راه ترقی

آخرين مطالب

جکی چان؛ قهرمان ما مردمِ دو شبکه و کمی دلخوشی فرهنگ و هنر

جکی چان؛ قهرمان ما مردمِ دو شبکه و کمی دلخوشی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - همشهری / حتی آن‌ها که چندان اهل فیلم، مخصوصا فیلم‌های اکشن نیستند، جکی چان را می‌شناسند. از آن سال‌ها که تلویزیون 2 شبکه بیشتر نداشت تا حالا که تنوع فیلم‌های سینمایی در دنیا بی‌اندازه است، جکی چان به‌عنوان چهره آشنایی که فیلم‌های به‌اصطلاح معمول «بزن بزن» بازی می‌کند، شناخته شده است. ماجرای زندگی و شخصیت این چهره ورزشکار و بازیگر شنیدنی است.

راه ترقی


کودکی پرماجرا
جکی چان، کودکی پرماجرا و عجیب و غریبی داشته است. او در سال 1954 در هنگ‌کنگ به‌دنیا آمد. پدر و مادرش در سفارت فرانسه در هنگ‌کنگ کار می‌کردند. وضعیت مالی خانواده چان آن‌قدر نامناسب بود که آنان می‌خواستند جکی 5 ساله را در برابر 1500 دلار به یک دکتر انگلیسی بفروشند، اما از کارشان منصرف شدند و تصمیم گرفتند برای یافتن کار بهتر به استرالیا مهاجرت کنند. در آن دوران کودکان بی‌سرپرست در چین کم نبودند، زیرا با روی کارآمدن کمونیست افراد زیادی کشته و یا مجبور به فرار از کشور می‌شدند.

راه ترقی


نام جکی چان هم از زمانی روی او گذاشته شد که در استرالیا کار می‌کرد و مردم و صاحب‌کار او را جکی صدا می‌زدند. جکی را در 7 سالگی به یک پانسیون در هنگ‌کنگ فرستادند و او به‌مدت 10 سال، نزد استادی به‌نام «یوشان یوان» عملیات آکروبات، کونگ‌فو، اپرای چینی، پانتومیم و آواز را آموخت. 8 ساله بود که در فیلم «هفت شانس کوچولو» نقش کوتاهی را بازی کرد. سپس به‌عنوان بازیگر خردسال در فیلم‌های موزیکال هنگ‌کنگی فعالیت داشت.
تجربه در هنر‌های متنوع
ترکیب هنر‌های رزمی، بازیگری و کمدی به‌خودی خود تجربه متفاوتی است، اما جکی چان در سال‌های فعالیتش تلاش کرده در حوزه‌های متنوعی شانس خود را امتحان کند. برخلاف دیگر بازیگرها، جکی در یک مدرسه اپرا آموزش دیده است. هنگامی که او کم سن و سال بود، در کنار کونگ‌فو به یادگیری موسیقی نیز می‌پرداخت.

راه ترقی


او تاکنون 11 آلبوم مستقل و 9 آلبوم گردآوری شده (آلبومی با آهنگ‌هایی از یک یا چند هنرمند) منتشر کرده و توانسته عنوان بهترین خواننده خارجی کشور ژاپن را از آن خود کند. جکی در مراسم اختتامیه المپیک چین نیز به خوانندگی پرداخت.
نشاندن خنده بر لب مردم
جکی چان، جزو هنرمندانی است که محبوبیتش برای سال‌ها بین نسل‌های مختلف ادامه پیدا کرده؛ چرا که تلاش کرده لحظات شادی را جلوی دوربین ببرد و خنده بر لب مردم بنشاند. او در سال 1986 سومین فیلم پرفروش دهه 80 هنگ‌کنگ را با نام «شمشیر خدایان» بازی کرد و در همین فیلم بود که موقع بدلکاری در زمان فیلمبرداری سقوط کرد، استخوان جمجمه‌اش خرد شد و تحت عمل جراحی مغز قرار گرفت.

راه ترقی


در سال‌های بعدی فعالیت هم بار‌ها دچار مصدومیت شد، اما در گفت‌وگوهایش گفته که برایش مهم نیست و تنها شاد‌کردن مردم برایش اهمیت دارد. جکی چان از سوی سازمان ملل متحد به‌عنوان سفیر حسن نیت صندوق حمایت از کودکان بی‌سرپرست (یونیسف) و انجمن کمک به کودکان مبتلا به بیماری ایدز این سازمان انتخاب شده است.
اسکار دیرهنگام
جکی چان کارنامه بلندبالایی از فیلم‌ها و سریال‌های پرمخاطب دارد و توانسته با ترکیب هنر‌های رزمی با سبک کمدی، ژانری جدید در سینما به‌وجود آورد. اما با وجود داشتن افتخارات زیاد و جوایز متعدد، سال‌ها طول کشید که به اسکار برسد. 5 سال پیش جکی چان به‌خاطر حضور در 200 فیلم و دستاورد‌های هنری بسیار، اسکار افتخاری دریافت کرد. بازیگر 67 ساله از 8 سالگی جلوی دوربین ظاهر شده و هنر‌های رزمی را به نمایش گذاشته است.

راه ترقی


او در رابطه با جایزه‌اش در مراسم اسکار گفت: «بعد از 56 سال حضور در عرصه فیلم‌سازی، سرانجام موفق شدم به این افتخار دست یابم. من به‌خاطر مردم همچنان به بازیگری ادامه می‌دهم، از پنجره بیرون می‌پرم و مصدوم می‌شوم.»
کله‌شقی و آسیب‌های شهرت
جکی چان در کتابی با نام «هرگز بزرگ نشده» درباره ویژگی‌های منفی شخصیت خود و اشتباهاتش صحبت کرده است. او اعتراف کرده که چگونه حس ناامنی و ناپختگی روحی باعث شده او ثروت هنگفتی را صرف کار‌های غلط کند، انگار که طبیعت پرخطر کارش در سینما به‌عنوان یک بدلکار به او روحیه یک کله‌شق داده بود و او را به‌سوی خرج‌کردن پول در قمارخانه، خرید هدایای گران‌قیمت برای رفقا و بی‌بند و باری اخلاقی سوق داده بود.

راه ترقی


چان در کتابش می‌گوید: «زمانی که پول به‌سویم سرازیر شد علاوه بر اینکه به‌سوی الکل و قمار کشیده شدم، فرصتی هم برای تسویه حساب با آدم‌هایی پیدا کردم که پیش از این نگاهی از بالا به پایین به من داشتند. همیشه با خودم مقدار زیادی پول حمل می‌کردم. وقتی شما در فقر زندگی کرده باشید همراه بودن این پول‌ها به شما حس امنیت می‌دهد. همیشه دوست داشتم در وعده‌های غذایی تعداد زیادی آدم همچون یک دار و دسته به دورم باشند».
کمال‌گرای افراطی
جکی چان با 2900 برداشت برای یک صحنه 10 دقیقه‌ای رکورد تمامی کارگردانان را در سختگیری شکسته است و به همین دلیل بسیاری معتقدند او به کمال‌گرایی افراطی مبتلاست. جکی در سال 1982، کارگردانی فیلم «خدای اژدها» را علاوه بر بازی در آن نیز بر عهده داشت. نخستین صحنه فیلم، جکی چان و تعدادی دیگر از بدلکاران فیلم را نشان می‌دهد که مشغول یک بازی به نام «جیانزی» هستند.

راه ترقی


قرار بود این صحنه اوج داستان فیلم باشد، اما جکی اصرار داشت که فیلم با یک صحنه هیجان‌انگیز آغاز شود. در این صحنه بدلکاری‌ها و حرکات آکروباتیک زیادی انجام می‌گیرد، اما جکی تنها یک ضربه به وسیله بازی می‌زند و برای اینکه این تنها ضربه از نظر زاویه و زمانبندی بهترین باشد صد‌ها بار تکرار شد. بدین‌ترتیب جکی رکورد گینس بیشترین برداشت از یک صحنه را به‌خود اختصاص داده است. در سال 2010، او رکورد گینس بیشترین عنوان در یک فیلم را به‌دست آورد؛ در واقع جکی چان در فیلم «زودیاک چینی» 15 نقش کلیدی ازجمله نویسندگی، کارگردانی، بازیگری، تهیه‌کنندگی، فیلمبرداری، کارگردان هنری، هماهنگ‌کننده بدلکاری، آهنگساز، خواننده و حتی هماهنگ‌کننده تدارکات را نیز بر عهده داشت. علاوه بر این، او رکورد گینس بیشترین بدلکاری انجام شده توسط یک شخص زنده را از آن خود کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/284346/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان

پاسخ معاون وزیر کار در مورد دستمزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده، 119 درصد افزایش یافت

مذاکره آیندهوون با بارسلونا برای خرید ارزان دِست

ممنوعیت ورود بانوان به ورزشگاه امام خمینی(ره) اراک

ملوان بدون مصدوم و محروم مقابل سایپا

کرسپو و کیول؛ از فینال استانبول تا لیگ قهرمانان آسیا

صعود نماینده ژاپن به فینال لیگ قهرمانان آسیا

گواردیولا هم به تراکتور بیاید،‌ مشکلات حل نمی‌شود

آشوبی: پرسپولیس در بهترین شرایط آمادگی قرار دارد

مصائب پیروزی برابر قرقیزستان از زبان کاپیتان تیم ملی فوتسال

بازیکن رئال که ژابی برای لورکوزن می‌خواهد

ورود زنان به بازی آلومینیوم- پرسپولیس ممنوع شد

پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان

بالا رفتن پرچم ایران در جزیره سیلان سریلانکا

جزئیات رایزنی‌های چهار گزینه ریاست مجلس دوازدهم با منتخبین

ابراز احساسات مردم سریلانکا از حضور رئیسی در کشورشان

متقی: تخم‌ مرغ‌های حماس در یک سبد نیست

بازهم سلمان برای کارهای سخت انتخاب شد!

روایت زهره حمیدی از روزهای سخت سرطان؛ از تلویزیون و وزارت ارشاد دلخورم

آهنگ زیبا از ایوان بند به نام «حلش کنیم»

زورگیران دهه هشتادی دستگیر شدند

عنابستانی: آخرین جمع‌بندی احتمالی کمیسیون اجتماعی مجلس توافق برای تعطیلی شنبه‌هاست

بازداشت عامل جنایتکاری که با اخاذی و تهدید خانم‌ها را مجبور به توزیع مشروبات الکلی می‌کرد!

نگرانی از ریزش دیوار قلعه بلقیس؛ دومین بنای خشتی ایران

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

شاعرانه/که درد عاشقان آنجا به جز شیون نمی‌دانم

وصول 110 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در سال گذشته

اتمام بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق

ابراز تاسف معاون وزیر صمت از کاهش عرضه محصولات پتروشیمی

هشدار وزارت کار: اخبار رسمی کالابرگ‌ را تنها از مراجع رسمی دنبال کنید

بررسی طرح مالیات بر عایدی سرمایه؛ نرخ مالیات املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟

چرا یزدانی به اردوی تیم ملی نیامد؟

کاپیتان بهترین بازیکن ایران و قرقیزستان

شمسایی: حذف ژاپن شگفتی نبود!

هر آنچه قرار است از دربی مرسی ساید بدانید

گواردیولا: علاقه‌ام به دی‌زربی هر فصل بیشتر می‌شود

آنچلوتی ستاره‌اش را لای پر قو گذاشت!

گلایه کاپیتان تیم ملی از میزبانی جام ملت‌ها

سالار آقاپور: جام جهانی آماده باش؛ ما اومدیم

شمس‌‍آذر هم جریمه مالی شد و هم معنوی

تاج صعود به جام جهانی را تماشا کرد

پاسخ معنادار سعید حجاریان به یک منتقد نااُمید در توئیتر

نامزد دور دوم انتخابات: شفافیت مجلس قبل مورد نقد است/ در کشور حکمرانی رسانه‌ای درستی نداریم

افشاگری فلاحت‌پیشه درباره یک کلاهبرداری بزرگ؛ ماجرای دریافت غرامت جنگی از عراق

مراسم استقبال رسمی از رئیس‌جمهور ایران در سریلانکا

پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی شهادت جانباز گرانقدر «سلمان کلیوند عباسی»

نشست هم‌اندیشی تشکل‌های ایثارگری با دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

سختی‌های فیلم‌سازی از زبان سیدجواد هاشمی

لیلا زارع: نباید در زمینه فیلمسازی فقط به جشنواره‌های دولتی اکتفا کرد

رونمایی از ترانه تیتراژ «هیس، هیچی نیس!» با پخش از شبکه امید