راه ترقی

آخرين مطالب

هراس پاریس و واشنگتن از تروریسم داخلی نوشتارها

هراس پاریس و واشنگتن از تروریسم داخلی
  بزرگنمايي:

راه ترقی - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یک مقام ارشد اطلاعاتی فرانسه روز چهارشنبه گفت گروه‌های راست‌افراطی در ایالات متحده بر گروه‌های فرانسوی تاثیر گذاشته‌اند و نظریه‌های توطئه ضددولتی را در اروپا گسترش داده‌اند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، لورن نونز، مقام هماهنگ‌کننده اطلاعات ملی و مبارزه با تروریسم فرانسه، هفته گذشته در واشنگتن برای ملاقات با مقامات آمریکایی مانند همتای آمریکایی‌اش، یعنی آوریل دی هینز، مدیر اطلاعات ملی آمریکا حضور داشته است.
روابط پاریس و واشنگتن پس از توافق ماه گذشته آمریکا برای فروش زیردریایی‌های هسته ای استرالیا که منجر به فسخ قرارداد فرانسه با کانبرا شد، متشنج شد. نونز اما از موضع فرانسه در برابر آمریکا کوتاه نیامد و گفت که بحران دوجانبه جدی است. با این حال امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، سفر نونز را به‌عنوان بخشی از تلاش‌های این کشور برای کاهش اختلافات دیپلماتیک و برقراری ارتباطات سطح بالا بین دو دولت اعلام کرده است.
به گفته مقامات آمریکایی، همکاری بین سرویس‌های اطلاعاتی که اغلب از دور از سیاست صورت می‌گیرد، معمولا بسیار قوی‌تر از روابط بین سران کشورها است و این امر درباره فرانسه نیز صادق بوده است. در این زمینه مقامات فرانسوی اعلام کردند که به همکاری خود در زمینه طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله مبارزه با تروریسم در سوریه، آفریقا و افغانستان و تهدیدهای گروه‌های افراطی داخلی ادامه می‌دهند. نونز می‌گوید: «تا آنجا که ما می‌دانیم، تهدیدهای جناح راست افراطی و تحولاتی که در فرانسه در حال رخ دادن است، مشابه آن چیزی است که در ایالات متحده اتفاق افتاده است.» او می‌افزاید که در سال‌های گذشته، گروه‌های راست‌افراطی در فرانسه درباره فعالیت‌های خود صراحت بیشتر، خشونت کمتر و انگیزه‌های متفاوتی داشتند. اما نونز تصریح می‌کند که افراطیون راست‌گرا اکنون بزرگ‌تر شده‌اند و اغلب افرادی هستند که مقامات فرانسوی از فعالیت‌های آنان اطلاع ندارند. وی تاکید می‌کند: «آنها می خواهند خود را در شبکه‌های مخفی سازماندهی کنند. ردپای آنها و فعالیت‌هایشان دیگر قابل مشاهده نیست. آنها مایل به انجام اقدامات خشونت‌آمیز هستند که می‌تواند مصداق بارز عملیات تروریستی باشد.» این مقام اطلاعاتی بیان کرد که اهداف گروه‌های راست‌افراطی از مساجد و گروه‌های اسلامی به موسسات دولتی فرانسه گسترش یافته است. در این ارتباط مانند گروه‌های آمریکایی، بسیاری از گروه‌های افراطی فرانسه نیز نظریه‌های توطئه‌ای را درباره اقدامات دولت اتخاذ کرده‌اند.
به گفته وی، هنوز هیچ هسته‌ای از جناح راست توسط مقامات شناخته نشده‌اند؛ درحالی‌که در پنج سال گذشته شش گروه تکفیری توسط مقامات شناخته شدند و مشخص شد که آنها به دنبال حملات تروریستی بودند. با این حال مقامات فرانسوی «ارتباط عملیاتی» بین گروه‌های افراطی داخلی و ایالات متحده پیدا نکرده‌اند. اما نونز می‌گوید که گروه‌های فرانسوی از دیگر جنبش‌های خارج از کشور از جمله «QAnon» الهام گرفته‌اند. «QAnon» یک گروه طرفدار نظریه‌های توطئه‌ای است که برخی از آنها از حامیان دونالد جی.ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق بودند و معتقدند که شبکه‌ای از شیطان‌پرستان جهان را اداره می‌کنند. در ردیابی شیوع نظریات «QAnon» به اروپا، مقامات آمریکایی و اروپایی به این نتیجه رسیده‌اند که با آغاز پاندمی ویروس کرونا این تئوری‌ها در بین راست‌های‌ افراطی طرفدار پیدا کرده است. به‌عنوان مثال، در آن برهه زمانی برخی گروه‌های راست‌افراطی در آلمان شروع به پذیرش نظریه‌های «QAnon» کردند. نونز می‌گوید که چنین پدیده‌ای نیز در فرانسه رخ داده است. وی در این رابطه تصریح می‌کند: «برخی افراد منطق «QAnon»را اتخاذ کرده‌اند. آنها فکر می‌کنند که دولت برنامه‌ای پنهان دارد و علیه جمعیت خود عمل می‌کند.» مقامات فرانسوی تحولات گروه‌های افراطی را به‌ویژه پس از حمله به کنگره در 6 ژانویه، در ایالات متحده را دنبال کرده‌اند. نونز می‌گوید: «ما می‌توانیم ببینیم انگیزه آنها یکسان است. آنها با دموکراسی سر جنگ دارند.» فرانسوی‌ها، مانند سایر نقاط جهان، به دنبال نشانه‌هایی از بازگشت القاعده به افغانستان یا بازگشت داعش به هنگام حضور طالبان در راس قدرت هستند. ویرانگرترین حمله تروریستی در فرانسه، حملات پاریس در سال 2015 بود که 130 نفر را کشت. بخشی از آن برنامه در سوریه طراحی شده بود. با این حال نونز می‌گوید: «استفاده از افغانستان برای طراحی حملات در اروپا، سخت‌تر است.» به اعتقاد وی، شبکه‌ای که جنگجویان را از سوریه به فرانسه آورده بود، برای افراط‌گرایان در افغانستان وجود خارجی ندارد. تاکنون فرانسوی‌ها جریانی از مردم را که از اروپا به امید پیوستن به طالبان به افغانستان آمده باشند، مشاهده نکرده است. با این حال نونز گفت که بررسی دقیق پیشینه مهاجران افغان بسیار مهم است. نونز افزود: «شکست طالبان در توقف حملات داعش در هنگام تخلیه از فرودگاه کابل، تردیدهایی را در پاریس درباره توانایی دولت جدید افغانستان در جلوگیری از ظهور تهدیدهای تروریستی ایجاد کرده است.» وی تصریح کرد: «ما باید مراقب باشیم که آیا رهبران القاعده به افغانستان می‌روند؟ آیا طالبان قادر به کنترل و برچیدن این سلول‌ها خواهند بود؟»

لینک کوتاه:
https://www.rahetaraghi.ir/Fa/News/310072/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

واکنش وزارت خارجه ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

پیش بینی بورس هفته اول اردیبهشت 1403

مرزبندی استان‌های کشور در بازار مسکن

دارندگان کارت سوخت بخوانند

انیمیشن فان عمر مومنی از پنالتی برناردو سیلوا مقابل رئال مادرید

کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا!

برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

4 گل برتر دور برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24

ریو فردیناند و چالش انتخاب های دوگزینه ای از بین بازیکنان آرسنال و بایرن مونیخ

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

عراق از حملات امروز به اصفهان ابراز نگرانی کرد

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو یک آدم حراف و طبل تو خالی از کار درآمد

تصویب چهاردهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه

وقتی نمیتونی دو دقیقه ساکت بشینی

فامیل دور و بچه‌ش و ببعی قاچاقی میخوان برن ترکیه

بلایی که مهسا طهماسبی سر گربه های محله آورده

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک