راه ترقی
قالیباف: دولت و مجلس قادر به تعیین نرخ ارز نیست
شنبه 4 بهمن 1399 - 2:12:52 PM
ایرنا
راه ترقی- «محمدباقر قالیباف» روز شنبه و در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه سردار شهیدحاج قاسم سلیمانی افزود: در مجلس شورای اسلامی اولویت با نمایندگان است و ستادهای مختلف مجلس، مرکز پژوهش‌های مجلس و دیوان محاسابات نمی‌توانند فراتر از نمایندگان مجلس حرفی بزنند. ولی باید کاری انجام دهیم که این کار به بهترین شکل انجام شود.

وی اضافه کرد: اگر مرکز پژوهش‌ها کارگزار پیرو بود باید به این سمت برویم که به کارگزار پیشرو تبدیل شده و رسیدن به این هدف نیز نیاز به برنامه‌ریزی و انسجام کامل دارد.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: طبق یک کار کارشناسی شده، هم مجلس‌ها و هم دولت‌های ما بعد از 4 سال کنتور را صفر کرده و دوباره کار را آغاز می‌کنند و به همین دلیل است وقتی کشور وقتی کشور 15 میلیارد دلار درآمد دارد، کشور تورم و گرانی دارد و رانت خوارها چاق‌تر و جمعیت مستضعفین بیشتر و ضعیف‌تر می‌شود و زمانی که 100 میلیارد دلار کشور درآمد دارد، ما باز هم گرانی داریم و مردم مستضعف، مستضعف‌تر شده و رانتخواران و سودجویان چاق‌تر می‌شوند.

وی ادامه داد: ‌این اشکال در نحوه کشورداری ما  و به دلیل سوء مدیریت و بوروکراسی است که دست و پای مردم را در ادارات و مسوولان را در تصمیم گیری بسته است.

رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مرکز پژوهش‌ها می‌تواند کارفرمای پیش رو باشد، افزود: مرکز پژوهش‌ها بهتر است به جای کارگزار پیرو، کارفرمای پیش‌رو باشد تا بتواند به اولویت‌های کشور رسیدگی کند.

قالیباف با بیان اینکه چالش امروز کشور چالش حکمرانی است، افزود: بعضی از کارشناسان معتقد به خالی بودن جای علم در پیشانی سیاست کشور هستند. یک اشکال فراتر از این هم در کشور وجود دارد که در 100 سال گذشته وجود داشته و به همه به ارث رسیده است.

وی اظهار کرد:‌ سیستم می‌خواهد، ‌اقتصاد، ‌فرهنگ و سایر مسائل کشور را پیاده کند، ‌ ولی این سیستم نه در اختیار سیاستمداران ما و نه در اختیار علمی ما است.  این سیستم مانند زنجیری در دست و پای مردم و همچنین مسئولان شده است و هر مدیری در هر بخشی و در هر قوه ای که می‌خواهد تصمیم خود را عملی کند، قانون به درستی اجرا نمی‌شود.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:‌ مصداق روشن این وضعیت گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از برنامه سوم تا ششم است که نشان می‌دهد خروجی کارنامه نظام اداری و اجرایی، سوء مدیریت در بخش‌های مختلف کشور است.

قالیباف افزود: در سال 94 گزارشی برای تحول در بخش اقتصادی تدوین و حرف‌های نویی عنوان شد ولی در هیچ جا حتی مجلس شورای اسلامی به این گزارش پژوهشی توجهی نشده است. از طرفی بعضی از کارشناسان مرکز پژوهشها به تمرکزگرایی و سیستم نیمه متمرکز تاکید داشتند که موضوع  بسیار مهم و کلیدی در حوزه کشور داری ما است.

با بیان اینکه مرکز پژوهش ها باید به این سوال پاسخ دهد که رسالت آن چیست؟ گفت: اشکالات ما از جایی شروع شد که هر مجموعه‌ای از فلسفه وجودی خود فاصله گرفته، هم کار به زمین مانده و هم آن مجموعه بی خاصیت شده است. زیرا آن مجموعه از رسالت خود خارج شده به کار دیگران دخالت و ایجاد مزاحمت کرده در واقع سبب ایجاد نظام آشفته در این نظام بوروکراسی می‌شود تا 90 درصد درآمد جاری کشور به حفظ و نگهداری همین نظام صرف شود.

وی با تاکید بر اینکه مرکز پژوهش های مجلس باید در رأس امور، سیاستگذار و ریل گذار باشد تا بتواند هم برنامه بدهد و هم نظارت کند، گفت: باید مشخص شود که مرکز پژوهش‌ها چه رسالتی دارد چرا که مرکز تنها متعلق به مجلس نیست و گنجینه‌ای برای تحول در چالش و اشکال اساسی کشور است.

