راه ترقی
نخستین‌های ورزش زنان دولت تدبیر این بار در سکوی مدیریتی
چهارشنبه 22 بهمن 1399 - 11:44:26 AM
ایرنا
راه ترقی- یکی از مهمترین برنامه‌های دولت تدبیر و امید بکارگیری از ظرفیت زنان بر اساس شایستگی درسطوح مدیریتی کشور و توجه به شاخص‌های سنجش عدالت جنسیتی است. این وزارت نوپا که در گذشته از ظرفیت بخش زنان در لایه‌های مدیریتی کمتر استفاده کرده یا به عبارتی حداقل‌ها در این بخش  لحاظ شد اما طی عمر این دولت جهش بی‌سابق‌ای در سکوی مدیریتی زنان رخ داد.

به عبارتی وزارت ورزش یک و تیر و 2 نشان زد و همزمان با توجه به بخش قهرمانی زنان ورزشکار و فراهم کردن مسیر توسعه دست به ابتکار زد و برای نخستین بار 2 معاون زن در بخش ورزش زنان و دیگری در معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی منصوب کرد که پیش از این تنها یک زن در پست معاونت قرار گرفته بود. در عین حال تنها وزارت خانه ای که 2 معاون زن دارد همین ورزش است.

با این ترکیب و انتصاب در بخش زنان و نقش تصمیم‌گیر آنها، نخستین مدیرکل زن ورزش  استان ها هم در دولت دوازدهم منصوب شد و مریم بخشی از گیلان سکان مدیریتی  استانش را بدست گرفت تا بخشی از دغدغه‌های این عرصه را در بخش زنان که خود از جنس آنهاست، برطرف کند.

 
نخستین مدیرکل زن ورزش استان

اما در همین استان‌ها اتفاق‌های ماندگاری در بخش زنان رخ داد.  زنانی که تا دیروز در کسوت رییس گروه هر استان بودند اکنون در جایگاه بالاتر به عنوان معاون مدیرکل استان منصوب شدند. بر اساس آمار  ارایه شده از سوی معاونت ورزش زنان به خبرنگار ایرنا تا به امروز 65 زن ریاست هیات‌های ورزش استان، 79 زن ریاست هیات های ورزشی در شهرستان ها و  پنج هزار و 913 هیات های ورزشی فعال زن شهرستان در حوزه ورزش فعالیت دارند.

همچنین وزارت نوپا سه هزار و 585 نایب رییس زن هیات های ورزشی فعال زن استان دارد.

حال برگردیم به تهران و وزارت ورزش که نخستین‌های دیگری در بخش ورزش زنان رقم خورده است.  نخستین مدیرکل بودجه زن و نخستین مدیرکل امورمالی زن که در هیچ ادواری از ورزش کشور سابقه نداشته و این اتفاق به تقویت ساختار مدیریتی ورزش زنان و قدرت تصمیم گیری آنها افزود.

کمی این طرف‌تر در فدراسیون‌های ورزشی، سکوی مدیریتی دیگر از زنان را شاهد هستیم. انتصاب چهار دبیر فدراسیون زن مهین فرهادی زاد پیشتر و در دولت یازدهم برای فدراسیون بیماری‌های خاص و امروز معاون ورزش زنان و  صدیقه کعبی زاده برای جودو، شبنم کلاهی برای بسکتبال و نرگس تقی زاده ورزش دانش آمورزی. حال بخش اعظم انتصاب دبیر زن به قدرت تصمیم گیری معاونت زنان بر می گرد. اما دربین 51 فدراسیون سه رییس فدارسیون زن داریم که فاطمه هاشمی برای بیماران خاص، زهرا اینچه درگاهی ژیمناستیک و الهه عرب عامری در فدراسیون زنان کشورهای اسلامی. گرچه اتفاق خوشایندی برای ورزش زنان محسوب می شود اما ظرفیت زنان در این جایگاه بیشتر این تعداد است.

بر اساس این آمارها از بین 51 فدراسیون ورزشی 47 نایب رییس زن، 15 خزانه دار ورزشی زن و چهار عضو هیات رییسه زن وجود دارد. آمار مربوط به بهره‌گیری از توانمندی های زنان در سمت های مدیریتی وزارت ورزش می گوید در حوزه ستادی 2 مدیر در سطح عالی، 23 مدیر در سطح میانی و 34 مدیر پایه فعالیت دارندو در اداره کل ورزش و جوانان استان ها 25 مدیر در سطح میانی و 117 مدیر در سطح پایه ورزش زنان فعالیت دارند.

دیگر اتفاق های مهم حوزه ورزش زنان در این برهه فراهم شدن حضور زنان و خانواده‌ها در محیط ورزشی بود که شمار زیادی از شهروندان 2 مسابقه جام جهانی 2018 روسیه را به همراه خانواده در ورزشگاه آزادی نظاره‌ کردند و در مسابقه ایران و کامبوج نیز زنان برای نخستین بار به صورت رسمی یک مسابقه تیم ملی فوتبال ایران در ورزشگاه را به تماشا نشستند.


از ماموریت‌های کمیته‌ملی‌المپیک و وزارت ورزش و جوانان در دولت تدبیر و امید تشویق و حمایت از برنامه‌های مشارکت زنان در ورزش، آن هم در تمام سطوح است که امروز بیش از 80 کرسی بین المللی توسط زنان داریم که بیشتر آنها اثر گذار است. در واقع در بخش فدراسیون‌های ورزشی از سال 1997 تاکنون 72 کرسی بین‌المللی و جهانی توسط بیش از60 زن در 28 رشته ورزشی کسب شده که از این تعداد حدود 70 کرسی متعلق به هفت سال اخیر است. 


http://www.RaheNou.ir/fa/News/226387/نخستین‌های-ورزش-زنان-دولت-تدبیر-این-بار-در-سکوی-مدیریتی
بستن   چاپ