راه ترقی
تاثیر فضای دوقطبی در آمریکا بر روابط تهران و واشنگتن
دوشنبه 27 بهمن 1399 - 10:52:02 AM
ایسنا

راه ترقی- امیرعلی ابوالفتح   گفت: بر اساس صحبت هایی که چند روز قبل جو بایدن درباره استیضاح ترامپ داشت مشخص بود که اطمینان ندارد در دادگاه ترامپ محکوم شود یعنی از قبل می دانست که سنا در نهایت به محکومیت او رای نمی دهد چون آراء جمهوری خواهان در این رابطه بالا بود. البته اگر هم محکوم می شد خیلی خوشحال می شد، به هر حال ترامپ می تواند یک رقیب قدرتمند در سال 2024 برای بایدن باشد و تلاش دموکرات ها این بود که ترامپ را به عنوان رییس جمهور عزل کنند وقتی نتوانستند، سعی کردند مانع ورود ترامپ به کاخ سفید شوند و صراحتا هم این را گفتند که قانون شکنی مثل ترامپ نمی تواند در این جایگاه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: اگر ترامپ در این دادگاه با دو سوم آرا سنا محکوم می شد، بلافاصله باید یک رای گیری دیگر می شد مبنی بر اینکه ترامپ بر اساس متمم 14 قانون اساسی آمریکا حق شرکت در انتخابات را ندارد و با 51 رای دموکرات ها که اتفاقا این آرا را در اختیار داشتند، می توانستند او را از شرکت در انتخابات به طور کلی محروم کنند، اما ابتدا باید در دادگاه محکوم می شد که این اتفاق نیفتاد.

این کارشناس مسایل آمریکا ادامه داد: در هر حال الان ترامپ می‌تواند در انتخابات بعدی شرکت کند و در این رابطه هم بیانیه داده است و گفته که برمی گردیم و برای بایدن این مساله اصلا خوشایند نیست که رقیب قدرتمندی داشته باشد، از این رو باید گفت که دموکرات ها در این هدف شکست خوردند اما ممکن است با طرح اتهامات مجدد و تشکیل دادگاه های دیگر ورود ترامپ به انتخابات بعدی را با مشکل مواجه سازند.

ابوالفتح درباره تاثیر این مساله بر عملکرد بایدن اظهار کرد: به همان اندازه که دولت مسقر در اجرای برنامه ها و محقق کردن وعده هایش ناکام بماند، نامزد حزب رقیب احتمال پیروزی بیشتری خواهد داشت. اتفاقی که دقیقا برای ترامپ در دور دوم و انتخابات 2020 افتاد همین بود و این برای بایدن هم می تواند تکرار شود. الان در بحران کرونا، وضعیت نامطلوب اقتصادی، طرح نجات آمریکا به سر می برند و اگر اوضاع به همین شکل پیش رود و بایدن نتواند وعده هایش را به سرانجام برساند به راحتی احتمال شکستش هست این در حالی است که بایدن بیش از هر رییس جمهوری در آمریکا رای آورده است و از پایگاه مردمی بالایی برخوردار است. بنا بر این حتما تلاش می کنند که در حوزه معیشت اقداماتی انجام  دهند اما برخی قوانین به رای کنگره و سنا نیاز دارد و جمهوری خواهان بر سر راه بایدن حداقل برای دو سال آینده مانع تراشی می کنند تا نارضایتی عمومی ایجاد شود و زمینه شکست دموکرات ها فراهم شود.

وی درباره اقدامات دیگر دموکرات ها در برابر جمهوری خواهان و اتهامات وارده به ترامپ گفت: به هر حال الان دادگاه برگزار شده و متهم را گنهکار معرفی نکردند. به هر حال قانون قانون است و دموکرات ها باید به آن تن دهند. انتقادها و عصبانیت مقامات دموکرات در این رابطه هم راه به جایی نمی برد. به لحاظ قانونی دیگر کاری از دست دموکرات ها برنمی آید مگر اینکه موضوع را به دادگاه های فدرالی بکشانند و هزینه بازگشت ترامپ را افزایش دهند.

این کارشناس مسایل آمریکا درباره اینکه با خاتمه این بحث از فضای دو قطبی در آمریکا کاسته خواهد شد؟ گفت: خیر به نظرم شدیدتر خواهد شد. لفاظی ها و دوقطبی ها و به دلایل متعدد شکاف ها بیشتر می شود و به احتمال زیاد درگیری های حزبی هم بیشتر می شود. تا زمانی که به یک دوره آرامش نسبی نرسند رفع مسایل اقتصادی و معیشتی، قومی و نژادی و غیره با دشواری همراه خواهد بود.

ابوالفتح درباره تاثیر این فضا بر سیاست خارجی آمریکا به ویژه در بحث ایران اظهار کرد: حتما سیاست خارجی ادامه سیاست داخلی است و اگر در درون خود دچار التهاب باشند سیاست منسجمی را نمی توانند پیش ببرند، مثلا در مواجهه با روسیه و چین اختلاف نظر است و از دلایلی که چین فرصت را از دست آمریکا گرفت این است که در آمریکا اجماع نیست. البته درباره برخی سوژه‌ها اجماع حزبی هست مثل ایران و حمایت از اسراییل و اینها مسایلی فراحزبی است اما برخی موضوعات که محل منازعه است ممکن است باعث زمین گیر شدن دستگاه دیپلماسی شود، چین و مسایل کشورهای عربی و روسیه از این جمله هستند اما درباره ایران دعواهای داخلی خیلی موثر نیست.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/228094/تاثیر-فضای-دوقطبی-در-آمریکا-بر-روابط-تهران-و-واشنگتن
بستن   چاپ