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه گاهی طرح‌هایی نوشته می‌شود که یک سال برای آن وقت گذاشته شده ولی ضعیف است، گفت: این طرح ضعیف وقتی به صحن علنی می‌آید و در مسیر قانون گذاری قرار می‌گیرد، ‌ همه وقت مجلس را به خود اختصاص می‌دهد و ما هم مجبور هستیم طبق آیین نامه به آن عمل کنیم.

وی با بیان اینکه اولویت‌های کشور برای رسیدگی مشخص است، گفت: مجلس باید برای ریل گذاری به موضوعات مهمی متمرکز شود و اگر این گره‌ها را بازکردیم، خواهیم توانست مشکلات مردم در زمینه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و محیط زیست  را برطرف کنیم.

قالیباف سپردن امور به دست افراد جوان، انقلابی، متعهد، خلاق، وقت گذار، حاضر در میدان، آگاه به مسائل روز، کارکشته، با تجربه و با نشاط را از جمله راه‌های حل مشکلات کشورعنوان کرد و گفت: وقتی در همه سطوح مدیریتی کار را به جوانان بسپاریم و نظام اداری و اجرایی کشور را اصلاح کنیم، می‌توانیم به هدف حل مشکلات مردم برسیم که نخستین قدم اصلاح لایحه بودجه 1400 است.

وی با تاکید بر اینکه امروز در بودجه انضباط نداریم، بیان کرد: مجلس نرخ ارز را تعیین نکرده است ما نادان و ناشی به اقتصاد نیستیم، نه مجلس و نه دولت قادر نیست نرخ ارز را تعیین کند چرا که نرخ ارز نتیجه مدیریت و عملکرد ما در کف بازار است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما در مجلس ایستاده‌ایم تا سیاست ارزی را در نظر بگیریم که هر دولتی روی کار آمد نتواند از این سیاست خارج شود، این تهمت ناروا است که می‌گویند مجلس نرخ ارز تعیین کرده است بلکه ما جلوی ارزی 4200 تومانی را گرفتیم که مشخص نیست واقعا چقدر است. در یک روز ارز 11 هزار تومان، یک روز 15 هزار تومان و یک روز 20 هزار تومان و روزی دیگر 29 هزار تومان است. ما به التفاوت  نرخ ارز با نرخ آزاد که حجم بسیار زیادی است کجا خرج می شود؟

قالیباف اضافه کرد: این حجم پول به مراتب بیشتر از حجم پول بودجه  است و اکنون از این موضوع ناراحت هستید درحالی که این انضباط مجلس است.

وی با بیان اینکه چرا گفته می‌شود مجلس سقف درآمد نفتی را بسته است، ‌ گفت:‌ دولت پیشنهاد فروش 2 میلیون 300هزار بشکه در روز داده است در حالی که آرزوی ما این است که این عدد به سقف فروش 3 میلیون و حتی 4 میلیون بشکه در روز برسد. ولی باید واقع بینانه به شرایط نگاه کنیم، زیرا  در شرایط سخت کنونی تحقق فروش روزانه 1.5 میلیون بشکه نفت  به نظر ما تحقق پیدا خواهد کرد و در نهایت برای مجلس مهم است که این درآمد نفتی کجا خرج می‌شود. آیا این منجر به  چاق شدن دولت و افزایش هزینه‌ها می‌شود؟

قالیباف با اشاره به برخی جزئیات لایحه بودجه 1400، گفت: در بودجه‌ای که دولت ارائه کرده است هزینه‌ها به نسبت سال گذشته 46 درصد افزایش یافته، در مقابل میزان افزایش درآمد 10 درصد بوده است که این یعنی 36 درصد فاصله ایجاد شده است. این بدان معنا است که دست در جیب مردم کرده و بودجه دولت را از جیب مردم بر می‌داریم. این یعنی سیاست‌های مالی غلط دولت در سیاست پولی اثرگذار بوده و تورم را بالاتر می‌برد.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وقتی گرانی و تورم در جامعه رخ دهد، ‌ یعنی اینکه یک کارگر و یک کارمند اگر در تمام عمر همه نقدیندگی خود را جمع کرده، وام بگیرد و غذا هم نخورد،  دیگر آرزوی داشتن مسکن برآورده نمی‌شود. در واقع مجلس می‌خواهد جلوی تصمیم‌های تورم زا در دولت را بگیرد.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/219364/قالیباف--دولت-و-مجلس-قادر-به-تعیین-نرخ-ارز-نیست
بستن   چاپ