راه ترقی

آخرين مطالب

افزایش چشمگیر کودکان کار در چهار راهها نوشتارها

افزایش چشمگیر کودکان کار در چهار راهها
  بزرگنمايي:

راه ترقی - آفتاب یزد /متن پیش رو در آفتاب یزد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
سید حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی: من همین جا هشدار می‌دهم تعداد کودکان کار بیشتر هم خواهد شد و به شکل‌های مختلف بچه‌ها برای تامین معیشت خانواده شان مجبور می‌شوند که کار کنند
 سال هاست که چهار راه‌های مملو از کودکان کار به صحنه‌ای کاملا عادی و آشنا برای شهروندان تهرانی بدل گشته است. بسیاری از شهروندان بی‌تفاوت و با تاسف از کنار این کودکان گذر می‌کنند و عده‌ای هم با کلافگی زیاد ناشی از خستگی وارد جدل کلامی با این کودکان می‌شوند. هجوم کودکان کار به خودرو‌ها علاوه بر اینکه صحنه زشتی را برای شهر رقم می زند اختلال در ترافیک هم ایجاد می کند که گاها باعث دعوای بین شهروندان می‌شود. برخی هم نیز بر این نظرند که در پشت این پدیده، سازمانی مافیایی از سودجویان برای استثمار و بهره‌برداری از کوکان پنهان شده است.در هر صورت مدتی است که تعداد این بچه‌ها سر چهار راه‌ها افزایش شگرفی داشته است و دیگر سر هر چهار راهی تعداد زیادی از این کودکان دیده می‌شوند.ما تلاش کرده‌ایم در این گزارش به چرایی افزایش تعداد کودکان کار بپردازیم و در نهایت به نهاد‌های متولی که سالهاست درگیر خواب زمستانی‌اند هشدار بدهیم که افزایش تعداد کودکان کار نشانه بارزی از افزایش فقر در جامعه است.
‏nتعداد کودکان کار بیشتر هم خواهد شد
سید حسن موسوی چلک رئیس انجمن مددکاران اجتماعی در این باره به آفتاب یزد گفت:«وقتی فقر زیاد شود این گونه موارد زیاد می‌شود. گسترش فقر یکسری عوارض دارد یکی از عوارض افزایش تکدی گری توسط افراد بزرگسال یا حضور کودکان در خیابان‌ها و محیط‌های کار است.کودکان به مشاغلی از این جمله مشغول می‌شوند. این پدیده در کشور ما اصلا پدیده جدیدی نیست و پدیده غیرقابل انتظاری هم نبوده است.من تقریبا اوایل کرونا در مصاحبه‌ای اعلام کرده بودم که هرچه جلوتر برویم بیشتر شاهد حضور چنین کودکانی در چهارراه‌ها خواهیم بود و الان هم شاهد افزایش کودکان کار هستیم و من همین جا هشدار می‌دهم تعداد کودکان کار بیشتر هم خواهد شد و به شکل‌های مختلف بچه‌ها برای تامین معیشت خانواده شان مجبور می‌شوند که کار کنند.»
‏nسازمان‌های متولی
وی ادامه داد:«سازمان‌های که متولی هستند سازمان‌های زیادی هستند.یک آیین نامه کودکان خیابانی وجود دارد که مدیریت آن با بهزیستی است با همکاری دوازده نهاد، شورا و کارگروه مانند شهرداری، نیروی انتظامی، دادگستری،وزارت آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، وزارت کشور، وزرات رفاه....طبق آیین نامه سال 1384 هیئت دولت ساماندهی کودکان خیابانی و مدیریت کار با سازمان بهزیستی است ولی در کنار آن سازمان‌های مختلفی مسئولیت دارند.لذا ماهیت کار به گونه‌ای است که به یک سازمان خلاصه نمی‌شود. حالا با قانون جدید اطفال و نوجوانان که تصویب شده است به استناد این برخی از مصادیق این قانون را ما در خیابان می‌بینیم که افراد مورد بهره کشی اقتصادی قرار می‌گیرند و طبیعتا در این قانون و آیین نامه آن وظایف سازمان‌ها به صراحت آمده است. مثلا ثبت احوال موظف است بچه‌هایی که ترک تحصیل کردند را شناسایی و با کمک آموزش و پرورش آن‌ها را معرفی کند. سازمان‌های مختلف مسئولیت‌های مشخصی را در این حوزه دارند که باید آن‌ها را انجام دهند. لذا ما مشکل قانون نداریم و تکلیف تمام دستگاه‌ها در این حوزه مشخص است. اما همین الان هم کسانی که تحت پوشش هستند هم ما نمی‌توانیم طبق قانون با آن‌ها رفتار کنیم چه برسد به گروه‌های جدیدی که به این حوزه اضافه می‌شوند. از نظر من وقوع چنین پدیده‌ای خیلی دور از انتظار نبود و باید منتظر بدتر شدن اوضاع باشیم مگر اینکه فکری به حال اقتصاد بیمار شود و الا بچه‌های زیادی مدرسه را ترک کرده و مجبور به کار در خیابان می‌شوند.»
‏nگریز از بهزیستی
در ادامه جعفر بای جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی در این باره به آفتاب یزد گفت:«بهزیستی متولی مدیریت، پیگیری و ساماندهی این کودکان است.اما بهزیستی با این افراد به گونه‌ای رفتار کرده است که کودکان به شدت از آن گریزان هستند. من در مصاحبه‌های میدانی با چندین کودکان کار متوجه این گریزان بودن شدم.سوال این است که چرا بهزیستی که باید مامن برای کودکان کار باشد اما این کودکان فراری و گریزان هستند؟به دلیل مدیریت غلط و برخوردهای نادرست با کودکان،کودکان ترجیح می‌دهند در خیابان در معرض خطر باشند ولی در زیر سقف بهزیستی ساماندهی نشوند. این آسیب بسیار بزرگی است که جایی که متولی امر است و باید محل نگهداری این کودکان باشد باعث گریز افراد می‌شود. من شنیده‌ام این کودکان ترجیح می‌دهند به زندان بروند ولی با بهزیستی سرو کار پیدا نکنند. علت رفتار بسیار نادرست و یا کار کشیدن از این کودکان است. »
‏nبیکاری‌های فصلی
وی ادامه داد:«در فصول بیکاری کارهای کشاورزی، شهرهای بزرگ میزبان برخی مهمان‌های ناخوانده می‌شوند.کودکانی که با والدین خود به کلانشهر می‌روند و رها می‌شوند. ما در آستانه اتمام کارهای کشاورزی و فصل بیکاری کشاورزان در شهرستان‌ها هستیم و تهران بهترین مکان برای کار کردن این افراد است. تهران برای این افراد به قول خودشان محل کسب در آمد است و برای همین در این فصول ما شاهد افزایش کودکان کار هستیم. ما از یک سو مواجه هستیم با هجوم این قشر به تهران و کلانشهر‌ها و از سوی دیگر در داخل این شهر‌ها این افراد بی‌هویت می‌چرخند و آبستن حوادث هستند و هریک تهدید جدی‌ای برای سایر شهروندان به حساب می‌آیند.این افراد می‌توانند ناقلان انواع و اقسام ویروس‌ها و میکروب‌ها باشند. همچنین برخی از این افراد حاملان مواد مخدر هستند. در سوی دیگر عده‌ای عمله عناصر سازمان یافته اینترنتی هستند که هدایت شده به فعالیت می‌پردازند. این افراد باید
جمع آوری، هدایت و کنترل شوند ولی متاسفانه هیچ سازماندهی وجود ندارد. این روزها شهرداری در مرحله‌گذار است و لذا نهاد متولی برای سازماندهی این افراد وجود ندارد. سازمان‌ها و تشکیلات زیر زمینی کودکان کار بسیار قوی‌تر از نهاد‌های متولی عمل می‌کنند. ما الان در آستانه ورود به بیکاری فصلی هستیم و روز به روز بر تعداد کودکان کار افزوده خواهد شد و امیدواریم این اشارات هشداری برای نهاد‌های مسئول باشد تا به خود بیایند.»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/302496/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

