌کنند. طبق گفته‌ی سیمون کیم به دیکریپت: برخلاف نظر برخی، ممکن است تغییراتی در مسیر ایجاد شود که حتی با توقف پاداش بلاکی، ماینرها همچنان باانگیزه به کار خود ادامه بدهند. دانشگاه پرینستون طبق مطالعه‌ای در سال 1394 (2016) نتیجه گرفت که هزینه تراکنش‌ها به‌تنهایی انگیزه کافی نخواهد بود و اتکا به آن‌ها «عواقب نگران‌کننده‌ای» برای امنیت آینده‌ی بیت کوین در پی خواهد داشت. تهدیدی با عنوان ماینینگ خودخواهانه (Selfish Mining) 
طبق مطالعه‌ای درباره‌ی روش‌های استخراج انحرافی، «ماینرهای خودخواه» امنیت شبکه‌ی بیت کوین را به خطر می‌اندازد. طبق تعریف، ماینر خودخواه به کسی گفته می‌شود که بلافاصله پس از پیدا شدن بلاک آن را آزاد نمی‌کند و به امید فریب شبکه برای هدر دادن منابع اضافه در استخراج بلاک‌هایی که هرگز به بلاک چین نمی‌رسند، بلاک استخراجی خود را از شبکه دریغ می‌کند. ماینر در این روش با پنهان نگه داشتن بلاک استخراج‌شده از کل فناوری بلاک چین، خود را جلوتر از سایر ماینرها برای استخراج بلاک بعدی قرار می‌دهد.

راه ترقی

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/273789/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

فصل رویایی امباپه؛ رئال منتظر فوق ستاره

ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت

عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی

خواهش لاپورتا از ژاوی؛ مربی بزرگ نیست، بمان!

فیلیپین نخستین حریف دختران والیبالیست در آسیا

تیم رویایی 4 نفره لامین یامال ستاره جوان بارسلونا

حضور در بازی‌های 2024 چقدر هزینه دارد؟

14 گل رونالدینیو که جهان را شوکه کرد

دریبل دیدنی «امباپه» در بازی شب گذشته مقابل لوریان

آیت‌الله دوزدوزانی: آقایی که می‌خواهی روحانی باشی و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود

انتقاد پزشکیان به سکوت مجامع بین‌المللی درخصوص جنایات اسرائیل: چرا ککتان نمی‌گزد؟

واکنش آمریکا به ادعاهای گروسی درباره برنامه هسته‌‌ای ایران

چهره ها/ نجم الدین شریعتی در چایخانه حرم امام رضا(ع)

اعتراف جالب خانم مجری جنجالی صداوسیما جلوی مردم

ادامه واکنش‌ها به سخنان جنجالی مدیر «نماوا»

«تشریفات ساده»، تلفیقی از تئاتر و سینما

کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار

اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

شمسایی: ازبکستان رویای فراتر از آسیا دارد

پرسپولیس به راحتی آلومینیوم و سپاهان را شکست می دهد

لیورپول با این وضع جایی در کورس قهرمانی ندارد

رکورد لیگ برتر شکست؛ بیشترین گل زده تاریخ

خیابانی: در مورد ساخت ورزشگاه، به مردم راست بگویید

هشدار تن‌هاخ به ستاره یونایتد

خیابانی: استقلال و پرسپولیس بی‌صاحب هستند

خیابانی: از جان استقلال و پرسپولیس چه میخواهید؟

بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد

مهاجری خطاب به ذوالنور: از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب‌کشی کنید

گفت و گوی دو خواهر کول بر در سریال نون خ 5

اختلافی که پس از سال‌ها فیتیله‌اش روشن شد!

فرهاد قائمیان: تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!

خوانندگی اختصاصی محسن یگانه برای طرفدار کوچکش

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

ویدیویی از کاوشگر کنجکاوی که مناطق رسوبی در مریخ را نشان می دهد

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

جبران فرصت‌های سوخته در رفسنجان

بازداشت یک نوجوان به ظن تدارک حمله تروریستی در المپیک

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای