راه ترقی

آخرين مطالب

الگوریتم‌های شبکه اجتماعی چگونه کار می‌کنند؟ اقتصاد

الگوریتم‌های شبکه اجتماعی چگونه کار می‌کنند؟
  بزرگنمايي:

راه ترقی - در سال‌های اخیر، الگوریتم‌های شبکه‌‌های اجتماعی نقش مهمی در اولویت‌بندی نمایش پست‌ها برای کاربرها داشته‌اند. این الگوریتم‌ها وابسته به یادگیری ماشین هستند.

این روزها حتما زیاد کلمه‌ی الگوریتم را می‌شنوید. بر اساس تعریف، الگوریتم‌ها مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها هستند. در این مقاله، به چگونگی عملکرد الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی اشاره می‌کنیم. الگوریتم‌های شبکه‌ی اجتماعی چگونه کار می‌کنند؟
منظور از الگوریتم شبکه‌‌های اجتماعی، الگوریتم‌های فید (خوراک) هستند که تصمیم می‌گیرند کدام پست‌ها در تایم‌لاین شما ظاهر شوند. شرکت‌های شبکه‌‌ی اجتماعی از الگوریتم‌های زیادی استفاده می‌کنند. الگوریتم‌های فید از یادگیری ماشین برای پیش‌بینی پست‌های موردعلاقه‌ی کاربران و نمایش آن‌ها روی صفحه‌شان استفاده می‌کنند. اغلب پلتفرم‌های شبکه‌ی اجتماعی به‌ویژه اینستاگرام امکان انتخاب فید الگوریتمی و فید تاریخی را به کاربران می‌دهند. در حالت الگوریتمی، پست‌ها بر اساس انتخاب الگوریتم نمایش داده می‌شوند. از طرفی در حالت ترتیب تاریخی، پست‌ها بر اساس مهرهای زمانی سازمان‌دهی می‌شوند. درنتیجه فید اینستاگرام ممکن است پستی که فکر می‌کند مخاطب خواهد داشت، قبل از پستی نمایش دهد که چند دقیقه پیش ارسال شده است. پلتفرم‌های شبکه‌ی اجتماعی برای رسیدن به این نتایج، داده‌های پست‌هایی که در گذشته با آن‌ها تعامل داشتید و پست‌های ترندشده و پست‌های دارای اسپانسر را دریافت می‌کنند. الگوریتم‌ها معمولا داده‌های زیادی را بررسی می‌کنند. همچنین، پلتفرم‌ها می‌توانند اطلاعات را بر اساس پست‌هایی که دوستانتان لایک می‌کنند و تاریخچه‌ی جستجو در سایت‌های دیگر و حتی مدت‌ زمان نگاه کردن به یک پست جمع‌آوری کنند. الگوریتم با ترکیب این داده‌ها، می‌تواند پست‌های موردعلاقه‌ی شما را پیش‌بینی کند.

راه ترقی

پلتفرم‌های شبکه‌ی اجتماعی به یک دلیل از الگوریتم‌ها استفاده می‌کنند: مخاطب زمان بیشتری در پلتفرم سپری کند. برای مثال، با دیدن یک پست موردعلاقه‌ی خود به‌دنبال پست‌های مشابه می‌روید. این ویژگی ذاتی انسان است؛ اما چرا پلتفرم‌های شبکه‌ی اجتماعی می‌خواهند مخاطب زمان بیشتری در آن‌ها سپری کند؟ پاسخ به این سؤال به هدف اصلی هر کسب‌وکاری بازمی‌گردد: درآمدزایی. هرچقدر زمان بیشتری مشغول مرور پست‌ها در یک شبکه‌ی اجتماعی شوید، تبلیغات بیشتری برایتان نمایش داده می‌شوند. برای مثال، اگر به‌ازای هر سه پست اینستاگرام یک تبلیغ ببینید، هر چقدر بیشتر در اینستاگرام بمانید، تبلیغات بیشتری خواهید دید. هر وقت تبلیغی را در شبکه‌های اجتماعی ببینید، درآمد این پلتفرم افزایش می‌یابد. تنها دیدن تبلیغات هم impression (برخورد) گفته می‌شود. پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی بر اساس ایمپرشن‌ها کسب درآمد می‌کنند؛ درنتیجه هر بار که تبلیغی را می‌بینید، پلتفرم شبکه‌ی اجتماعی به درآمدی می‌رسد. این درآمد‌ها با کلیک روی تبلیغات و دیدن آن‌ها افزایش می‌یابند. همچنین، دلیل عمده‌ی دیگری برای ماندن در شبکه‌‌های اجتماعی وجود دارد و آن استفاده‌ی طولانی‌مدت است. پلتفرم‌های شبکه‌ی اجتماعی می‌خواهند از اپلیکیشن‌هایشان بیشتر استفاده کنید. بدین‌ترتیب در بلندمدت به درآمد تبلیغاتی بیشتری می‌رسند؛ اما بازهم این روند کمی پیچیده‌تر از آن است که به نظر می‌رسد. شرکت‌های شبکه‌ی اجتماعی به‌دنبال کاربران فعال هستند. وجود کاربر فعال برای شرکت‌های شبکه‌ی اجتماعی حیاتی است؛ زیرا از این کاربرها برای تنظیم نرخ تبلیغات، جذب سرمایه و ارزیابی موفقیت خود استفاده می‌کنند.

راه ترقی

به یاد داشته باشید که شرکت‌های شبکه‌ی اجتماعی به‌طور شدید و محدود محتوای قابل نمایش را کنترل نمی‌کنند. هر الگوریتم پلتفرم برای نمایش محتوای مرتبط طراحی شده است تا پلتفرم‌ها به درآمد برسند. این الگوریتم‌ها خود به تکامل می‌رسند و این فرایند بخشی از ماهیت یادگیری ماشین است. الگوریتم بدون نیاز به ناظر انسانی انتخاب می‌کند چه محتوایی را ببینید. هیچ شخصی در شرکت‌های شبکه‌ی اجتماعی پشت میز ننشسته تا محتوای قابل نمایش را انتخاب کند. ازآنجاکه هر پلتفرم الگوریتمی دارد و هدفی برای آن در نظر گرفته است، خود شرکت نمی‌تواند محتوای قابل نمایش را انتخاب کند. فیدهای الگوریتمی همچنین باعث می‌شوند محتوای دلخواهتان را از دست ندهید. الگوریتم‌های اینستاگرام و توییتر بر ترتیب پست‌ها تأثیر می‌گذارند. این یعنی هیچ محتوایی را مخفی یا پاک نمی‌کنند؛ درنتیجه پست‌های جذاب‌تر برای مخاطب در صدر فهرست نمایش داده می‌شوند. مقاله‌های مرتبط:
اینستاگرام دیگر اپلیکیشنی برای اشتراک‌گذاری تصاویر نیست اینستاگرام اطلاعات الگوریتم نمایش پست‌ها را فاش کرد
مشکل الگوریتم‌های شبکه‌ی اجتماعی اعتیادآور بودن آن‌ها است. شبکه‌ی اجتماعی نمونه‌ای برجسته از عادتی اعتیادآور است و می‌تواند به مشکلات روحی روانی بینجامد. گرچه این ادعا ثابت نشده است، بسیاری از افراد معتقدند الگوریتم‌های شبکه‌ی اجتماعی با تقویت حلقه‌ی بازخورد که باعث ماندن طولانی‌مدت افراد در شبکه‌های اجتماعی می‌شوند، این مشکل را تشدید می‌کنند. درعین‌حال، الگوریتم‌ها به‌دلیل هدایت مردم به‌سمت محتوای افراطی و اخبار جعلی و تحریک احساساتشان سرزنش شدند. واضح است توازن خوبی برای حفظ کاربران در شبکه‌های اجتماعی برقرار است و این توازن به‌دلیل عملکرد الگوریتم‌ها است، نه افراد واقعی. اثربخشی الگوریتم‌های شبکه‌ی اجتماعی
الگوریتم‌ها در پیش‌بینی تمام محتویات موردعلاقه‌ی کاربران در شبکه‌های اجتماعی موفق نیستند. گاهی اوقات پیش‌بینی این الگوریتم‌ها غلط از آب درمی‌آید و محتوای آزاردهنده‌ای برایتان نمایش می‌دهند. الگوریتم‌ها هم با مشکلاتی روبه‌رو هستند؛ اما اغلب اوقات اهداف شبکه‌های اجتماعی را برآورده می‌سازند.

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/301283/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

عربستان اسپانسر فیفا شد!‏

پرفسور کروس آلمان را قهرمان اروپا می‌کند

وینیسیوس: وقت قهرمانی دوباره رئال در ‏CL‏ است

هلاکت 2 تروریست با عملیات پهپادی نیروهای امنیتی در اطراف زاهدان

سردار اشتری: شهید حجازی دارای سبک فرماندهی بود

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

طوفان نمک کوهنوردیه!

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

مافیای موسیقی در ایران فقط برای موسیقی پاپ هست؟

تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد

تجاوز به چپ کامیون چهار کشته برجای گذاشت

دبی هنوز در زیر آب!

استنشاق گاز شادی‌آور با طعم قلیان‌های مرگ‌آور!

دفترچه آزمون گروه‌های هنر و زبان‌های خارجی کنکور 1403 منتشر شد

سیلاب در گلزار شهدای کرمان

تخریب منازل مسکونی در زاهدان بر اثر طوفان

دستگیری 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

رئیسی: هرکجای کشور فسادی دیده شود مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد

انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم

ایران: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

از حواشی ادامه دار یک پلتفرم تا صدرنشینی «محفل»

بازی جالب حدس چهره با سیدجواد هاشمی

آهنگ محسن چاوشی به نام «شاه مقصود» برای طرفدارانش

آتش‌سوزی مهیب اطراف بیمارستان هفت‌تیر در منطقه شهرری

شناسایی و دستگیری داوطلبان متخلف آزمون‌های روز اول کنکور 1403

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