4 گل برتر دور برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24

ریو فردیناند و چالش انتخاب های دوگزینه ای از بین بازیکنان آرسنال و بایرن مونیخ

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

پیش‌بینی قیمت دلار 1 اردیبهشت 1403

مرادمند: خداراشکر که در این بازی چَک خوردیم!

چشمی: بازی خیلی زیاد سخت شد

استقلال عنوان بهترین دفاع لیگ را از دست داد

قهرمان لیگ ثانیه آخر مشخص می‌شود

سیدحسین: از کمیته انضباطی متشکرم!

پاکو خمس هم نتوانست؛ جدایی سرمربی مطرح اسپانیایی از تراکتور

بخش اول گفت و گو با حسین بادامکی معاون باشگاه پرسپولیس

بخش دوم گفت و گو با حسین بادامکی معاون باشگاه پرسپولیس

رضاوند: دوست نداریم حق پرسپولیس هم ضایع شود

سلیمان‌زاده: تیم ما سازمان‌یافته بازی کرد

روایت سفیر ایران در فرانسه از ماجرای تهدید به انفجار یک فرد در مقابل کنسولگری ایران

راهپیمایی تهرانی‌ها در حمایت از عملیات «وعده صادق»

لاوروف: روسیه از طریق کانال‌های دیپلماتیک به اسرائیل اطلاع داده که ایران خواهان افزایش درگیری نیست

واکنش معنادار وزیر روحانی درخصوص تذکر دفتر رهبری به مسئولان بخاطر رفتار بی‌قاعده در حجاب

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: مسئولان متوجه اطرافیان کذاب و هتاک باشند

قدردانی امیرعبداللهیان از نقش الجزایر در کمک به توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه

رپ خوانی بحرانی برای سید جواد هاشمی

شیرین: تا وقتی بله نگفته بودیم، هیشکی قصد ازدواج نداشت حالا همه میخوان زن بگیرن!

وقتی ناراحتی از اینکه مخ زن خودت رو زدی

وقتی هیچی از هنر نقاشی نمیدونی

دابسمش علی لهراسبی برای مخاطبانش

سلمان: در باز است، باز پرنده است، پس در پرنده است!

قطعه «گلادیاتور» اثر هانس زیمر با ساز دودوک

پزشکان پایبند تعرفه‌های قانونی نیستند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد