راه ترقی
چرا سیاست‌مداران دیگر دوست‌داشتنی نیستند؟
یکشنبه 12 بهمن 1399 - 12:08:34 PM
ایسنا

راه ترقی- دکتر روح‌الله اسلامی در گفت‌وگویی درباره افول جایگاه سیاست‌مداران میان مردم اظهار کرد: در تمام دنیا سیاستمداران دیگر جایگاه قبلی خود را ندارند و اتفاقی که افتاده این است که میزان مهاجرت به شهرها بسیارافزایش پیدا کرده، یعنی در بعضی مناطق نزدیک به هشتاد درصد مهاجرت از شهری به شهر دیگر رخ داده است.

وی ادامه داد: اتفاق بعدی این است که میزان تحصیلات مردم افزایش پیدا کرده، یعنی تحصیلات عالیه بسیار زیاد شده و مردم با سواد شده‌اند، به طوری که اکنون خیلی از مردم حتی از سیاست‌مداران با سواد ترند. اما در گذشته اینگونه نبود و سیاست مداران با سواد ترینِ مردم بودند، ولی اکنون درصد زیادی از مردم با سواد هستند.

استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه پیشرفت تکنولوژی و ایجاد شبکه‌های اجتماعی و گردش آزاد اطلاعات و انقلاب دیجیتالی که در حال روی دادن است، خیلی از عرصه‌ها را توانمند کرده و این مسئله مردم را فهمیده‌تر و ارتباطات‌شان را قوی‌تر کرده است، افزود: اگر مجلس یا قوه مجریه خیلی از کارها را انجام دهد مردم می‌گویند وظیفه‌شان بوده، اما اگر یک خطا انجام دهند سریعا اعتراض می‌کنند. در حالی که قبلا که تکنولوژی مثل اکنون نبود، این خطاها انجام می‌شد ولی مردم متوجه نمی‌شدند و این هوشیاری مردم باعث شده که مجلس یا قوه مجریه آگاهانه‌تر برخورد کنند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون یک سرباز بی‌درجه و یا یک شهروند می‌تواند استاندار را عزل کند که خوشبختانه این اتفاق افتاده و سیاستمداران قدرت قبلی خود را از دست داده‌اند و اطلاعات تنها در دست آنها نیست بلکه کاملا پخش شده و شهروندان قدرت زیادی پیدا کرده‌اند. در آینده ما شاهد تحول سیستم‌های سیاسی مثل نظام احزاب، نظام انتخابات، سیستم‌های پارلمان و الگوهای سیاست‌گذاری عملی خواهیم بود.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر اینکه روند چرخه‌های اقتصادی تا دهه‌های آینده با تغییرات بنیادینی مواجه خواهد شد، تصریح کرد: این‌ها رویدادهای جدی‌ هستند که در دنیا اتفاق می‌افتد و در ایران هم همین‌طور، یعنی در ایران مردم سیاستمداران را افرادی ناتوان و ناکارآمد می‌دانند در حالی که سیاستمداران قبلا هم اینگونه بودند اما اکنون به دلیل تغییراتی که ذکر کردم درمرکز توجه‌اند.

اسلامی افزود: اکنون کسانی که به عنوان نماینده مردم انتخاب می‌شوند، لزوما آگاه‌ترین، فهمیده‌ترین و متخصص‌ترین افراد نیستند، برای اداره یک کشور هم علم نیاز است هم تخصص، ما هم به علم اقتصاد نیاز داریم، هم سیاست هم روابط بین‌الملل، علاوه بر این به تخصص نیز نیاز داریم. سیاست شرایط ویژه‌ای دارد و از این رو آدم‌های خاصی واردش می‌شوند، به همین دلیل زندگی اجتماعی شهروندان و سیاستمداران با هم بسیار تفاوت دارد.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی اظهار کرد: اتفاقی که می‌افتد این است که افزایش سواد و شهرنشینی نارضایتی مردم را افزایش می‌دهد، یعنی اگر مردم سواد و آگاهی کمتری داشته باشند، طبیعتا توقعات‌شان نیز کمتر است و به چیزهای کوچک قانع و راضی‌اند. اما به محض این که وارد شهرهای بزرگ می‌شوند و به اطلاعات و امکانات دسترسی پیدا می‌کنند، دولت و مجلس هرکاری کنند مردم باز هم نارضایتی‌هایی دارند.

اسلامی با اشاره به اینکه اکنون بیشترین اعتراضات مردمی در کشورهای پیشرفته اتفاق می‌افتد، بیان کرد: مردم کشورهای عقب افتاده اصلا نمی‌دانند باید اعتراض کنند. این‌ها در کنار هم نتیجه‌ای با عنوان مرجعیت زدایی را ایجاد می‌کند به طوری که هرچه جلوتر می‌رویم جایگاه سیاستمداران در حال افول است.

http://www.RaheNou.ir/fa/News/222136/چرا-سیاست‌مداران-دیگر-دوست‌داشتنی-نیستند؟
بستن   چاپ