راه ترقی
رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی پس از واکسیناسیون کرونا ضروری است
یکشنبه 12 اردیبهشت 1400 - 12:34:08 PM

راه ترقی- روز یکشنبه در گفت وگویی افزود: ویروس کرونا با ساکنین کره زمین گردش می‌کند و با طبقات مختلف جمعیتی تغییر می‌یابد. در حال حاضر نیز تغییر این ویروس در هند میزان سرایت و انتقال بیماری را افزایش و روند ایمنی‌زایی را تغییر داده است.

استاد دانشکده علوم پزشکی تربیت مدرس ادامه داد: در واقع جهش این ویروس، وضعیت مصونیت در مقابل بیماری را تغییر می‌دهد و موجب توسعه بیماری‌زایی می‌شود.

وی افزود: اکنون برخی کشورها نیز علیرغم واکسیناسیون سراسری (نزدیک به 100درصد) پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، ماسک می‌زنند و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند.

روانشاد تاکید کرد: در واقع واکسیناسیون سراسری پایان این بیماری نیست، اما این ضرورت (واکسینه شدن) از شدت بیماری کاسته و روند مرگ ومیر را کنترل خواهد کرد.

حیوانات بیش از "بیمار شدن" ناقل بیماری (کرونا) می‌شوند

وی در ادامه در خصوص این پرسش که آیا کرونا از طریق حیوانات خانگی منتقل می‌شود نیز گفت: این بیماری از حیوان به انسان منتقل شده و بنابراین جهت معکوس این رویداد نیز اتفاق می‌افتد. براساس برخی مطالعات هم ویروس کرونا از حیوانات خانگی نظیر سگ و گربه جدا شده و این رخداد حاکی از احتمال عفونت (تکثیر ویروس) در حیوانات است.

روانشاد اضافه کرد: در واقع این حیوانات بیش از بیمار شدن و بروز علائم بالینی، در صورت آلودگی ناقل بیماری بوده و عفونت را به انسان منتقل می‌کنند.

به گزارش ایرنا، جهش ویروس کرونا در هندوستان خطر جدیدی است که جهان را تهدید می‌کند. به گفته مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز ویروس جهش یافته در هندوستان میزان سرایت و مرگ آوری بیشتری داشته و از ویروس جهش یافته در انگلستان خطرناکتر است. شیوع این ویروس در هندوستان، سیستم بهداشتی - درمانی و وزارت بهداشت این کشور را فلج کرده است.

هند اکنون با یک سونامی ویروس کرونا مواجه است و کمبود امکانات پزشکی، به گفته کارشناسان، سیستم بهداشتی این کشور را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

تاکنون حدود 17 میلیون نفر در این کشور به کرونا مبتلا شده و بیش از 349 هزار نفر نیز جان‌باخته‌اند. گزارش‌های منتشر شده از هند نیز حاکی است که بیمارستان‌های این کشور با کمبود جا و امکانات درمانی از جمله اکسیژن مواجه بوده و بسیاری از مردم این کشور از ترس ابتلا به کرونا برای تحویل اجساد درگذشتگان خود مراجعه نمی‌کنند.

هند یکی از تولیدکنندگان مهم واکسن کرونا در دنیاست. ایران نیز یکی از واکس‌ های تولید شده در این کشور را به نام واکسن کوواکسین از شرکت بهارات بیوتک خریداری کرده است.

مسئولان وزارت بهداشت برای خرید 500 هزار دوز از این واکسن را سفارش داده بودند، اما بعد از رسیدن محموله اول این واکسن به میزان 125 هزار دوز، محموله دوم که 375 هزار دوز واکسن بود، با دستور دادستانی در هندوستان به علت نیاز این کشور توقیف شد.

واکسیناسیون کرونا در کشورهایی که تزریق واکسن به شهروندان خود را به سرعت انجام داده‌اند، موثر بوده؛ به طوری که انگلستان با سرعت‌بخشی به روند واکسیناسیون کرونا توانست آمار مرگ‌های بالای هزار نفر را به چهار نفر در روز کاهش دهد.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید 19 از اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند 98 (فوریه 2020) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود 147 میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون نفر نیز بر اثر بیماری کووید19 جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید 19 است. بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.

از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور(اسفند 98) تاکنون 72 هزار و 90 نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.


http://www.RaheNou.ir/fa/News/256768/رعایت-شیوه‌نامه‌های-بهداشتی-پس-از-واکسیناسیون-کرونا-ضروری-است
بستن   چاپ